Insya Allah Sempurna

Pendaftaran dibuka sekarang , hubungi 013 755 7011

Projek Pembinaan Surau Wakaf di Kemboja - Anjuran Kristal Tasnim

“Amal jariah pahala terus mengalir”"

Projek Wakaf Telaga Pam Tangan di Kemboja

Sebaik baik sedekah adalah sedekah air

Projek Wakaf Air di Bangladesh

“Sesungguhnya Orang Islam itu adalah bersaudara”"

Agihan Beras Fidyah

Untuk asnaf fakir miskin di Kemboja’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

Al Quran Terjemahan Bahasa Khmer’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

“Ukhuwwah Tanpa Sempadan”"

Infaq untuk Operasi Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

“Akaun Bank Islam 14069010024005”"

Wakaf Lampu Solar dan Bateri

“Madrasah Tahfiz Miftahul Ulum Kemboja”"

Projek Wakaf Panel Solar

“Bekalan tenaga letrik Suria menerangi kegelapan malam di pedalaman Kemboja ”"

Jumaat, 11 Januari 2013

(Video) Kenderaan JPJ punca kemalangan dibakar?

Kemalangan ini berlaku petang ini selepas sesi persekolah di Jalan Beruas-Ayer Tawar, yang melibatkan kenderaan penguatkuasa pacuan empat roda JPJ , dua bas sekolah, dua lori, sebuah motosikal dan empat buah kereta.

Seorang saksi telah memuat-naik ke Facebook video selama lapan minit yang menunjukkan sekumpulan orang ramai marah dan menjerit serta membaling objek ke arah kenderaan pacuan empat roda itu.Mereka kemudiannya menterbalikkan kenderaan itu sebelum dua anggota polis trafik tiba dan cuba untuk menghalang mereka.

Bagaimanapun, mereka gagal untuk meredakan kemarahan orang ramai dan mereka bertindak memecahkan tingkap kenderaan, itu diiringi oleh teriakan marah "bakar!"Selepas satu objek dibaling ke arah kenderaan pacuan empat roda yang terbalik itu, ia terbakar, memaksa orang ramai berundur.

Tidak lama kemudian, beberapa anggota bomba datang dan memadamkan api. Saksi-saksi mendakwa kemalangan itu disebabkan oleh kereta peronda JPJ yang cuba memintas sebuah lori, tetapi ia dinafikan oleh Ahmad, yang berkata kereta peronda itu telah dilanggar oleh lori.

Beberapa jam selepas kejadian itu, sekurang-kurangnya tiga video dimuat naik di Facebook dan puluhan gambar dan komen tersebar di InternetMacam - macam daaaa

Sumber Anak Sungai Derhaka

Download Kitab Minyatul Musolli - Dr Haron Din Siri 07


Sambutan hangat dari pembaca blog suraukini.!! Siri kuliah Kitab Minyatul Musolli Dato' Dr. Harun Din mencatatkan bilangan pendengar yang tinggi. SK akan terus upload ke semua siri (27 siri) secara beransur - ansur. Terima kasih kepada semua yang mendengar. Tiada bayaran yang dikenakan. Semua percuma. Rebutlah peluang menuntut ilmu online di sini!!

Perbaiki Solat Anda!! Jangan pandang mudah urusan solat. Masih ramai yang solat tidak betul. Ikut ikut sahaja. Ikuti kuliah pengajian Kitab Minyatul Musolli oleh Al Fadhil Ustaz Dr. Harun Din. Sila beli kitab ini. Ikuti kuliah ini secara bersiri. Sambil mendengar sambil rujuk kitab.

Download Kuliah Kitab Minyatul Musolli siri ke 7 di sini

Boleh juga dengar secara online di sini


Atau mendengar secara online

Khamis, 10 Januari 2013

Kalimah Allah - Komen Ustaz Azhar IdrusPandangan Ustaz Azhar Idrus berkenaan Isu Penggunaan Kalimah ALLAH oleh orang bukan Islam. Dengor Molek!!
Selasa, 8 Januari 2013

Kitab Anak Kunci Syurga - Ustaz Azhar IdrusUstaz Azhar Idrus menghuraikan Kitab Anak Kunci Syurga. Bab Aqidah. Beriman dengan Rasulullah. Kenali Kolam Al Kauthar (Kolam Rasulullah)


Video Ribut Taufan Sonamu - dah sampai ke Pasir Gudang? Baca doa ni ok!Menurut satu kenyataan dari pihak NASA, Ribut Tropika Sonamu akan melanda bahagian pantai timur semenanjung Malaysia. Keadaan ini akan menyebabkan angin kencang dan laut bergelora di bahagian Laut China Selatan
Berdasarkan laporan terkini Jabatan Metereologi Malaysia, negeri yang terdekat dengan impak bencana tersebut adalah kawasan timur laut Dungun Terengganu.

