Insya Allah Sempurna

Pendaftaran di buka sekarang , hubungi 013 755 7011 / 013 279 1608

JOM! Sertai Program Wakaf telaga di Cambodia 2017

Amal jariah, Insyallah pahala berterusan mengalir kepada pewakaf, hubungi 013 7557011 / 013 279 1608

Upah Haji / Badal Haji 2017 kini dibuka

Daftar untuk Badal Haji 2017 / 1437 Sekarang! 013 - 755 7011 / 013 279 1608 InsyaAllah sempurna "

Kami sedang menyemai benih

Jom! Bersama kami berkongsi pahala. Sumbangan dialu - alukan’.

Kami menyusun Soff

Generasi pewaris Al Quran’.

Majlis Syahadah Khatam 30 Juzuk Hafazan Al Quran

Penyampaian Sijil Khatam oleh YB Zaidy Abdul Talib kepada Zulhusni Bin Othman Pelajar Tahfiz Ad Diniyyah ’.

Minal Aidin wal Faizin

“Salam Aidil Fitri dari AJK Ad Diniyyah - Maaf Zahir Batin”"

Salam Ramadhan 1438

“Semoga Ramadhan kali ini lebih baik dari Ramadhan tahun lalu”"

Pendaftaran untuk Korban dan Aqiqah di Kemboja dan Vietnam 2017 dibuka sekarang

““Hubungi Suraukini 013 755 7011 / 013 279 1608 - RM350 Satu bahagian "

Korban Merentas 2 Negara Cambodia Vietnam 2016

““Aidil Adha 1437 di Kampung Perikob Cambodia ."

Tuol Sleng Genocide Museum Cambodia

Zaman gelap tamadun kemanusiaan

Pelajar Pusat Tahfiz Ad Diniyyah 2016

Generasi Pewaris Al Quran

Jumaat, 15 April 2016

Video Zakir Naik Islamkan Nina Grace di Kemaman

 
 
Seorang remaja Kristian berumur 19 tahun, Nina Grace berbangsa Philippines telah memeluk islam di Program Grand Finale  Dr Zakir Naik Terengganu Tour di Padang Astaka Kemaman.
Beliau merupakan pelajar daripada Kolej Ranaco, offshore engineering Ranaco. Sebelum ini beliau telah menghafal Al-Fatihah,3 kul dan Qursi sejak berumur 13 tahun.
 
Dr Zakir Naik berjaya mengislamkan seorang gadis Kristian berusia 19 tahun, Nina Grace dari Filipina yang mengikuti syarahannya di Padang Astaka, Kemaman, Terengganu.  di sini, sebentar tadi. Nina dengan rela hati bersetuju mengucap dua kalimah syahadah selepas berpuashati mendengar penjelasan Dr Zakir mengenai konsep ketuhanan dan kenabian Muhammad.

Gadis itu mengucap syahadah di hadapan lebih 30,000 hadirin dan kelihatan sedikit sebak.
 
 
 
 

Isnin, 11 April 2016

Dr Zakir: Tangkis propaganda barat

 
 
Media Islam perlu memainkan peranan dalam menangkis propaganda yang dicetuskan pihak barat sekali gus berperanan dalam membangunkan minda ummah.
 
Pendakwah antarabangsa Dr Zakir Naik berkata, peranan besar dimainkan media Islam berupaya menangkis gambaran salah yang digembar-gemburkan pihak barat terhadap Islam.
 
“Menerusi peranan dan tanggungjawab yang dimainkan media Islam, pandangan umum mengenai sesuatu isu dan peristiwa yang dikaitkan dengan Islam berupaya dibentuk sekali gus memberi gambaran sebenar agama suci ALLAH,” katanya.
 
Beliau berkata demikian ketika sesi tazkirah sempena Majlis Makan Malam bersama Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Razif Abdul Rahman di sini, semalam. Turut hadir, Ahli-ahli Majlis Mesyuarat negeri, pengarah-pengarah jabatan dan agensi serta pengamal media.
 
Dr Zakir yang juga Pengasas dan Presiden Islamic Research Foundation (IRF) berkata, atas kesedaran terhadap ancaman propaganda barat, pihaknya telah menubuhkan sebuah saluran satelit Islam pada 2006, Peace TV bagi mempromosikan kebenaran, keadilan, moral, keharmonian, kebijaksanaan dan keamanan bagi seluruh umat manusia.
 
