Insya Allah Sempurna

Pendaftaran dibuka sekarang , hubungi 013 755 7011

Projek Pembinaan Surau Wakaf di Kemboja - Anjuran Kristal Tasnim

“Amal jariah pahala terus mengalir”"

Projek Wakaf Telaga Pam Tangan di Kemboja

Sebaik baik sedekah adalah sedekah air

Projek Wakaf Air di Bangladesh

“Sesungguhnya Orang Islam itu adalah bersaudara”"

Agihan Beras Fidyah

Untuk asnaf fakir miskin di Kemboja’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

Al Quran Terjemahan Bahasa Khmer’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

“Ukhuwwah Tanpa Sempadan”"

Infaq untuk Operasi Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

“Akaun Bank Islam 14069010024005”"

Wakaf Lampu Solar dan Bateri

“Madrasah Tahfiz Miftahul Ulum Kemboja”"

Projek Wakaf Panel Solar

“Bekalan tenaga letrik Suria menerangi kegelapan malam di pedalaman Kemboja ”"

Sabtu, 26 Mei 2012

Tahniah! Pelajar Tahfiz Ad diniyyah di tempat ke -3


Tahniah! Fahmi di tempat ke -3

AJK Pusat Tahfiz Ad Diniyyah mengucapkan tahniah kepada Adik Fahmi kerana berjaya mendapat tempat ke 3 di dalam pertandingan hafazan yang diadakan  di Auditorium Muzium Kesenian Islam Kuala Lumpur siang tadi. Fahmi menduduki tempat ke -3 daripada 88 peserta yang mengambil bahagian.

Program Hafazan ini adalah anjuran pertubuhan Kebajikan Pelajar - pelajar Tahfiz Malaysia .


Tahniah kepada semua pelajar dan Guru. Tahun hadapan kita cuba lagi!

Beza antara 2 Konsert - Pulau Pinang dan Putrajaya. Jutaan belia jadi keliru

Semoga Allah memberi petunjuk kepada jutaan belia kita!

Kesian kepada mereka yang masih tercari - cari arah untuk membawa hala tuju belia dan negara. Belia macamana yang sebenarnya kita nak corak untuk generasi masa hadapan negara kita?

Konsert Jutaan Belia di PutrajayaGenerasi yang terpekik terlolong begini kah yang kita nak wariskan?

Ini pula Konsert Santai Anak Muda di Pulau Pinang.


JUTAAN BELIA SUJUD DI SINI

SK: Setiap kamu adalah PEMIMPIN. Dan setiap PEMIMPIN (di akhirat kelak) akan bertanggungjawab kepada orang yang mereka pimpin  - Al - Hadith

Jumaat, 25 Mei 2012

Tahniah! pelajar Tahfiz Ad Diniyyah di Harian Metro hari ini

Keratan Harian Metro hari ini - 25 Mei 2012

Tahniah!  Adik Mohd Aidil Bin Zulkifli kerana menjuarai pertandingan azan anjuran Surau Nur As Syura Selayang baru - baru ini. Sila dapatkan harian Metro hari ini. Muka surat V14 Ruangan Ad Din. Potong dan simpan dalam frame! :)

Jangan lupa temui anak - anak tahfiz di Auditorium Muzium Kesenian Islam Kuala Lumpur esok 26 Mei 2012.

Jom! Melentur buluh di Suraukini

 Hebatnya seorang Hafiz Al Quran!! Membaca Al Quran dalam keadaan koma.Petikan dari youtube yang ditulis dalam Bahasa Arab. Begini tulisannya

سبحان الله يقرأ القرآن و هو في غيبوبة تامة 

Terjemahan tajuk di atas seperti berikut.

Subhanallah Lelaki membaca Al Quran sedang dia dalam keadaan koma sepenuhnya.Di dalam ruangan description ditulis lagi dalam bahasa arab begini

الشيخ نضال .... شاب في الخامسه والثلاثين من العمر ... يعمل إماما في المسجد ويحفظ القرآن الكريم كاملا... دخل الى عمليات مستشفى البشير الحكومي في الأردن تم تخديره من أجل إجراء العمليّه الجراحية... انظروا اليه بعد انتهاء العمليّة وكان لا يزال تحت تأثير البنج العام ودون أدنى وعي!!!

