Insya Allah Sempurna

Pendaftaran dibuka sekarang , hubungi 013 755 7011

Projek Pembinaan Surau Wakaf di Kemboja - Anjuran Kristal Tasnim

“Amal jariah pahala terus mengalir”"

Projek Wakaf Telaga Pam Tangan di Kemboja

Sebaik baik sedekah adalah sedekah air

Projek Wakaf Air di Bangladesh

“Sesungguhnya Orang Islam itu adalah bersaudara”"

Agihan Beras Fidyah

Untuk asnaf fakir miskin di Kemboja’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

Al Quran Terjemahan Bahasa Khmer’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

“Ukhuwwah Tanpa Sempadan”"

Infaq untuk Operasi Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

“Akaun Bank Islam 14069010024005”"

Wakaf Lampu Solar dan Bateri

“Madrasah Tahfiz Miftahul Ulum Kemboja”"

Projek Wakaf Panel Solar

“Bekalan tenaga letrik Suria menerangi kegelapan malam di pedalaman Kemboja ”"

Sabtu, 24 November 2012

Pandai pulak korang menangis!!Tentera bacul Yahudi menangis selepas diserang balas oleh Bridged Izzudin Al Qassam sayap tentera HAMAS

Berikut adalah senarai serang balas dari Bridged Izzudin Al Qassam terhadap Yahudi Laknatullah!

1: Roket al Qassam menemui sasaran strategiknya sehingga ke Tel Aviv dan Jerusalem (74 km) sedangkan kemampuan roket ini hanya 40-50 km pada tahun 2009.

2: Ben Gurion International Airport terpaksa memberhentikan operasinya selama beberapa hari disebabkan roket al Qassam

3: Roket juga telah memaksa warga penjajah Israel tinggal di bawah tanah dengan ketakutan selama 8 hari dan operasi kerja harian kerajaan dan swasta dibatalkan sepanjang 8 hari yang lalu.

4: Buat kali pertama, roket al Qassam juga berjaya menjatuhkan jet pejuang F16 bersama 2 juruterbangnya ke perairan Gaza. Ini adalah kali pertama dalam sejarah perang Israel.

5: Roket al Qassam juga berjaya menjatuhkan helikopter Apache, Drone dan berjaya mensasarkan kapal perang Israel sebagai destinasi roket ini.

6: Unit R & D IDF telah mendapati bahawa roket al Qassam yang sampai ke Tel Aviv adalah buatan tempatan (bukan dari Iran dsb). Ini membuktikan kemampuan unit R & D al Qassam mengeluarkan roket mereka sendiri.

7: Iron-Dome yang merupakan sistem penangkis peluru berpandu yang tercanggih Israel (dengan bantuan US) hanya berjaya menangkis 20-25 % daripada lebih 1400 roket al Qassam yang sampai ke Israel.

8: Israel terpaksa menggesa gencatan senjata terlebih awal meskipun Briged al Qassam baru menggunakan kira-kira 15 % daripada keseluruhan roket yang dipersiapkan kali ini.

9: Keterlibatan Mesir dan Turki yang memberikan sokongan secara terbuka kepada Palestin amat menakutkan Israel meskipun mereka belum memberikan sokongan ketenteraan kepada Palestin. Apatah lagi sekiranya negara-negara Arab dan negara umat Islam yang lain turut memberikan sokongan kepada mereka.

K   R   I   S   T   A   L      T   A   S   N   I   M      E   N   T   E   R   P   R   I   S   E
(No Pendaftaran SSM 002118796-U)

Menyokong Penuh Usaha

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Surau Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pembinaan Surau Nurul Iman, Daerah Snoul, Wilayah Keracheh Kemboja


Pengerusi Pusat Tahfiz Ad Diniyyah ke Gaza lagi!!


Pengerusi Pusat Tahfiz Ad Diniyyah merangkap Bendahari Muslim Care
Tuan Haji Zulkifli Wahijan 2 dari kanan

SEPANG: Pertubuhan Penyayang Islam Malaysia (Muslim Care) tampil antara pertubuhan bukan kerajaan (NGO) pertama yang kini giat mengumpul dana bagi membina semula beberapa masjid yang runtuh di Semenanjung Gaza akibat serangan roket tentera Zionis.
Muslim Care kini giat mengumpul dana termasuk sumbangan daripada pelajar Malaysia yang menuntut di United Kingdom. Timbalan Presidennya, Zulkefli Mohd Nani berkata, dua ahli Muslim Care iaitu Bendahari Agungnya, Zulkifli Wahijan dan Exco Muslim Care, Riduan Mohamad Nor bertolak ke United Kingdom dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) pagi semalam, untuk bertemu pelajar Malaysia di sana.

