Insya Allah Sempurna

Pendaftaran di buka sekarang , hubungi 013 755 7011

Misi Bantuan Kemanusiaan Rohingya Bersama Muslim Care Malaysia

Persaudaraan tanpa sempadan 21 - 25 September 2017

Upah Haji / Badal Haji 2019 kini dibuka

Daftar untuk Badal Haji 2019 / 1440 Sekarang! 013 - 755 7011 / 013 2791608 InsyaAllah sempurna "

Kami sedang menyemai benih

Jom! Bersama kami berkongsi pahala. Sumbangan dialu - alukan’.

Kami menyusun Soff

Generasi pewaris Al Quran’.

Misi Ziarah Pra Ramadhan Cambodia 2017

Menyampaikan Al Quran, telekung, beras fidyah, wakaf telaga kepada fakir miskin Cambodia ’.

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

“Kami melahirkan Para Huffaz Al Al Quran”"

Perspektif Kompleks Ad Diniyyah

“Jom! menyumbang Untuk pembesaran Surau Pusat Tahfiz Ad Dinyyah Hubungi 0137557011 ”"

Pendaftaran untuk Korban dan Aqiqah di Kemboja dan Vietnam 2019 dibuka sekarang

““Hubungi Suraukini 013 755 7011 - RM350 Satu bahagian "

Misi Bantuan Kemanusiaan Ke Rohingya

““21 - 25 September 2017 ;

Ziarah Silaturrahim Cambodia - Malaysia 2018

Menyelami derita Ummah Islam di Cambodia

Pelajar Pusat Tahfiz Ad Diniyyah 2016

Generasi Pewaris Al Quran

Sabtu, 20 April 2013

Video - Rumah di tengah sungai di Serbia. Macam - macam kerenah manusia

Keadaan rumah ketika air sungai surut.

Rumah kecil ini terletak di atas sebuah batu besar, di tengah Sungai Drina, dekat kota Bajina Basta, Serbia. Kota ini terletak di lembah Sungai Drina di tepi timur Tara National Park.


 

 
 
 

Jumaat, 19 April 2013

Video - Pesan Wardina Saffiyah jauhi politik lucah!!


KUALA LUMPUR: Penyebaran video lucah mutakhir ini telah mengundang ketakutan di kalangan ibu bapa apabila ia sudah dilihat sebagai satu budaya yang boleh menjejaskan akhlak dan masa depan anak-anak.

Ketakutan ini turut dirasai oleh Pengacara dan Personaliti TV Wardina Safiyyah Fadhullah yang merasakan masa depan anak-anaknya tidak lagi selamat sekiranya budaya lucah terus dihidangkan kepada mereka.

Wardina yang ditemui selepas sidang media membantah penyebaran video lucah oleh parti lawan Pakatan Rakyat dalam media khasnya facebook dan youtube.

"Saya takut keruntuhan akhlak yang semakin serius, saya banyak turun padang jumpa dengan NGO, jumpa dengan budak-budak yang bermasalah, kita banyak jumpa dengan orang seperti, jadi kita lihat mereka ini," katanya.

Ekoran inilah katanya, peranan pemimpin teramat penting dalam menyekat perkara-perkara yang boleh mengundang kemaksiatan dan budaya penyebaran video lucah di kalangan generasi muda hari ini untuk kepentingan politik masing-masing.

Wardina percaya semua rakyat mahukan seorang pemimpin yang berakhlak, bersih, amanah, jujur dan baik akhirnya melahirkan generasi yang baik dan bebas daripada budaya lucah seperti ini.

"Baru-baru ini saya 'postkan' di Facebook saya mengatakan kita sudah mempunyai bangunan yang tinggi dalam masa yang sama kita perlukan pemimpin dan juga masyarakat berakhlak yang tinggi ini sangat diperlukan," katanya ketika ditemui dalam sidang media Ngo Wanita Membantah Penyebaran Video Lucah Menjelang PRU 13.

 
Malah katanya, sebuah negara yang maju mempunyai masyarakat yang menyintai ilmu walaupun berbeza ideologi tetapi semua ada matlamat yang sama iaitu sayangkan Malaysia.

"Kita mampu duduk semeja dengan pihak lawan menyatakan pandangan masing-masing iaitu saya tidak bersetuju dengan awak tetapi kita boleh jadi kawan.

"Tetapi hari ini tidak boleh duduk semeja, bahkan caci mencaci, kutuk mengutuk, fitnah memfitnah, benci membenci...'very bad'!.

"Saya tidak mahu anak-anak saya dibesarkan dalam masyarakat seperti ini(terdedah kepada video lucah), maka saya memperomosikan akhlak yang baik berkempen untuk berakhlak baik tidak kira di pihak mana," ujarnya.

Wardina turut melahirkan harapan agar mana-mana pemimpin negara yang bakal mewarisi negara selepas ini bahawa Malaysia sedang berhadapan dengan masalah sosial yang sangat tenat.

Dan agenda utama serta harapannya sebagai seorang ibu, Wardina meminta pemimpin ini benar-benar memberi tumpuan penuh dan ini sangat penting sebagai agenda utama bagi memperbaiki sosial dan akhlak rakyat.

"Pembangunan kita sudah banyak dan berkembang malangnya pembangunan insan dan akhlak tidak selari dengan pembangunan negara
 
 
 
 

Jom! Kursus Umrah Bersama Ustaz Zainol AsriIngin menunaikan umrah? Tidak berkesempatan mengikuti kursus? Jom kursus umrah bersama Ustaz Zainol Asri.

 


 
 

 
 
 

 
Khamis, 18 April 2013

Prof. Dr Muhaya seru masyarakat hindari politik lucah


 
 
Pakar motivasi terkenal, Profesor Dr Muhaya melalui facebooknya meminta semua pihak menjauhi budaya kotor itu dan meminta orang ramai menolaknya.

"Semoga kita semua menjaga hati dan jiwa kita dan anak - anak dengan mengelakkan budaya tidak sopan di dalam apa jua urusan harian termasuk berita dan bahan yang di tonton di media massa dan alam siber," tulis Dr Muhaya.

Rabu, 17 April 2013

Putera Charles mendekati Islam?. Semoga Allah berikannya Hidayah!

 
Putera Charles, pewaris takhta kerajaan Inggeris mengunjungi Arab Saudi. Beliau dikatakan sedang mempelajari bahasa Arab untuk mengetahui isi kandungan asli Al Quran sejak beberapa bulan lalu. Mudah - mudahan Allah membuka hatinya untuk menerima Islam.
 
 
Mudah - mudahan tiada tragedi Puteri Diana kedua berlaku lagi.
 
 
 


Selasa, 16 April 2013

Video - Perasaan lelaki ini selepas dikebumikan selama 20 minitApa perasan lelaki ini selepas dikebumikan secara olok - olok selama 20 minit? Ikuti luah rasa hatinya.
 
 

 

Kitab Muhimmah - Ustaz Azhar Idrus Siri 03

 
Fasal pada menyatakan perbuatan derhaka isteri terhadap suami.
 
 

 


Ahad, 14 April 2013

Kitab Sairus Salikin - Adab Berjemaah - Tuan Ibrahim Tuan ManAdab - adab berjemaah. Kisah perang Khandak . Huraian dari Kitab Sairus Salikin Fasal pada menyatakan kelebihan segala wirid. Ikuti penjelasan Tuan Ibrahim Tuan Man.