Terjemahan bebas seperti di bawah.

Sheikh Nidhal ...... Pemuda yang berusia 35 Tahun.... bekerja sebagai seorang imam di sebuah masjid. Beliau adalah seorang hafiz Al Quran. Beliau dimasukkan ke sebuah hospital di Jordan untuk menjalani pembedahan selepas terlibat dalam kemalangan. Lihat (rakaman video di atas)  pemuda ini selepas selesai pembedahan, beliau masih dalam keadaan tidak sedarkan diri (beliau membaca potongan ayat Al Quran dalam keadaan koma).Sabda Rasulullah SAW

"Bacalah Al Quran, nescaya Al Quran akan datang pada hari kiamat memberi syafaat (pertolongan) kepada orang yang membacanya"
 Khamis, 24 Mei 2012

Budak kecik lesen besar!


Anak siapa la ni ye? Selamba je budak ni melintas jalan dengan motor mainan di jalan raya yang padat dan sibuk.K   R   I   S   T   A   L      T   A   S   N   I   M      E   N   T   E   R   P   R   I   S   E
(No Pendaftaran SSM 002118796-U)

Menyokong Penuh Usaha

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Surau Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pembinaan Surau Nurul Iman, Daerah Snoul, Wilayah Keracheh Kemboja


Rabu, 23 Mei 2012

Menara Telekomunikasi tertinggi di dunia dibuka

SKYTREE kini menjadi mercu tanda Jepun menggantikan Menara Tokyo yang wujud sejak 1958.
TOKYO: Menara tertinggi di dunia dan mercu tanda terbesar Jepun, Tokyo Skytree, dibuka kepada umum, semalam. Hampir 8,000 pelawat dijangka menggunakan lif laju untuk tiba ke dek peninjau terletak di menara setinggi 634 meter itu bagi menandakan pembukaannya.

Sesetengah pelawat dilaporkan berbaris lebih seminggu untuk mendapatkan tiket ke situ walaupun cuaca Tokyo berawan semalam. Skytree diiktiraf menara tertinggi mengatasi Menara Canton di China (600 meter).

Binaan tertinggi di dunia ketika ini ialah Burj Khalifa di Dubai (828 meter). Skytree bertindak sebagai menara pemancar bagi televisyen dan radio, selain menjadi tarikan pelancong. - AP

SK: Video kat bawah ni memang mengujakan. Perlukan ketekunan, teliti dan mengambil masa untuk hasilkan video ini

Selasa, 22 Mei 2012

Selamat Datang - Rejab muncul lagi


Perbanyakkanlah membaca doa ini di sepanjang bulan Rejab dan Syaaban. Mudah - mudahan kita bertemu Ramadhan lagi.

Isnin, 21 Mei 2012

Video Gerhana Cincin 20 Mei 2012


TOKYO – Gerhana matahari Anulus atau gerhana matahari cincin selama empat minit setengah, sejauh 240 hingga 300 kilometer dari Bumi dapat disaksikan di sekitar Asia Pasifik hingga barat Amerika Syarikat.

Menurut Portal Pendidikan Sains Angkasa sebelum ini, gerhana matahari berlaku apabila bulan melintasi antara bumi dan matahari, serta melindungi secara keseluruhan atau sebahagian imej matahari daripada pencerap yang berada di bumi.

Gerhana matahari Anulus berlaku apabila diameter ketara seperti bulan lebih kecil daripada cakera matahari menyebabkan matahari kelihatan seperti anulus (cincin) dan menyekat kebanyakan daripada cahaya matahari.

Menurut portal itu, fasa anulus akan dapat dilihat dari kawasan pantai China, utara Taiwan, selatan Jepun dan bahagian barat Amerika Syarikat serta Kanada. Beribu-ribu orang di seluruh Asia menyaksikan keajaiban tersebut.

Gerhana dapat dilihat jelas di sekitar Tokyo, sebelum melintasi rantau pasifik, ia betul-betul di bawah Pulau Aleutian Alaska dan sepanjang Oregon, California, Amerika Syarikat.Awan yang sedikit ketika gerhana bermula menyebabkan keadaan menjadi sempurna apabila ramai yang dapat  menyaksikan gerhana dari awal hingga akhir.