Menurutnya, rancangan mengutip dana bagi membina masjid di Tebing Gaza itu sudah dirancang sebelum perang meletus 20 November lalu namun ia akan diperhebatkan berikutan beberapa masjid di bandar Gaza dilaporkan musnah.
“Setakat ini, RM100,000 berjaya dikumpul dan kami menjangka mampu memperoleh RM1 juta pada penghujung tahun ini bagi tujuan membina atau membaik pulih masjid di sana,” katanya.Menurutnya, misi itu mendapat kerjasama NGO dan kerajaan Mesir untuk memasuki Semenanjung Gaza melalui sempadan Rafah.

Zulkefli berkata, orang ramai masih boleh menyumbangkan wang ke akaun Muslim Care di atas nama Viva Palestin menerusi nombor akuan Maybank, 564490211159 atau ke Akaun RHB (Muslim Care) 26212000004747


Sumber berita harian metro 24 November 2012

Jumaat, 23 November 2012

Jom! Tonton Filem Al Fateh - mengambil roh jihad pahlawan Islam unggul


Sabda Rasulullah SAW ketika menggali parit dalam peperangan Khandaq, "...Konstantinopel (kini Istanbul) akan jatuh ke tangan tentera Islam. Rajanya adalah sebaik - baik raja, tenteranya adalah sebaik - baik tentera..." (Hadis riwayat Imam Ahmad)
 
Umat Islam berlumba - lumba membebaskan Konstantinopel untuk mendapatkan penghormatan yang dijanjikan oleh Allah S.W.T dalam hadis tersebut. Walau bagaimanapun, kesemua kempen yang dilancarkan menemui kegagalan. Di antaranya, lima kempen di zaman Kerajaan Umaiyyah, satu kempen di zaman Kerajaan Abbasiyyah dan dua kempen di zaman Kerajaan Uthmaniyyah.

Dalam sebuah kempen semasa zaman Kerajaan Umaiyyah, seorang sahabat Nabi S.A.W iaitu Abu Ayyub Al-Ansary R.A telah syahid dan dimakamkan tidak jauh dari dinding kubu Kota Constantinople di atas wasiatnya sendiri. Apabila ditanya kenapa beliau ingin dimakamkan di situ maka beliau menjawab, "Aku ingin mendengar derapan tapak kaki kuda sebaik - baik raja yang akan mengetuai sebaik - baik tentera semasa mereka membebaskan Konstantinopel". Begitulah teguhnya iman seorang sahabat besar Nabi SAW.

Hadis Nabi SAW ini direalisasikan hampir 800 tahun kemudiannya oleh Sultan Muhammad Al-Fateh, khalifah ke-7 Kerajaan Uthmaniyyah dengan 150,000 orang tenteranya.

 
 
 
 
S U R A U K I N I

Menyokong penuh usaha
 
Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pusat Tahfiz Idrisiah Bagan Datoh Perak
Sekolah Islam Al Farabi Kampung Jukaing Kemboja
Upah Haji RM1,500.00 Insyallah sempurna 013-2791608 - layari www.suraukini.com

Hadith yang digeruni Yahudi!!


Yahudi yang pengecut!

Dalam satu Hadith Rasulullah SAW ada menyebut tentang kesudahan nasib kaum Yahudi di akhir zaman. Abu Hurairah R.A memberitahu bahwa Rasulullah S.A.W bersabda,


“Tidak akan berlaku kiamat sehingga orang - orang Islam akan memerangi orang - orang Yahudi. Maka orang - orang Islam akan membunuh mereka sehingga orang-orang Yahudi lari bersembunyi di belakang batu dan pokok, maka berkatalah batu dan pokok, “Wahai orang Islam, wahai hamba Allah, ini dia Yahudi di belakangku. Marilah dan bunuhlah dia.” Melainkan pohon gharqad karena pokok itu adalah pohon Yahudi.”

