Insya Allah Sempurna

Pendaftaran dibuka sekarang , hubungi 013 755 7011

Projek Pembinaan Surau Wakaf di Kemboja - Anjuran Kristal Tasnim

“Amal jariah pahala terus mengalir”"

Projek Wakaf Telaga Pam Tangan di Kemboja

Sebaik baik sedekah adalah sedekah air

Projek Wakaf Air di Bangladesh

“Sesungguhnya Orang Islam itu adalah bersaudara”"

Agihan Beras Fidyah

Untuk asnaf fakir miskin di Kemboja’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

Al Quran Terjemahan Bahasa Khmer’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

“Ukhuwwah Tanpa Sempadan”"

Infaq untuk Operasi Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

“Akaun Bank Islam 14069010024005”"

Wakaf Lampu Solar dan Bateri

“Madrasah Tahfiz Miftahul Ulum Kemboja”"

Projek Wakaf Panel Solar

“Bekalan tenaga letrik Suria menerangi kegelapan malam di pedalaman Kemboja ”"

Jumaat, 18 Januari 2013

Street Da'wah di Australia dan LondonIslam Agama Fitrah! Video ini menunjukkan kerja - kerja dakwah yang dijalankan di Australia dan London. Berdakwah di tepi jalan , mengedar risalah berkenaan agama Islam.

Allah yang membuka hati mereka untuk kembali kepada agama fitrah!Khamis, 17 Januari 2013

Pembangunan rancak sekitar Masjidil Haram


16 Januari 2013. Suasana terkini pembesaran Masjidil Haram. Bekerja 24 jam sehari.
Rabu, 16 Januari 2013

Rawatan Islam di Thibbun Nabawi Shah AlamPusat Rawatan Islam di Shah Alam. Tahniah Ustaz Ahmad Dusuki. Al Quran Penyembuh.

"Siapa yang menunaikan hajat saudaranya maka Allah S.W.T.akan menunaikan hajatnya" – [Riwayat Muslim]

 


Selasa, 15 Januari 2013

Misteri lubang besar di sawah padiBEIJING - Pihak berkuasa China menyiasat kejadian 20 lubang besar yang terbentuk di sebuah kawasan sawah padi di negara berkenaan.

Setakat ini lebih 20 lubang misteri itu terbentuk di daerah Fukou, dalam wilayah Hunan sejak empat bulan lalu. Menurut media tempatan, siasatan awal mendapati fenomena itu berpunca daripada industri perlombongan setempat yang menyebabkan sistem saliran bawah tanah di kawasan berkenaan musnah.

Keadaan itu membawa kepada tanah jerlus yang membentuk lubang - lubang besar tersebut. REUTERS


 

Video Terkini - Projek Pembesaran Masjidil Haram


Saksikan selama 50 saat pertama dalam rakaman video ini projek pembesaran Masjidil Haram. Rakaman Solat Maghrib malam tadi (14 Januari 2013 / 2 Rabiul Awwal 1434)


Isnin, 14 Januari 2013

Pencerahan Isu Penggunaan Kalimah Allah oleh Tuan Guru Dato' Harun DinLagi pencerahan oleh Tuan Guru Dato' Dr. Haron Din Al Hafiz


Kalimah Allah tidak boleh diterjemah ke dalam mana - mana bahasa - Majlis Syura PASKUALA LUMPUR: Majlis Syura Ulama PAS memutuskan kalimah Allah tidak boleh diterjemahkan ke dalam mana - mana bahasa di dunia kerana ia tidak menepati kehendak sebenar kalimah ini.

"Tindakan menterjemahkan kalimah 'God' atau 'Lord' dari mana - mana kitab agama bukan Islam kepada perkataan Allah tidak dibenarkan kerana ia salah dari segi makna dan tidak menepati kehendak sebenar," kata Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Timbalannya, Datuk Dr Haron Din dalam satu kenyataan bersama yang dikeluarkan pada malam Ahad.

Beliau menegaskan penggunaan kalimah Allah dalam penerbitan bagi penganut bukan Islam boleh membawa kepada kekeliruan yang nyata justeru tindakan tersebut perlulah ditegah. "Kalimah Allah adalah kalimah khusus yang Allah menamakan diri-Nya.

"Kalimah itu tidak boleh diterjemahkan ke dalam mana - mana bahasa di dunia kerana tidak menepati kehendak sebenar kalimah tersebut."Demikian juga tidak boleh kalimah asing hendak diterjemahkan kepada kalimah Allah," menurut kenyataan itu lagi.

Bagaimanapun, Nik Aziz dan Haron Din sepakat menegaskan kalimah Allah adalah alami kerana Allah Tuhan sekalian alam dan sesiapa pun boleh menyebut kalimah Allah seperti mana orang Arab jahiliah yang bukan Islam menyebutnya. "Allah adalah kalimah suci yang merujuk kepada Tuhan Yang diimani oleh umat Islam, iaitu Allah Yang Esa, tunggal tidak beranak dan tidak diperanakkan," katanya.

Mesyuarat Majlis Syura PAS yang bersidang pada malam Ahad, diadakan khas bagi membincangkan mengenai isu kalimah Allah dan Amanat Hadi pada malam Ahad bermula pada pukul 9 malam dan berakhir kira - kira dua jam kemudian.Ahad, 13 Januari 2013

Isyak 30 Safar 1434 di Makkah - Bersama Syeikh ShuraimSyeikh Shuraim memimpin Solat Isyak terakhir bulan Safar. Bulan Rabiul Awwal menjelang tiba. Bulan kelahiran Rasulullah S.A.W. Jom perbanyakkan Selawat ke atas Nabi.

Barang siapa berselawat satu kali kepada Rasulullah SAW, nescaya Allah SWT akan brselawat ke atasnya sepuluh kali!!

Perbanyakkan selawat di bulan ini!