Insya Allah Sempurna

Pendaftaran di buka sekarang , hubungi 013 755 7011

Kami sedang menyemai benih

Jom! Bersama kami berkongsi pahala. Sumbangan dialu - alukan’.

Kami menyusun Soff

Generasi pewaris Al Quran’.

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

“Kami melahirkan Para Huffaz Al Al Quran”"

Perspektif Kompleks Ad Diniyyah

“Jom! menyumbang Untuk pembesaran Surau Pusat Tahfiz Ad Dinyyah Hubungi 0137557011 ”"

Pelajar Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

Generasi Pewaris Al Quran

Sabtu, 9 Mac 2013

Jom! Bersama Ustaz Azhar Idrus 16 MAC ini!

 
KUALA LUMPUR: 15 artis dan aktivis masyarakat akan bergabung bagi menjayakan 'Malam Seni Untuk Perubahan' yang bakal di adakan di Kelab Sultan Sulaiman 16 Mac ini.

Majlis yang bakal bermula jam 9 malam itu akan menggabungkan semua artis yang menyokong perjuangan untuk perubahan di negara ini

Malam Seni Untuk Perubahan
Tarikh : 16 MAC 2013
Hari : Sabtu
Tempat : Kelab Sultan Sulaiman


Jumaat, 8 Mac 2013

Tahniah! Haji Zulkifli Wahijan Pengerusi Pusat Tahfiz Ad DiniyyahSK merakamkan ucapan tahniah kepada Haji Zulkifli Wahijan Pengerusi Pusat Tahfiz Ad Diniyyah , Bendahari Muslimcare atas kejayaan anak beliau Farihah Binti Zulkifli merangkul tempat kedua Majlis Menghafaz Al-Quran Peringkat Kebangsaan Kali Ke-34 Tahun 1434H / 2013M yang diadakan di Pulau Pinang malam ini.

 

Tarikh: Mar 04, 2013
Lokasi:
Dewan Mutiara, Kompleks Tabung Haji, Bayan Lepas
      


Farihah Binti Zulkifli
Naib Juara Hafazan Peringkat Kebangsaan
Gambar dari Arkib SK
 
Tahniah untuk seisi keluarga. Semoga Haji Zulkifli dapat terus memimpin Delegasi Ad Diniyyah dalam pemilihan Mesyuarat Agung Tahunan kali ke 11 yang akan diadakan tidak lama lagi.

Tahniah ! Bravo! Alf Mabrook!
 


 


Hebatnya Allah!! Video Belalang Juta serang IsraelBerjuta - juta belalang di laporkan telah menyerang Israel melalui sempadan Mesir sejak 02 March 2013 lalu. Berikut di sertakan beberapa gambar serangan belalang JUTA ke atas Israel.
 
Jika Belalang Juta ini menyerang pasti banyak kerosakkan pasti akan berlaku .Belalang juta mampu memakan anggaran tumbuhan hijau seberat jisim badan mereka setiap hari: daun, bunga, kulit kayu, batang, buah, dan benih. Hampir kesemua tanaman, dan tumbuhan bukan tanaman, berisiko, termasuk millet, padi, jagung, sorghum, tebu, barli, kapas, pokok buah, pokok kurma, sayuran, rumput ragut, akasia, pine, dan pisang.
 
  

 

 

Video - Tangkuban Perahu makin bahaya.

 
 
Jakarta: Saintis Indonesia memantau rapi gunung berapi Tangkuban Perahu di Bandung dan menggesa orang ramai menjauhi lereng gunung itu.
 
Ahli volkanologi Hendra Gunawan semalam berkata, gunung itu mengeluarkan asap dan debu hampir 500 meter ke udara sejak Isnin lalu. Ahli sains meletakkannya pada tahap berjaga-jaga kedua tertinggi.

Serpihan batu dan lahar belum terhambur jauh dan bandar serta kampung berdekatan masih selamat. Pihak berkuasa memberi amaran kepada pelancong agar menjauhi kawasan itu sekurang-kurangnya 1.5 kilometer dari kawah gunung itu kerana ancaman gas beracun di dalamnya.

Gunung berapi setinggi 2,084 meter itu antara tarikan pelancong paling terkenal di Jawa. - AP
 
 

 
script src="http://h1.flashvortex.com/display.php?id=2_1352960917_3427_775_0_468_60_10_1_98" type="text/javascript">
 

Khamis, 7 Mac 2013

Alunan Tarannum Al Quran dari Syeikh Dr. Ahmad Nuaina'


Ruangkan waktu sejenak. Dengar dan hayati. Melembutkan hati yang keras.


Al Quran merawat jiwa yang resah. memberi kedamaian untuk jiwa yang gelisah. Dengarkan kelunakan kelunakan suara syeikh Ahmad Nuaina' Qari Mesir.
 
Mudah - mudahan akan lahir Syeikh Ahmad Nuaina dari Pusat Tahfiz Ad Diniyyah
 

Ahad, 3 Mac 2013

Perbandingan Agama - Ustaz Haji Ayub Mantan Paderi Besar Kristian

 
 
Kenapa Paderi Kristian ini memeluk Islam? Beliau pernah diikat kaki dan tangan pada kerusi roda dan dihantar ke Hospital mental kerana didakwa sudah gila apabila beliau melahirkan hasrat untuk memeluk Islam. Dengarkan luah rasa dari Ustaz Haji Ayub Abdul Rahman. Bekas Paderi Besar yang kini menjadi pendakwah Islam

 

 

Jom! bertukar link dengan Suraukini 
Manusia akan mati bila - bila masa.... tetapi tulisan di blog boleh kekal selama - lamanya.... maka tulislah di blog perkataan yang menyebabkan kita gembira di akhirat kelak...
 
 Jika anda rasa blog anda sangat berfaedah dan memberi manfaat kepada manusia sejagat dan memberi manfaat kepada kehidupan di akhirat jom bertukar link di suraukini 
 
S U R A U K I N I
Menyokong penuh usaha
Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pusat Tahfiz Idrisiah Bagan Datoh Perak
Sekolah Islam Al Farabi Kampung Jukaing Kemboja
 

 
Upah Haji RM1,500.00 Insyallah sempurna 013-2791608 - layari www.suraukini.com