(Al-Bukhari, Muslim dan at-Tarmizi)

Golongan Yahudi sangat bimbang dan gerun dengan hadith ini.  Umat Islam meyakini hadith ini sebagaimana mereka meyakini hadith berkaitan kejatuhan Kerajaan Constantinople. Kebenaran kata - kata Rasullah telah terbukti . Constantinople benar - benar jatuh selepas 800 tahun Rasulullah S.A.W menyebut hal rersebut dalam hadithnya ketika baginda menggali parit dalam peperangan Khandaq,

"...Constantinople (kini Istanbul) akan jatuh ke tangan tentera Islam. Rajanya adalah sebaik - baik raja, tenteranya adalah sebaik-baik tentera..." 

(Hadis riwayat Imam Ahmad)

Saksikan klip kebenaran hadith kejatuhan Constantinople.

K   R   I   S   T   A   L      T   A   S   N   I   M      E   N   T   E   R   P   R   I   S   E
(No Pendaftaran SSM 002118796-U)

Menyokong Penuh Usaha

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Surau Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pembinaan Surau Nurul Iman, Daerah Snoul, Wilayah Keracheh Kemboja


Rumah di tengah lebuh raya!! :)HANGZHOU: Sebuah bangunan apartmen berada di tengah - tengah sebatang jalan baru dibina apabila sepasang suami isteri warga emas enggan berpindah, lapor media semalam.

Luo Baogen dan isterinya enggan meninggalkan kediaman mereka di bandar Wenling di wilayah Zhejiang, China, walaupun separuh daripada bangunan itu dirobohkan.

Menurut media, pasangan terbabit enggan berganjak daripada keputusan mereka kerana mendapati pampasan disediakan kerajaan tidak mencukupi.

Akibatnya, laluan berkenaan terpaksa dibina mengelilingi apartmen itu dan mewujudkan landskap aneh di bandar berkenaan. Untuk memastikan keselamatan pasangan terbabit, kerajaan memutuskan tidak merobohkan unit bersebelahan kediaman mereka.K   R   I   S   T   A   L      T   A   S   N   I   M      E   N   T   E   R   P   R   I   S   E
(No Pendaftaran SSM 002118796-U)

Menyokong Penuh Usaha

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Surau Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pembinaan Surau Nurul Iman, Daerah Snoul, Wilayah Keracheh Kemboja


Khamis, 22 November 2012

Kalendar Islam Tahun 2013 / 1434 Keluaran Pusat Tahfiz Ad Diniyyah kini dipasaranTerhangat di pasaran!!

Dapatkan segera Kalendar Islam Tahun 2013 / 1434H. Lengkap dengan Jadual Waktu Solat, Cuti Umum dan Cuti Sekolah, petikan Hadith dan fakta - fakta menarik dunia.

Membeli sambil menderma bagi membantu dana Pusat Tahfiz Ad Diniyyah.
Satu Kalendar RM10.00.
Jualan Amal Esok 23 November 2012 - Jumaat Di Masjid Sungai Tua Baharu, Masjid Taqwa, Masjid Nakhoda, Masjid Amaniah Batu Caves.
JUMPA KAMI DI SANA!!

Jom Infaq!! Yang Kamu Semai, Itulah Yang Kamu Tuai!!
 
S U R A U K I N I
Menyokong penuh usaha
 
Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pusat Tahfiz Idrisiah Bagan Datoh Perak
Sekolah Islam Al Farabi Kampung Jukaing Kemboja
 
 

 
Upah Haji RM1,500.00 Insyallah sempurna 013-2791608 - layari www.suraukini.com


Video - Telefon bimbit versi boleh lipatSyarikat Samsung dilaporkan semakin gigih menghasilkan telefon bimbit menggunakan skrin fleksibel dan tahan pecah sehingga ia boleh dilentur, digulung atau dilipat untuk disimpan dalam dompet. Menurut media, syarikat teknologi gergasi Korea Selatan itu kini dalam peringkat akhir pembangunan telefon pintar fleksibel itu dan dijangka sedia untuk dipasarkan tahun depan.

