Insya Allah Sempurna

Pendaftaran dibuka sekarang , hubungi 013 755 7011

Projek Pembinaan Surau Wakaf di Kemboja - Anjuran Kristal Tasnim

“Amal jariah pahala terus mengalir”"

Projek Wakaf Telaga Pam Tangan di Kemboja

Sebaik baik sedekah adalah sedekah air

Projek Wakaf Air di Bangladesh

“Sesungguhnya Orang Islam itu adalah bersaudara”"

Agihan Beras Fidyah

Untuk asnaf fakir miskin di Kemboja’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

Al Quran Terjemahan Bahasa Khmer’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

“Ukhuwwah Tanpa Sempadan”"

Infaq untuk Operasi Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

“Akaun Bank Islam 14069010024005”"

Wakaf Lampu Solar dan Bateri

“Madrasah Tahfiz Miftahul Ulum Kemboja”"

Projek Wakaf Panel Solar

“Bekalan tenaga letrik Suria menerangi kegelapan malam di pedalaman Kemboja ”"

Sabtu, 5 Jun 2010

DEMO BANTAH ISRAEL DI KEDUTAAN AS

Alhamdulillah dapat juga SK menyertai perarakan dari Kampung Baru ke Kedutaan Amerika selepas solat Jumaat bagi membantah kekejaman tentera Zionis Israel menyerang konvoi kemanusian antarabangsa ke Gaza awal minggu ini. Berikut adalah sebahagian dari foto-foto yang dapat disnap:K   R   I   S   T   A   L      T   A   S   N   I   M      E   N   T   E   R   P   R   I   S   E
(No Pendaftaran SSM 002118796-U)

Menyokong Penuh Usaha

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Surau Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pembinaan Surau Nurul Iman, Daerah Snoul, Wilayah Keracheh Kemboja


Video - Ayat - ayat Al Quran di tubuh bayi


Subhanallah, satu keajaiban telah ditunjukkan oleh Yang Maha mencipta. Di wilayah Dagestan, Russia, ada seorang bayi yang baru berusia 9 bulan, lahir bersama tanda lahir berupa ayat2 Quran dan hadith yang mengandungi nama Allah di bahagian2 tubuhnya. Pada mulanya keluar nama Allah di bahagian dagu sebaik sahaja budak lelaki itu lahir.
 
Kemudian muncul pula ayat2 itu di bahagian belakang badan, lengan, kaki dan perut. Di bahagian kaki pernah tertulis yang bermaksud “Allah pencipta segala sesuatu”. Yang mengujakan lagi ialah, tanda2 itu sentiasa berubah2, 2 kali seminggu. Seperti muncul ayat lain pula menggantikan ayat yang sedia ada. Budak yang bernama Ali Yakubov itu akan merasa tidak selesa ketika perubahan2 ayat itu berlaku dan akan menangis dan suhu badannya akan naik.

Pakar medik pun masih tidak dapat menjelaskan keadaan sedemikian. Walaupun begitu, mereka menafikan bahawa tulisan2 itu ditulis oleh manusia pada kulit.

Ibunya yang bernama Madina, mengatakan bahawa mereka tidak yakin dengan agama Islam sebelum ini. Sehinggalah kepada kejadian kelahiran pada bayi mereka ini.

SUBHANALLAH …….
 
“Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda (kekuasaan) Kami di segenap ufuk dan pada diri mereka sendiri, sehingga jelaslah bagi mereka bahawa Al-Qur’an itu benar. Dan apakah Rabbmu tidak cukup (bagi kamu) bahawa sesungguhnya Dia menyaksikan segala sesuatu?” Surah Fushshilat : Ayat 53

Khamis, 3 Jun 2010

Design Banner Kem Generasi Harapan 2010K   R   I   S   T   A   L      T   A   S   N   I   M      E   N   T   E   R   P   R   I   S   E
(No Pendaftaran SSM 002118796-U)

Kami Menawarkan Perkhidmatan Upah Haji, Wakaf  Telaga di Kemboja dan Bangladesh,
Korban dan Aqiqah di Kemboja

Kristal Tasnim Menyokong Penuh Usaha

Pondok Tahfiz Bustanul Arifin di Kampung Songkum Thmey Kemboja
Madrasah Tahfiz Al Hikmah Rokapram Kemboja
Surau Al Tasnim Rokapram Kemboja
Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Surau Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A 

Pintu Ke Neraka? Neraka lagi Dahsyat!!


