Insya Allah Sempurna

Pendaftaran dibuka sekarang , hubungi 013 755 7011

Projek Pembinaan Surau Wakaf di Kemboja - Anjuran Kristal Tasnim

“Amal jariah pahala terus mengalir”"

Projek Wakaf Telaga Pam Tangan di Kemboja

Sebaik baik sedekah adalah sedekah air

Projek Wakaf Air di Bangladesh

“Sesungguhnya Orang Islam itu adalah bersaudara”"

Agihan Beras Fidyah

Untuk asnaf fakir miskin di Kemboja’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

Al Quran Terjemahan Bahasa Khmer’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

“Ukhuwwah Tanpa Sempadan”"

Infaq untuk Operasi Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

“Akaun Bank Islam 14069010024005”"

Wakaf Lampu Solar dan Bateri

“Madrasah Tahfiz Miftahul Ulum Kemboja”"

Projek Wakaf Panel Solar

“Bekalan tenaga letrik Suria menerangi kegelapan malam di pedalaman Kemboja ”"

Khamis, 7 Februari 2013

Majlis Dialog Bersama Ibu Bapa Pelajar Pusat Tahfiz Ad Diniyyah
 
Satu majlis dialog antara AJK Pusat Tahfiz Ad Diniyyah dengan ibu bapa pelajar Pusat Tahfiz Ad Diniyyah akan diadakan pada masa dan tarikh seperti berikut.

Hari : Ahad
Tarikh : 17 Februari 2013
Masa : 8.30 Pagi
Tempat : Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

Semua Ibu bapa pelajar Tahfiz dan AJK PTA dijemput hadir ke majlis tersebut. Antara agenda utama majlis ini ialah ke arah menubuhkan PIBG Pusat Tahfiz Ad Diniyyah.


Al fatihah untuk Allahyarham Azli Paat

 
Allahyarham Azli Paat Al Fatihah
 
 
Banyak ilmu tentang IT yang SK pelajari dari Allahyarham. Walau tidak pernah bersua dan hanya mendengar suaranya melalui corong radio, ilmunya tetap sampai. Seorang yang tidak lokek ilmu. Semoga Allah membalas amal baiknya dengan kebaikan. Takziah untuk keluarganya!

KUALA LUMPUR: Pemenang Anugerah Perdana Menteri 'Best of the Best' APICTA 2012, Azli Paat meninggal dunia akibat demam panas di rumahnya di Bukit Segambut, di sini, malam ini. Azli, seorang pakar dalam bidang teknologi maklumat (ICT) dan pengasas Ada Vista Sdn Bhd, berusia 46 tahun.

Anak kedua Allahyarham, Ahmad Naim, 23, berkata bapanya menghembuskan nafas terakhir di rumahnya pada kira-kira jam 7 malam. 

Katanya bapanya mengalami demam panas sejak semalam dan hanya mendapatkan rawatan biasa di klinik berdekatan rumahnya. Allahyarham meninggalkan balu serta 10 orang anak iaitu enam lelaki dan empat perempuan. Ahmad Naim berkata jenazah akan dikebumikan di Batu Pahat, Johor, pagi esok.

Azli adalah pengasas DAPAT SMS dan mySMS 15888 yang mengubah cara orang awam dan organisasi berkomunikasi di antara satu sama lain.

 
Beliau juga pencetus idea mewujudkan RakanCop di mana orang awam kini dapat bekerjasama dengan pihak polis bagi mencegah jenayah sebelum ia terjadi. Beliau juga berkongsi maklumat mengenai teknologi maklumat di media termasuk menjadi panel penceramah Bernama Radio 24.

Penerbit Bernama Radio 24, Kok Jun Sern, 30, berkata Allahyarham menjadi panel penceramah di stesen radio tersebut dalam satu program berbentuk ceramah, seminar dan perkongsian maklumat serta tips terkini mengenai teknologi maklumat bermula jam 7.30 pagi setiap hari.  Menurutnya, Azli menjadi panel dalam program berkenaan sejak 2007.

"Allahyarham seorang yang ceria, bijak dan merendah diri," katanya.