Penemuan terbaru itu dibuat hasil penggunaan diod pemancar cahaya organik (OLED) yang amat nipis dan boleh dipasang pada bahan seperti plastik atau lingkaran tembaga. Sambung bukan satu - satunya syarikat yang membuat pelaburan besar dalam penyelidikan menghasilkan skrin menggunakan OLED.
Rabu, 21 November 2012

Kenapa Yahudi Wajib diperangi?Video ini menceritakan segalanya. Saksikan keganasan bangsa paling laknat dimuka bumi menyerang ummat Islam di Gaza. Suasana hiruk piruk jeritan manusia diserang tanpa belas. Yahudi wajib diperangi!! Masa anda akan tiba juga!

Selasa, 20 November 2012

Israel diatur untuk kehancuran!! Syeikh Ahmad Deedat


Allahyarham Syeikh Ahmad Deedat


Dengarkan ceramah Allahyarham Syeikh Ahmad Deedat pada tahun 1989. Dengarkan kepetahan syeikh Ahmad Deedat berbicara tentang Yahudi Bani Israel. Semua hujahnya dipetik dari Kitab Taurat (yang menjadi pegangan Yahudi), Kitab Injil dan Al Quran.

Petikan menarik dari Kitab Yesaya (Pegangan Yahudi) 19: 23-25

Pada hari itu, akan ada jalanraya dari Mesir menuju ke Syiria. Sehingga orang - orang Syiria akan dapat masuk ke Mesir,dan Orang Mesir akan dapat memasuki Syiria. Dan Orang - orang Mesir akan sama beribadah dengan Orang Syiria .Pada waktu itu Israel akan menjadi yang ketiga di samping Mesir !
Mesir sudah dikuasai, Syiria akan menyusul..... Yahudi sedang menunggu saatnya!!

Saat Kehancuran Yahudi?


Sebahagian rakaman ceramah Ustaz Haji Zainol Asri di Dewan Seri Mentaloon tahun lalu. Apakah nasib Yahudi pada penghujung 2012?Adakah kebangkitan Bridged Izzudin Al Qassam merupakan tanda - tanda penghujung usia Yahudi??

Wallahu a'lam bissowab!Isnin, 19 November 2012

Kitab Tajwid - Al Mubtadi Fi Ilmi Tajwid - Ustaz Mohamad Hazli Bin Ismail - Siri 2


Sebaik - baik kamu adalah orang yang belajar Al Quran dan mengajarnya  kepada orang lain.

Ustaz Mohamad Hazli Bin Ismail membincangkan hukum berkaitan membaca basmalah & Pengenalan Hukum Nun Mati & Tanwin, Hukum Izhar.

Ahad, 18 November 2012

Apo ko bondo ni jang??


Hanya beberapa minit air yang dijirus Abdul Rahman sudah mula beransur kering.


SEREMBAN - “Saya dan isteri cuba buat eksperimen dengan menumpahkan air satu jag di atas lantai. Memang mengejutkan kerana lantai itu kering dalam masa beberapa minit sahaja," kata Abdul Rahman Gumpal, 71, yang dibelenggu misteri apabila lantai garaj rumahnya secara tiba-tiba menjadi panas.

Menurutnya, kejadian itu hanya disedari berlaku jam 9 malam kelmarin ketika dia dan isterinya pulang ke rumah selepas menunaikan solat di masjid.

“Ketika memijak kaki di lantai garaj, saya menyedari ia panas luar biasa. Jadi, saya memanggil isteri untuk memberitahu kejadian itu dan dia juga turut terkejut dengan apa yang berlaku.

“Tapi yang menghairankan kesan panas hanya dirasai di satu tempat berhampiran pintu masuk rumah sahaja dan bukannya di keseluruhan kawasan garaj,” katanya kepada Sinar Harian di sini, semalam.Menurut Abdul Rahman, dia kemudian meminta rakannya untuk mengenal pasti punca kejadian itu kerana berkemungkinan membabitkan kabel di dalam tanah.

Bagaimanapun rakannya mencadangkan agar dia menghubungi pihak bomba sahaja bagi mengelakkan kejadian tidak diingini.

“Saya menghubungi Balai Bomba Senawang dan pegawainya datang membuat pemeriksaan. Tapi mereka sendiri berasa pelik dengan kejadian itu dan menyerahkannya kepada Jabatan Mineral dan Geosains negeri untuk siasatan lanjut.