Tempat ini digelar oleh penduduk setempat Turkmenistan sebagai Pintu ke Neraka. Kisah ini bermula kira-kira 35 tahun yg lampau. Seorang ahli geologis telah menggali tempat ini untuk mencari gas asli. Secara tiba-tiba semasa penggalian tersebut, mereka telah terjumpa satu jurang besar di bawah tanah. Karena terlalu besar sehingga semua peralatan penggalian tersebut telah masuk ke dalam jurang tersebut.

Tiada siapapun yg berani turun ke dalam jurang tersebut disebabkan jurang tersebut dipenuhi gas asli bumi. Untuk menghindari gas bumi yang akan mencemarkan bumi, mereka telah menyalakan api di dalam jurang tersebut dan semenjak dari itu sehingga kini, telah 35 tahun lubang ini terbakar tanpa henti walau sesaat.

 
 


Mari kita sama - sama saksikan video di bawah ehsan dari YouTube:

12 Rakyat Malaysia Bebas

Kesemua ahli team LL4G Malaysia seramai 12 orang TELAH DIBEBASKAN termasuk Sdr Mustafa Mansur. Mereka kini berada di Kedutaan Malaysia di Jordan Mereka semua berada di dalam keadaan sihat.

Mereka telah menghubungi keluarga masing-masing menggunakan telefon Kedutaan. Israel tidak mengembalikan kesemua kamera, handphone, dan sebarang alat komunikasi yang dirampas. Peralatan kamera krew Astro Awani tidak dapat dipastikan samada dipulangkan ataupun tidak buat masa ini.

Berita gembira tersebut diterima terus daripada Noorazman yang menghubungi isteri beliau, Pn Mazlinah Ghazali, pada jam 12:12 tengahari tadi waktu tempatan.

“Mereka berada di Jordan [dan] akan pulang dalam masa terdekat,” antara mesej yang dihantar oleh beliau.

Perbincangan sedang dilakukan untuk menetapkan bila mereka akan berangkat pulang.

CMT-LL4G telah berjaya menghubungi Noorazman sekitar jam 5 petang tadi. Semua relawan berada di dalam keadaan sihat walafiat dan sedang berehat. Namun mereka yang ditempatkan di sebuah hotel di Amman itu tinggal sehelai sepinggang dan tanpa paspot.

CMT-LL4G sedang membuat persediaan untuk majlis sambutan secara besar-besaran meraikan kepulangan wira-wira negara di lapangan terbang apabila mereka pulang kelak. Majlis ini akan menggantikan majlis meraikan isteri dan keluarga anggota konvoi yang dirancang oleh CMT-LL4G sebelum konvoi LL4G dibebaskan.


CMT-LL4G ke Kedutaan Turki


Pasukan Pengurusan Krisis untuk Lifeline For Gaza (CMT-LL4G) bersama-sama wakil-wakil NGO telah mengunjungi wakil Duta Turki ke Malaysia di pejabat Kedutaan Turki pada jam 10 pagi (Rabu 2hb Jun) bagi menyerahkan memorandum penghargaan dan sokongan kepada kerajaan Turki atas dokongan mereka terhadap misi membantu perjuangan rakyat Palestin.

Rabu, 2 Jun 2010

Qadiani diarah robohkan bangunan

Nasib yang menimpa 'kumpulan ajaran sesat' Ahmadiah kini boleh disifatkan sebagai 'sudah jatuh ditimpa tangga' apabila diarahkan merobohkan bangunan sendiri dalam masa 30 hari.

Kumpulan itu mendapat notis daripada Majlis Perbandaran Selayang (MPS) supaya merobohkan bangunan pusat pengajian mereka di Gombak pada Khamis lalu.

Dalam surat daripada Jabatan Bangunan majlis perbandaran itu, Ahmadiah diberikan notis perintah itu kerana "tidak mematuhi Undang-undang Kecil Bangunan Seragam (UKBS 1984)".