Doa dimakbul, hasrat tercapai - Van jatuh dari Langit!!

 
 
Malam tadi, Majlis Penyerahan Van Wakaf kepada Pusat Tahfiz Ad Diniyyah berjalan dengan santai dan ceria. Syukur kepada Allah, kerana benar janjiNya seperti yang disebut di dalam Al Quran

"Sesungguhnya Kami lah yang menurunkan Az Zikr (Al Quran) dan sesungguhnya Kami juga lah yang memeliharanya"
 
Alhamdulillah hajat termakbul. Doa diterima. Allah utuskan Srikandi84 untuk membenarkan firmanNya itu. Akhirnya van jatuh dari langit!
 
SK mengucapkan tahniah kepada semua urusetia yang terlibat malam tadi. Terima kasih tak terhingga kepada Srikandi84 kerana memilih untuk menginfaqkan harta, masa dan tenaga di jalan ini!!
 
Semoga Allah membalas kalian dengan kebaikan!
 
Yang Kamu semai, itulah yang kamu tuai.
 
SK: Gambar majlis malam tadi akan menyusul. Insyallah!!Pembinaan Asrama Baru Pelajar TahfizWakaf Bangunan PTA
(PTA Pusat Tahfiz Ad Diniyyah)


Jom sebarkan gambar ini di Facebook, blog dan lain - lain. Bantu kami merealisasikan hasrat untuk membina Asrama Pusat Tahfiz Ad Diniyyah.

“Barang siapa yang menunjuk satu jalan ke arah kebaikan, maka baginya pahala sama seperti pahala orang yang melakukan (kebaikan) itu.” (Hadis riwayat Muslim)

 Pusat Tahfiz Ad Diniyyah telah didaftarkan di bawah JAIS. Kami telah mula beroperasi sejak Januari 2011. Sebahagian pelajar Tahfiz di PTA adalah anak - anak yatim. Kini kami sedang merancang untuk menambah bangunan asrama Pusat Tahfiz yang boleh menampung pelajar yang lebih ramai.

Alhamdulillah kini kami sudah melahairkan beberapa orang hafiz!!

Info seterusnya klik sini


Selasa, 5 Februari 2013

Takziah ! Maahad Tuan Guru Haji Hadi Di Rusila Terbakar

 
 
Assalamualaikum, Takziah diucapkan kepada semua... pihak Pengurusan, tenaga pengajar serta pelajar Maahad Darul Quran Rusila diatas kebakaran asrama pelajar lelaki sebentar tadi. Alhamdulillah tiada kemalangan jiwa yang berlaku.
Insya'Allah asrama ini akan dibangunkan secepat mungkin.
Kepada semua dermawan boleh menyumbang terus ke akaun Bank Muamalat : 13010004244716 (Unit Pembangunan MDQ) atau Bank Islam Malaysia : 13017010080345 (Dana MDQ).
Terima Kasih.
 
 

 
 

 
 
 

Ahad, 3 Februari 2013

Pelajar Ad Diniyyah di Studio TV9Muhammad Aidil berjubah, dalam Rancangan Pesan Atok di Studio NTV7 Shah Alam pagi tadi.

Pagi tadi SK dan beberapa rakan lain berkesempatan menemani adik Aidl mengikuti rakaman Rancangan Pesan Atok. Rancangan ini dihoskan oleh Al Fadhil Ustaz Dato' Hassan Din Al Hafiz yang disiarkan di Saluran TV9. Pelajar Tahfiz, Adik Muhammad Aidil telah diberi peluang oleh pihak TV9 untuk memperdengarkan laungan azan ala Syeikh Ali Ahmad Mulla, Bilal Masjidil Haram.
 
Nantikan rancangan ini yang bakal ke udara di TV9.
 
Tahniah sekali lagi kepada Aidil!
 
Insyaallah video sedutan rakaman SK akan uploadkan dalam waktu terdekat. :)
 
Taklimat sebelum rakaman bermula
 
Menggigil lutut ku.. ha!ha! ha!
 

 
Aidil bersama Atok