Insya Allah Sempurna

Pendaftaran dibuka sekarang , hubungi 013 755 7011

Projek Pembinaan Surau Wakaf di Kemboja - Anjuran Kristal Tasnim

“Amal jariah pahala terus mengalir”"

Projek Wakaf Telaga Pam Tangan di Kemboja

Sebaik baik sedekah adalah sedekah air

Projek Wakaf Air di Bangladesh

“Sesungguhnya Orang Islam itu adalah bersaudara”"

Agihan Beras Fidyah

Untuk asnaf fakir miskin di Kemboja’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

Al Quran Terjemahan Bahasa Khmer’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

“Ukhuwwah Tanpa Sempadan”"

Infaq untuk Operasi Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

“Akaun Bank Islam 14069010024005”"

Wakaf Lampu Solar dan Bateri

“Madrasah Tahfiz Miftahul Ulum Kemboja”"

Projek Wakaf Panel Solar

“Bekalan tenaga letrik Suria menerangi kegelapan malam di pedalaman Kemboja ”"

Jumaat, 16 Ogos 2013

Jom! Saksikan video gerak perlahan bagaimana panahan kilat menghentam bumiPernahkah anda melihat bagaimana panahan kilat menghentam permukaan bumi. ? Saksikan video ini dalam gerak perlahan. Hebatnya Allah.

 

 


Khamis, 15 Ogos 2013

TERKINI 10 fakta tentang Mesir


1. Mesir diishtihar DARURAT selama sebulan bermula jam 4ptg td.

2. Jeneral Abdul Fatah As-Sisi mengarahkan tentera TEMBAK & BOM GAS BERACUN semua penyokong Dr Morsi.

3. Sehingga kini seramai hampir 3 RIBU org telah MATI SYAHID & lebih 10 ribu org yg tercedera, termasuk dari klgn kanak2, ibu2, wanita2.

4. Semua yg dibunuh adalah mereka yg tidak bersenjata.

5. Ambulan & bantuan perubatan DIHALANG dari memasuki kwsn himpunan TIDAK DIBENARKAN memberi bantuan kpd mangsa.

6. Jurukamera turut ditembak dari udara menggunakan helikopter tentera.

7. Dr Morsi terus ditahan di suatu tempat yg dirahsiakan.

8. Tentera telah MUSNAHKAN semua pusat pengumpulan makanan  & pusat perubatan para penyokong Morsi.

9. Kerajaan HARAM Mesir TUTUP SEMUA rundingan. Mereka akan terus BUNUH mana2 rakyat yg menyokong Dr Morsi.

10. Lebih ramai rakyat Mesir sedang mula bergerak dari daerah & kampung masing menuju medan perang utk menyokong Morsi & mempertahankan Kerajaan Islam Ikhwan Muslimin.

Ayuh kita DOAKAN KEHANCURAN MUSUH ISLAM & KEMENANGAN ISLAM
Moga Allah LAKNAT & HANCURKAN kerajaank HARAM Mesir
Sesungguhnya KEMENANGAN ISLAM sangat hampir! -


Rabu, 14 Ogos 2013

Aplikasi solat untuk telefon pintar dalam penerbangan

 
 
SINGAPURA - Sebuah syarikat yang berpengkalan di sini melancarkan aplikasi baharu telefon pintar iPhone yang memaparkan waktu solat dan arah kiblat kepada umat Islam semasa mereka menaiki penerbangan.
 
Pengguna perlu memasukkan butiran penerbangan mereka dengan aplikasi tersebut akan menyediakan waktu solat dan arah kiblat untuk perjalanan itu. Aplikasi tersebut dibangunkan oleh syarikat tempatan, Crescentrating yang mengeluarkan sijil halal untuk hotel-hotel di pulau ini.
 
Dinamakan Crescent Trips, ia boleh dimuat turun secara percuma oleh pengguna iPhone.
Ketua Ekekutif Crescentrating, Fazal Bahardeen berkata, aplikasi itu juga akan dapat digunakan untuk telefon pintar perisian android dalam masa beberapa bulan lagi. Tambahnya, bunyi azan akan kedengaran untuk memaklumkan waktu solat kepada pengguna aplikasi tersebut semasa mereka menaiki penerbangan.
 
"Pengembara Islam merangkumi pasaran terbesar yang belum diterokai dalam industri pelancongan pada hari ini," kata Ketua Pegawai Pperasi Crescentrating, Dany Bolduc. Menurutnya, perbelanjaan oleh pelancong beragama Islam berkembang lebih cepat daripada kadar global dan dijangka mencapai AS$192 bilion (RM623 bilion) setahun menjelang 2020 berbanding AS$126 bilion (RM409 bilion) setahun dua tahun lalu. - AFP
 


Orang kita memang sensitif!!


