Insya Allah Sempurna

Pendaftaran dibuka sekarang , hubungi 013 755 7011

Projek Pembinaan Surau Wakaf di Kemboja - Anjuran Kristal Tasnim

“Amal jariah pahala terus mengalir”"

Projek Wakaf Telaga Pam Tangan di Kemboja

Sebaik baik sedekah adalah sedekah air

Projek Wakaf Air di Bangladesh

“Sesungguhnya Orang Islam itu adalah bersaudara”"

Agihan Beras Fidyah

Untuk asnaf fakir miskin di Kemboja’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

Al Quran Terjemahan Bahasa Khmer’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

“Ukhuwwah Tanpa Sempadan”"

Infaq untuk Operasi Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

“Akaun Bank Islam 14069010024005”"

Wakaf Lampu Solar dan Bateri

“Madrasah Tahfiz Miftahul Ulum Kemboja”"

Projek Wakaf Panel Solar

“Bekalan tenaga letrik Suria menerangi kegelapan malam di pedalaman Kemboja ”"

Sabtu, 24 Ogos 2013

Jom saksikan Video rangka bas kemalangan diangkut naikVideo menunjukkkan rangka bas yang terlibat dalam kemalangan di Genting Highland baru baru ini. Hancur penyek berkecai.

 

 


Khamis, 22 Ogos 2013

Cubaan pecah masuk rumah. Siapa kenal mamat ni?

 
Cubaan pecah masuk rumah

Kes berlaku di Bandar Putera 2 Klang. Cubaan memecah masuk rumah penghuni yang berjaya dirakam oleh jiran belakang rumah. Siapa kenal mamat nie? Report polis sudah dibuat. Mohon share maklumat dia untuk menghalang jenayah berterusan

 

 

Video perkembangan nahas bas jatuh gaung di Genting Highland


 
 
Sehingga 9 malam ini, seramai 37 orang termasuk pemandu bas disahkan terkorban dalam nahas bas ekspres yang terjunam 60 meter ke dalam gaung di KM3.6 Jalan Genting Highlands.
   
Kemalangan berlaku ketika bas yang membawa 53 penumpang itu menuruni jalan curam dari puncak Genting Highlands menuju ke ibu Negara.

Video perkembangan nahas bas jatuh gaung di genting Highland. 

Rabu, 21 Ogos 2013

Gambar Projek Pembinaan Sekolah Islam Al Farabi Kampong Cham Kemboja (Insyallah akan diupdate) 
Tapak sebelum pembinaan
 
Terima kasih kepada semua penyumbang yang telah menginfaqkan sebahagian wang ringgit untuk pembinaan sekolah ini. Pihak kami mengucapkan terima kasih. Semoga Allah membalas dengan kebaikan yang berpanjangan. Amal Jariah pahala berterusan.
 
Yang kamu semai, itu yang kamu tuai!!
 
 
pembinaan bermula
 
 
Struktur asas siap dibina
 
 
Insyallah kegemilangan ulama' Nusantara akan dikembalikan. Mulanya disini!!
Jom bersama kami menyemai untuk menuai.
 
 UNTUK MENYUMBANG TABUNG PEMBINAAN DAN PENYELENGGARAAN
BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD Alfarabi Consultant and Management 14032010018682
 
 
 
JOM!! SERTAI KORBAN SEMPENA AIDIL ADHA 1435 / 2014 INI.
PROGRAM INI DAPAT MEMBANTU PEMBINAAN DAN PENYELENGGARAAN BERTERUSAN SEKOLAH ISLAM INI
 
HUBUNGI 013 2791608
 
 


 

Selasa, 20 Ogos 2013

Luar biasa!! Jom saksikan video Wanita bertanduk di China


 
 
China – Zhang Ruifang, nenek berusia 101 tahun asal Desa Linlou, Provinsi Henan, China jadi perhatian ramai gara - gara tanduk yang tumbuh di dahi kirinya. Tanduk hitam sepanjang 2.4 inchi atau 6 sentimeter tumbuh hanya dalam masa setahun di dahi kiri Zhang Ruifang. Sementara, di dahi kanan ada tanda - tanda akan tumbuh tanduk sama.