-------------
DOA SEWAKTU RIBUT - Pesan Tuan Guru

KOTA BHARU- Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mengajak umat Islam berdoa agar ribut Tropika Sonamu tidak berlaku bencana besar.Katanya, beliau membaca dengan cemas dan bimbang laporan akhbar yang memberikan amaran tentang ribut tropika sonamu yang dijangka melanda Semenanjung Malaysia sepanjang minggu ini.

"Saya menyeru kepada semua pihak agar mengambil langkah berhati-hati bagi mengelakkan sebarang kejadian yang tidak diingini.

"Banyakkan berdoa agar tidak berlaku bencana yang besar, berdoalah di mana juga kita berada dan tidak semestinya ketika solat sahaja.

"Sesungguhnya Allah SWT Maha Kuasa menyelamatkan sesiapa yang dikehendaki dan menguji sesiapa yang dikehendaki
Antara doa yang sesuai untuk dibaca ialah :

اللهم حوالَيْنَا ولا علينا، اللهم غَيْثًا مُغِيثًا، لَا مُهْلِكًا وَلَامُدَمِّرًا

yang bermaksud : Ya Allah, kesampingkan (bencana) ke sekeliling kami dan bukan ke atas kami. Ya Allah, jadikanlah angin sebagai rahmat, tidak memusnahkan dan tidak menghancurkan..Awas! Sindiket Memeluk Islam menagih duit


Satu sindiket penipuan dengan cara 'memeluk Islam' oleh sebuah keluarga kaum India yang diketuai seorang wanita, dipercayai ibu kepada keluarga tersebut, Paravathiam A/P Mayavan K/P 64073--02-5484, kini sudah terbongkar!
 
Tujuan mereka melafazkan syahadah berkali-kali adalah untuk mendapatkan simpati, bantuan kewangan dan sumbangan orang ramai terutamanya dari penganut Islam di negara ini.
Kronologi sindiket :

1) Mula dapat dikesan pada 16/12/12 di Surau Taman Seroja, Salak Tinggi, Selangor.
2) Kali kedua pada 25/12/12 di Masjid Istiqamah, Puchong, Selangor.
3) Kali Ketiga pada 26/12/12 di Surau Madaniah USJ 18, Selangor.
4) Kali Keempat di Masjid Al Ekhsan Sek 24, Shah Alam, Selangor.
5) Terakhir kali kelima di Surau Al Sobah, Bandar Baru Bangi, Selangor pada 4/01/13.

Caranya : Ibu kepada keluarga ini akan berjumpa dengan Imam masjid / surau yang menjadi sasaran dan memberitahu bahawa satu keluarganya berhajat nak memeluk agama Islam.Sudah pasti sebaik saja selesai upacara melafazkan kalimah syahadah dilakukan maka orang ramai yang hadir akan memberikan sumbangan berbentuk wang ringgit kepada keluarga ini.

p/s : Harap perkara ini dapat pemerhatian serius oleh pihak berwajib. Sekiranya anda terserempak dengan mereka, mohon laporkan segera kepada pihak masjid / surau atau pihak yang berkaitan. Sebarkan !Isnin, 7 Januari 2013

Kuliah Ustaz Tuan Ibrahim Tuan Man - Doa dan Wirid yang Ma'thur
Apakah doa dan wirid yang molek diamalkan? Bermimpi berzina dengan ramai lelaki. Apakah maksud mimpi tersebut? Apakah amalan yang membolehkan kubur terang bercahaya? Ikuti penjelasan Ustaz Tuan Ibrahim. Mudah - mudahan menjadi amalan dan bekalan.

 
 

Jom! Perbaiki Solat Anda!Kelas Pengajian Kitab Minyatul Musolli akan bermula pada Selasa ini (08 Januari 2012) selepas solat Maghrib di Surau Ad Diniyyah. Kitab yang menghuraikan bab solat secara terperinci. Fahami cara solat yang betul. Jangan jadikan solat anda sekadar ikut - ikutan tanpa nas dan kefahaman yang betul.

Kuliah akan disampaikan oleh Ustaz Khairil Anuar. Tiada bayaran dikenakan. Beli Kitab Minyatul Musolli sendiri atau hubungi SK 0132791608 untuk tempahan kitab. Harga Kitab RM10.00.

Semua dijemput hadir!! Berminat untuk membuat rakaman video pada kuliah ini? Hubungi SK
Jadual penuh kuliah klik sini

Ahad, 6 Januari 2013

Syeikh Budair memimpin Solat Maghrib 5 Januari 2013

Sheikh Solah Al Budair - Imam Masjid Nabawi

Suasana di Masjid Nabawi pada 5 Januari 2013. Syeikh Budair memimpin Solat Maghrib. Rsai ketenangan bacaan Syeikh Budair