“Kejadian ini memang menakutkan saya dan isteri kerana hampir 30 tahun mendiami rumah ini, inilah pertama kali berlaku,” katanya.

Abdul Rahman yang merupakan pesara tentera berkata, apa yang membimbangkannya ialah kesan panas terbabit mula merebak ke tempat lain.

Katanya, dia dan isteri bimbang untuk memijak lantai itu kerana takut ia meletup disebabkan tekanan dalam tanah.“Malam semalam (kelmarin) hanya di kawasan garaj rasa panasnya, tapi sekarang sudah merebak ke bahagian pintu.

“Ada rakan saya cakap mungkin buatan sihir, tapi saya tidak fikir macam itu kerana saya tidak mempunyai musuh,” katanya.Menurutnya, kejadian pelik seumpama itu bukan kali pertama berlaku kerana sebelum ini air dalam lubang tandas rumahnya secara tiba-tiba ‘menggelegak’ sehingga mengeluarkan bunyi.

Abdul Rahman berkata, kejadian itu berlaku seolah-olah ada tekanan di bawah tanah rumahnya, namun ia kembali normal selepas beberapa jam.

“Saya ada membuat bacaan Yasin dan menyiram air ke atas jubin berkenaan namun tetap tidak berkesan.

“Jadi sekarang saya dan isteri hanya menunggu Jabatan Mineral dan Geosains negeri datang untuk membuat pemeriksaan. Saya cuma berharap kejadian misteri ini berakhir segera,” katanya.
SH
Gaza di ambang perang & Kisah Para Syuhada' yang syahid di jalan Allah!LETUPAN kuat dan asap tebal dapat dilihat dengan jelas selepas Israel meningkatkan serangan udara ke atas bangunan - bangunan milik kerajaan Hamas di Bandar Gaza.

GENTING GAZA - Pesawat tentera Yahudi mengebom bangunan - bangunan milik kerajaan Hamas di sini semalam, selepas kabinet Israel meluluskan kerahan tenaga tentera simpanan sehingga 75,000 orang sebagai persiapan untuk menceroboh dari arah darat
Serangan udara tersebut memusnahkan pejabat Perdana Menteri, Ismail Haniyeh dan Kementerian Dalam Negeri Palestin.  Para pegawai di Gaza memberitahu seramai 41 rakyat Palestin, termasuk 20 orang awam yang terdiri daripada lapan kanak-kanak dan seorang wanita mengandung terbunuh sejak Israel memulakan operasi ketenteraannya empat hari lalu. Setakat ini, tiga orang awam Israel terbunuh akibat serangan roket pada Khamis.


Israel menyatakan tentera udaranya telah mengebom sekurang-kurangnya 180 sasaran sejak semalam. Ini termasuklah ibu pejabat polis, bangunan kerajaan, tempat pelancar roket dan sebuah pusat latihan Hamas.
Negara Yahudi itu melancarkan serangan udara secara agresif pada Rabu dengan tujuan menghalang pejuang Hamas daripada melancarkan roket ke wilayah selatannya. Hamas menyatakan komitmen untuk meneruskan konfrontasi ke atas Israel.

Sementara itu, Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama memuji usaha Mesir untuk meredakan ketegangan di rantau terbabit. Obama turut kesal atas kematian orang awam di Palestin dan Israel. - Reuters

SK : Lihat video ini. Kisah Mujahidin di Afghanistan. Ceramah oleh Abu Yahya Al Libbiy ketika jenazah para syuhada' di bawa ke markas mujahidin. Dengarkan ceramah motivasi jihad yang disampaikan oleh Abu Yahya. Ceramah ini akan menjelaskan kepada anda mengapa Mujahidin Hamas di Palestin bangun mempertahankan Gaza dari Israel Laknatullah!


Penjelasan Tuan Guru Dato' Dr. Haron Din - Tahalluf SiasiIslam  agama yang sempurna. Setiap keputusan dan pendirian dibuat bersandarkan hukum dan fakta. Sumber rujukannya Al Quran, Al Hadith, Qias dan Ijma' Ulama'. Dengarkan suara dewan ulama' dalam isu tahalluf siasi

Wabillahi taufiq!!