 
Tidak hanya terkejut, keluarga nenek ini juga bimbang. anak bongsunya, Zhang Guozheng (60), mengaku memperhatikan kulit kasar yang tumbuh di dahi ibunya setahun lalu.

 Namun lama-lama makin aneh, tiba-tiba ada tanduk di dahi ibu saya, sampai berukuran 6 sentimeter,” kata dia.
 
“Sekarang bahkan ada yang tumbuh di dahi sebelah kanannya. Kami bimbang akan tumbuh lagi tanduk yang sama, “kata Zhang.
 
Belum jelas penyebab tanduk di dahi Zhang Ruifang. Namun diduga itu kerana penebalan kulit. Sel yang membentuk tanduk itu diduga adalah keratin – sel yang sama yang membentuk rambut dan kuku manusia. Sementara pada haiwan, keratin membentuk bahagian kulit dan tanduk.
 

 

Video - Bekas pembuat tatoo, Yakuza kini jadi Imam

 
Taki Takazawa, jika dilihat dari namanya sudah dapat diketahui bahawa dia adalah orang Jepun. Dengan ciri - ciri rambut panjang dan tubuh penuh dengan tato, membuatkannya kelihatan seperti ahli geng mafia Jepun, Yakuza. Dia adalah bekas tukang tatoo untuk anggota geng yang paling ditakuti di Jepun itu. Kerja sebagai 'tukang tato' itu telah dilakukannya selama 20 tahun
 
Tapi pandangan negatif pada penampilan fizikalnya itu berubah apabila dia mengumandangkan Azan. Takazawa kini menjadi Imam di sebuah masjid di Ibu kota Tokyo. Setelah mengucapkan dua kalimat Syahadat, Takazawa menggunakan nama muslim Abdullah, yang bermaksud hamba Allah SWT.
 
Dia mengenali Islam secara tidak sengaja di wilayah Shibuya. Takazawa melihat seseorang  dengan kulit dan janggut putih. Orang itu juga mengenakan baju dan serban warna putih. "Orang itu memberikan sebuah kertas dan menyuruh saya membaca kalimat tertera bersama dia," ujarnya
 
Kalimat itu adalah Syahadat, pengakuan pada ke-esaan Allah SWT dan Muhammad S.A.W sebagai utusannya. Meskipun tidak faham secara keseluruhan, Takazawa pernah mendengar sepintas Allah dan Muhammad. Seperti kebanyakan penduduk Jepun, sebelum memeluk Islam Takazawa menganut aliran kepercayaan Shinto.

Pertemuan dengan orang berserba putih itu masih di ingatan Takazawa. Dua tahun selepas memeluk Islam, dia bertemu lagi dengan seorang yang menjadi inspirasinya itu. "Dia pernah menjadi Imam di Masjid Nabawi, Kota Madinah, Arab Saudi. Saya bersyukur dapat bertemu dengannya, "katanya.

Imam Masjid Nabawi itu meminta Takazawa untuk menjadi Imam di masjid di kawasan Shinjuku. Dia telah melaksanakan ibadah haji dan menimba ilmu beberapa bulan di Kota Mekah. Nama Takazawa menjadi terkenal dan dia menjadi seorang di antara lima imam Masjid besar di Jepun.

Detik Islam
 
  

Isnin, 19 Ogos 2013

Jom! Nikmati kelunakan suara Imam Syeikh Ahmad Muhaimin

Imam Solat Tarawikh 27 Ramadhan 1434 - Syeikh Ahmad Muhaimin 'As Sudais'

Ini adalah rakaman Solat Tarawikh pada malam 27 Ramadhan yang lalu di Surau Ad Diniyyah. Nikmati kemerduan suara Ustaz Ahmad Muhaimin. Layak digelar Muhaimin As Sudais. Suaranya seiras imam senior Masjidil Haram. Syeikh Abdul Rahman As Sudais.

Selamat mendengar !!