Butiran lanjut kesalahan itu tidak dinyatakan dalam surat yang ditandatangai oleh seorang jurutera bangunan daripada bahagian penguatkuasaan dan pemantaun MPS itu.

"Kegagalan tuan mematuhi arahan ini setelah tempoh yang diberikan tamat, Majlis Perbandaran Selayang melalui penjawat-penjawatnya akan mengambil tindakan yang sewajarnya tanpa sebarang notis lagi," surat satu halaman itu dipetik.

Menurutnya lagi, kegagalam mematuhi notis itu, jika disabitkan kesalahan boleh didenda tidak lebih daripada RM250 bagi tiap-tiap hari kesalahan.

Jurucakap Ahmadiah Ainul Yakin Mohd Zain bagaimanapun ketika dihubungi Malaysiakini hari ini enggan mengulas berhubung arahan terbaru MPS itu.

Sejak Mei tahun lalu, Ahmadiah - dikenali juga sebagai Qadiani - yang diasaskan oleh Mirza Ghulam Ahmad di India, bergelut dengan pelbagai kontroversi, antaranya apabila dipantau ketat oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS).

Sejak 24 April tahun lalu, jabatan itu melarang pengikut Ahmadiah mengadakan solat Jumaat di premis berkenaan.

Pusat pengajian yang diasaskan sejak 1950-an lagi itu juga dilaporkan pernah ditampal dengan surat larangan daripada badan agama negeri dan papan tanda bertulis "Qadiani bukan agama Islam

sumber http://www.malaysiakini.com/news/133433

Bangunan 3 tingkat di Guatamala ditelan bumi


Pesanan Dari Hadith & Al-Quran : Kepada Orang Minum Khamar dan Menamakan Bukan Khamar : Daripada Abu Malik Al-Asy'ari r.a. bahawasanya mendengar Rasulallah s.a.w. bersabda "Sesungguhnya ada sebahagian dari umatku yang akan meminum khamar dan mereka menamakannya dengan nama lain. (Mereka minum) sambil dialunkan dengan muzik dan suara artis-artis. Allah s.w.t. akan menenggelamkan mereka ke dalam bumi (dengan gempa) dan Allah s.w.t. akan merubah mereka menjadi kera atau babi". Hadith Riwayat Ibnu Majah


Ribut taufan yang amat dasyat, diikuti pula dengan hujan yang amat lebat, ombak lautan melanda dengan ganas, ledakan gunung berapi Pacaya yang memuntahkan abunya adalah merupakan tentera - tentara Allah S.W.T yang menggoncang bumi Guatemala pada Ahad lepas. Kehidupan manusia di sana terus resah dan Bandar raya Guatemala lumpuh sama sekali ditenggelamkan oleh abu gunung berapi.

 
Petikan daripada The Associated Press reports that at least 115 people have perished in the aftermath of Pacific Tropical Storm Agatha, which inundated the nations of Guatemala, Honduras, and El Salvador over the weekend. Guatemala is at the epicenter of woe, with at least 92 deaths, 54 people missing, and 59 injured, according to emergency officials. Some 112,000 people have been evacuated and more than 29,000 are living in temporary shelters. Mudslides have destroyed homes and buildings, and buried some victims within them. At least nine rivers have risen rapidly, and 13 bridges have collapsed, the nation's emergency services said. The torrential rains created the incredible sinkhole shown above. Resident in the area speculate that this situation been aggravated by a poor drainage system. Witnesses say a three story building was swallowed by the huge hole! Agatha was the 1st named storm of the Pacific Hurricane Season, which begins May 15. The Atlantic Hurricane Season is considered to begin on June 1st. No named storms have formed in the Atlantic yet, but the National Hurricane Center is predicting a very active year with an above normal storm count.

Saksikan sedikit gambar keadaan bencana yang menimpa Guatamala City:
 
 
 

Kelar leher sendiri untuk pertahan Palestin? Jangan buat kerja ni!!

Kelar leher untuk pertahan Palestin?


Bunuh Diri untuk pertahankan Palestin??? Jangan buat kerja ini. Ini bukan kerja orang Islam . Bunuh diri adalah kerja sia - sia, mati masuk neraka tanpa hisab, pilihlah untuk mati syahid kerana anda akan masuk syurga tanpa hisab.