Kanak-kanak yang menyaksikan gerhana tersebut, Kaori Sasaki berkata, kejadian gerhana ini adalah sesuatu yang misteri dan ini kali pertama dia menyaksikan fenomena ini.

Pihak Panasonic, salah sebuat pengeluar elektronik terbesar Jepun turut menghantar satu ekspedisi ke puncak Gunung Fuji bagi menyaksikan fenomena gerhana menggunakan peralatan berkuasa solar.

Jurucakap syarikat tersebut berkata, matlamat utama mereka adalah untuk menyiarkan fenomena yang dianggap tercantik di dunia dari puncak tertinggi di Jepun.

Bagaimanapun, nasib tidak menyebelahi penduduk di sekitar Hong Kong apabila beratus-ratus berkumpul di sepanjang pantai Kowloon, tidak dapat menyaksikan fenomena tersebut apabila terdapat awan tebal, yang menghalang pemandangan ketika keajaiban tersebut

Saksikan video rakaman annular "ring" Eclipse
  

Video - Gurauan bod*h bawa padah


WASHINGTON - Sepasang suami isteri panik selepas anak lelaki mereka terperangkap selama lima minit di dalam sebuah mesin basuh automatik di sebuah kedai dobi layan diri di Amerika Syarikat.
Difahamkan sebelum kejadian, kedua suami isteri itu dipercayai sedang bergurau dengan meletakkan anak mereka ke dalam mesin basuh di kedai dobi Laundromat tersebut.
Perbuatan itu turut mengundang kemarahan pelanggan lain.
Tindakan bodoh yang dirakam menerusi rakaman televisyen litar tertutup premis tersebut turut dimuat naik ke laman web perkongsian video, Youtube dan telah ditonton lebih 26,000 pengguna Internet setakat ini.

SK: agaknya bapak budak ni suka tengok cerita Mr. Bean. :)
K   R   I   S   T   A   L      T   A   S   N   I   M      E   N   T   E   R   P   R   I   S   E
(No Pendaftaran SSM 002118796-U)

Menyokong Penuh Usaha

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Surau Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pembinaan Surau Nurul Iman, Daerah Snoul, Wilayah Keracheh Kemboja


Ahad, 20 Mei 2012

Gambar sekitar Karnival yang ceria

Booth 19 - Jualan amal Pusat Tahfiz

SK ucapkan tahniah kepada seluruh AJK Masjid Amaniah Batu Caves kerana berjaya mengatur program yang menarik di sepanjang Karnival Jom! Ke Masjid Amaniah 2012. SK ucapkan tahniah, Mabrook dan Bravo!. Pengurusan yang cemerlang.

SK juga mengambil kesempatan ini untk mengucapkan tahniah kepada semua anak - anak Tahfiz kerana dapat memberi kerjasama yang baik sepanjang jualan amal Pusat Tahfiz di Karnival ini. Tahniah Ustaz - ustaz Tahfiz kerana dapat menguruskan pelajar dengan cemerlang.

SK sempat merakam beberapa gambar di Karnival tersebut untuk dikongsi bersama. Macam - macam acara menarik yang disediakan. Memang mantap !!

Anak - anak Tahfiz yang pada awalnya hanya merancang untuk mengadakan jualan amal, tergoda dengan pelbagai aktiviti yang disediakan oleh pihak masjid. Gambar di bawah membuktikan anak - anak tahfiz buka sekadar membuat kerja - kerja amal, tetapi mereka juga membuat amalan - amalan lain. :)
Anak - anak Tahfiz menyertai aacara tarik tali

SK ucapkan tahniah kerana anak - anak Tahfiz berjaya mendapat tempat KEDUA dalam acara ini. Ulang suara, TEMPAT KEDUA!! 

Meskipun tiada latihan diadakan sebelum acara berlangsung, anak - anak Tahfiz berjaya membuktikan mereka sebenarnya KUAT, CUKUP MAKAN dan SIHAT. Hihihihih!

Suhaizad menerima hadiah - Tempat Kedua Acara Tarik Tali. Masyukkkkkk!!

Terimakasih kepada semua pengunjung yang mengunjungi booth 19 memberi sumbangan untuk PTA. Syukran ye. Jumpa lagi tahun depan!

Kekuatan, Kerjasama, Persefahaman