 
SURAU JADI TOKONG
Orang kita memang sensitif…
Orang kita memang sensitif dengan berita surau diguna oleh non-muslim baru - baru ini, baru sedar selama ini rumah - rumah Allah banyak yang sunyi.
 
 
 
Orang kita memang sensitif dengan berita tokoh agama poligami, baru sedar ramai rupanya selama ini anak - anak kita ramai berpacaran tanpa nikah tapi sudah seperti laki bini.
 
 
Orang kita memang sensitif dengan video menyambut raya sambil pegang anjing atau babi, baru sedar selama ini banyak adegan lelaki perempuan bukan muhrim berpegang tangan berpeluk - pelukan setiap hari disiarkan di TV.
 
 
 
Orang kita memang sensitif dengan berita tulisan selamat hari raya dicetak terbalik dalam tulisan jawi, baru sedar selama ini Al Quran yang dicetak betul hanya hiasan almari.
 
 
 
Orang kita memang sensitif dengan isu gadis Melayu menyertai pertandingan ratu cantik tidak menutup aurat nampak body, baru sedar selama ini ramai gadis Melayu tanpa masuk pertandingan ratu cantik pun berpakaian begini.
 
 
 
Orang kita memang sensitif dengan berita makanan yang disyaki ada DNA babi, baru perasan sebenarnya rokok yang ramai hisap memang sudah difatwakan haram selama ini.
 
sumber whatsapp


Majlis Sambutan Mahabbah Aidil Fitri 1434 / 201314  OGOS 2013
Kepada

Semua Penduduk
Taman Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh


MAJLIS sambutan mahabbah idul fitri 1434h anjuran bersama pusat khidmat masyarakat dun taman templer, surau ad diniyyah, pusat tahfiz ad diniyyah dan pasti ar raudhah

 Perkara di atas adalah dirujuk

2.            Sukacita dimaklumkan bahawa tuan / puan di jemput hadir ke majlis tersebut yang akan diadakan pada tarikh dan tempat seperti berikut

Tarikh : 25 OGOS 2013
Hari    : AHAD
Masa  :  8.00 PAGI – 12.00 TENGAHARI
Tempat : PADANG PERMAINAN TBBS2A
3.            Pelbagai menu dan acara menarik turut disediakan termasuklah persembahan nasyid, ucapan dan cabutan bertuah. 
4.            Bagi menjayakan majlis tersebut, pihak urusetia amat berbesar hati untuk menerima sumbangan dalam bentuk kewangan, makanan dan hamper. Untuk sebarang urusan sumbangan dan pertanyaan sila berjumpa dengan ketua jalan yang telah dilantik (lihat lampiran)
Sekian Terima kasih
Yang Benar

SK
Setiausaha Majlis Sambutan Mahabbah Aidil FitriSelasa, 13 Ogos 2013

JOM ! Tonton Iklan Raya lakonan Ustaz Azhar Idrus

 
Jom tengok Ustaz Azhar Idrus berlakon dalam Iklan Raya.
 
Iklan Hari Raya Ustaz Azhar Idrus bersama Digital Mukmin.
 


 


 

Isnin, 12 Ogos 2013

Fenomena Alam ! Video metor Perseid melintasi ruang angkasa bumi


 
Fenomena pancuran meteor Perseid daripada buruj Perseus dijangka dapat dilihat di ruang angkasa negara ini mulai malam semalam 11 Ogos 2013 sehingga subuh hari Selasa 13 Ogos 2013. Ketua Unit Penyelidikan Sains Angkasa, Agensi Angkasa Negara (Angkasa) Mhd Fairos Asillam berkata pancuran meteor Perseid antara paling menarik kerana cahayanya terang dan boleh dilihat dengan mata kasar di kawasan lapang.

 "Pancuran meteor berlaku apabila bumi melintasi laluan komet dan menyebabkan debu - debu komet ini terbakar apabila memasuki atmosfera bumi."Bagi pancuran meteor Perseid, ia berlaku kerana bumi melintasi laluan komet Swift-Tuttle yang mempunyai diameter nukleus lebih kurang 26 kilometer," katanya dalam kenyataan.
 
Beliau berkata apabila komet itu semakin menghampiri matahari, ia juga turut melintasi orbit bumi dan meninggalkan debu-debu komet sepanjang perjalanannya. "Debu-debu inilah yang akan memasuki atmosfera bumi dan menghasilkan pancuran meteor yang dapat dilihat dengan mata kasar," katanya.

SIARAN LANGSUNG DI SINI


VIDEO RAKAMAN
KOLEKSI RAKAMAN HUJAN METEOR