Lilit kepala nampak hebat, tapi tindakan tak hebat.


Lilit kepala nampak hebat


Sekadar nasihat untuk sahabat - sahabat yang penuh semangat

Sabda Rasullulah SAW. Maksudnya: “Sesiapa yang terjun dari bukit membunuh dirinya, dia akan terjun ke dalam neraka jahannam kekal di dalamnya selama - lamanya. Sesiapa yang meminum racun membunuh diri, racun itu akan berada di dalam gengamannya, dia akan menghirup racun itu di dalam neraka jahannam kekal di dalamnya selama - lamanya. Siapa yang membunuh dirinya dengan besi, maka besi itu akan berada dalam gengamannya, dia akan menikamkannya di perutnya di dalam neraka jahannam, kekal di dalamnya selama - lamanya.” (HR al-Bukhari dan Muslim)

Berita Hari ini dari pelbagai sumber, malaysiakini dan akhbar 2 hari ini

Akibat tidak dapat mengawal perasaan, seorang warga Palestin yang menyertai demonstrasi mengutuk serangan berdarah komando Israel terhadap frotila bantuan untuk Gaza cuba membunuh diri menggunakan sebilah pisau.

Dalam kejadian di kedutaan Amerika Syarikat di ibu negara pagi ini Moin Mohmed Habib yang menyertai ratusan NGO Melayu-Islam cuba melukakan lehernya dengan pisau pemotong kertas tetapi tindakannya itu dihentikan oleh orang ramai yang turut hadir.

Beliau kemudiannya membuka baju dan cuba melukakan bahagian perutnya pula sebelum dihentikan pula oleh beberapa orang pagawai polis yang mengawal keadaan. Lelaki yang memakai kain ikat kepala warna merah bertulis PERKASA itu dibawa ke hospital untuk dirawat. Dia juga dilaporkan dibawa ke ibu pejabat polis daerah Cheras untuk membantu siasatan.

Lelaki Arab itu salah seorang dariapda 200 orang yang berkumpul di kedutaan negara sekutu rapat Israel itu di Jalan Tun Razak hari ini.

Bermula jam 10.30 pagi tadi, demontrasi Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) itu bertujuan menyerahkan memorandum bantahan mereka kepada Amerika Syarikat.

Pada masa yang sama, kira - kira 300 lagi umat Islam berkumpul di bawah payung Lifeline4Gaza - MGO yang menyelaraskan bantuan kemanusiaan untuk rakyat Palestin daripada Malaysia.


S U R A U K I N I

Menyokong penuh usaha

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pusat Tahfiz Idrisiah Bagan Datoh Perak
Sekolah Islam Al Farabi Kampung Jukaing Kemboja


Upah Haji RM1,500.00 Insyallah sempurna 013-2791608 - layari www.suraukini.com

Selasa, 1 Jun 2010

LL4G - SERUAN MEMBACA QUNUT NAZILAH


Seruan memohon agar dapat dilakukan bacaan Qunut Nazilah pada setiap rakaat akhir solat 5 waktu dan seruan ini berkuat kuasa SERTA MERTA mulai hari ini. Moga Allah memberikan kemenangan kepada Islam.


Ringkasan beberapa kaedah/tatacara yang boleh digunapakai :

1) Boleh dilakukan dalam setiap solat fardhu

2) Dilakukan pada rakaat terakhir

3) Sebelum atau selepas bangun dari ruku'


Terjemahan : (Ya..Allaah, verily we seek Your help, we believe in You, we put our trust in You and we praise you and we are not ungrateful to You.

Ya..Allaah, You alone we worship and to You we pray and prostrate, for Your sake we strive. We hope for Your mercy and fear Your punishment, for Your punishment will certainly reach the disbelievers. Ya..Allaah, punish the infidels of the People of the Book who are preventing others from following Your way)."

Maksudnya:
“Ya Allah, Sesungguhnya kami meletakkan-Mu di batang-batang leher musuh-musuh kami Dan kami berlindung dengan-Mu daripada kejahatan-kejahatan mereka.