Beliau berkata, Peace TV yang bersiaran selama 24 jam setiap hari itu adalah saluran agama yang mempunyai penonton paling ramai dari seluruh dunia.
 
“Barat menggunakan media sebagai alat untuk menyerang Islam jadi adalah menjadi tanggungjawab kita untuk memperbetulkan persepsi salah itu kepada masyarakat dunia,” katanya.
 
Dr Zakir kini dalam siri jelajah di Terengganu dan dijadualkan menyampaikan syarahan umum di Stadium Tertutup Gong Badak malam tadi diikuti hari ini di Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Masjid Hadhari, Besut (12 April) serta di Dewan Sri Amar, Chukai, Kemaman (13 April).
Kunjungan pertama pendakwah kelahiran Mumbai, India di negeri ini adalah atas jemputan peribadi Menteri Besar dalam satu pertemuan di Korea sebelum ini.
Sementara itu, Ahmad Razif berkata, syarahan umum tokoh intelektual itu di empat daerah di negeri ini akan disiarkan di saluran Peace TV yang secara tidak langsung dapat mempromosikan Terengganu di mata dunia.
 
“Kehadiran Dr Zakir ke sini merupakan kisah kejayaan terbaharu kita dan saya harap seluruh rakyat termasuk di negeri jiran dapat memanfaatkan acara ini,” katanya.
 
 

Video - Puluhan ribu penuhi stadium dengar ceramah Dr Zakir Naik


 
KUALA NERUS, Isnin – Tanpa mempedulikan bantahan daripada penganut Hindu yang tidak puas hati kehadiran pendakwah Islam terkenal dari India, Dr Zakir Naik, sejak kelmarin, kerajaan Terengganu tetap meneruskan programnya malam tadi.
 
Sambutan menggalakan terhadap program diadakan di Stadium Tertutup Gong Badak itu memang sudah dijangka dengan kehadiran lebih 30,000 pengunjung. Ceramah Dr Zakir bermula jam 9.45 malam, namun stadium mula dipenuhi seawal jam 7.30 malam, malah ada pengunjung yang terpaksa mendengar ceramah itu dari luar kerana semua tempat duduk stadium sudah penuh.
 
Beliau yang tiba di Terengganu semalam menyampaikan ceramah bertajuk ‘The Importance of Unity Among Muslim Ummah’ selama dua jam, sebelum orang ramai diberi peluang menyoalnya selama sejam. Beliau dijangka berada di Terengganu selama lima hari dan akan menyampaikan ceramah di pelbagai tempat termasuk di universiti berkaitan perpaduan dan kekuatan Islam.
 
Kehadiran beliau di Terengganu bagi memenuhi undangan Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Razif Abdul Rahman. Sementara itu, dalam tazkirah ringkas pada majlis makan malam di Hotel Primula di Kuala Terengganu, Dr Zakir menggesa umat Islam memanfaatkan pelbagai saluran media untuk memperbetulkan persepsi salah mengenai Islam yang disebarkan media Barat. Beliau berkata, media adalah cara terbaik dan paling efektif untuk menyampaikan mesej kepada orang ramai. “Saya melihat kita (umat Islam) amat terkebelakang dalam menyebarkan dakwah Islamiah. Adalah menjadi tanggungjawab setiap umat Islam untuk memperbetulkan persepsi salah mengenai Islam kepada masyarakat dunia,” katanya pada majlis yang turut dihadiri Ahmad Razif.
 
Sejak kelmarin, gerakan hak asasi manusia Hindu, Hindraf Makkal Sakthi, menggesa kerajaan untuk tidak membenarkan Dr Zakir daripada menyampaikan siri ceramahnya di Kuala Lumpur dan Terengganu bulan ini. Kumpulan itu mendakwa kononnya ajaran yang disampaikan oleh Dr Zakir tidak sejajar dengan pegangan Ahli Sunnah Wal Jamaah. Semalam, Pemuda MIC pula campur tangan dalam urusan agama dan umat Islam apabila Ketua Pemuda MIC, C Sivarraajh berkata, pihaknya akan membuat laporan polis di seluruh negara bagi menghalang Dr Zakir berceramah kerana bimbang pengaruhnya terhadap penganut agama lain di Malaysia.