Ya Allah, Leburkanlah kumpulan-kumpulan mereka, pecah belahkan dan kacau bilaukan persatuan mereka.

Goncangkan pendirian mereka Dan hantarkanlah anjing-anjing kamu kepada mereka. Wahai Tuhan yang gagah perkasa, Wahai Tuhan yang bersifat murka. Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah, Wahai Tuhan yang menurunkan kitab, Wahai Tuhan yang mengarakkan awan, Wahai tuhan yang menewaskan bala tentera al-ahzab, Kalahkan mereka, Kalahkan mereka, Kalahkan mereka Dan menangkan kami ke atas mereka.”

Amin...


S U R A U K I N I

Menyokong penuh usaha

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pusat Tahfiz Idrisiah Bagan Datoh Perak
Sekolah Islam Al Farabi Kampung Jukaing Kemboja
Upah Haji RM1,500.00 Insyallah sempurna 013-2791608 - layari www.suraukini.com

Israel Laknat ganggu komunikasi antara Kapal Armada

Selasa, 01/06/2010 – “Kempen Eropah untuk Akhiri Pengepungan terhadap Gaza” menyebut bahawa beberapa kapal armada sedang mengalami gangguan komunikasi sesama mereka yang difahamkan bahawa itu adalah cubaan dari rejim Zionis, sebagai sebahagian daripada gerakan yang direka untuk mencegah armada dari mencapai tujuannya.

Ameen Abu Rashid, ahli kempen, salah seorang pengasas kapal armada, mengatakan bahawa kerajaan haram Israel, sedang cuba menggangu komunikasi jaringan tanpa wayar(wireless) yang digunakan antara kapal, selama mana kapal-kapal tersebut berpisah dari tempat berkumpul. Buat masa kini, juruteknik di dalam kapal sedang berusaha untuk mengatasi masalah ini.

Ameen Abu Rashid, yang berada di dalam “Kapal 8000″, salah satu kapal “kebebasan”, mengatakan bahawa ada usaha untuk membolehkan lebih banyak ahli parlimen untuk bergabung dengan armada, namun telah dihentikan oleh pihak berkuasa Cyprus kelmarin. Beliau mengatakan bahawa kapal-kapal dijangka sampai pada tempat berkumpul pada petang Sabtu.

sumber : The Palestine Telegraph


S U R A U K I N I

Menyokong penuh usaha

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pusat Tahfiz Idrisiah Bagan Datoh Perak
Sekolah Islam Al Farabi Kampung Jukaing Kemboja
Upah Haji RM1,500.00 Insyallah sempurna 013-2791608 - layari www.suraukini.com


12 Rakyat Malaysia di atas Kapal Mavi Marmara31 Mei – Berikut adalah nama-nama rakyat Malaysia yang menyertai Misi Talian Hayat Untuk Gaza (LL4G) yang berada di atas kapal penumpang “Mavi Marmara” milik IHH, Turki ketika diserang oleh komando laut Israel di perairan antarabangsa hari ini.

1. Tn Hj Noorazman bin Mohd Samsuddin, HALUANPalestin (Gambar)
2. Dr Mohd Arbai’e bin Syawal, HALUANPalestin
3. Dr Syed Muhammad Haleem bin Syed Hasan al-Haddad, HALUANPalestin
4. Ust Al-Hami Husain bin Suhaimi, HALUANPalestin
5. Mohd Nizam bin Mohd Awang, HALUANPalestin
6. Ust Hasanuddin bin Mohd Yunus, Aqsa Syarif
7. Tn Hj Jamuliddin bin Elias, Yayasan Amal
8. Dr Selamat bin Aliman, Jemaah Islah Malaysia (JIM)
9. Abdul Halim bin Mohd Redzuan, Muslim Care
10. Mustafa bin Mansur, MAPIM
11. Ashwat bin Ismail, Wartawan ASTRO
12. Shamsul Kamal Latif, Juru kamera ASTRO

Mustafa Mansur yang mewakili MAPIM menaiki kapal Mavi Marmara pada 29hb Mei setelah kapal Challenger II yang dinaiki beliau mengalami kerosakan di tengah perjalanan.

Isnin, 31 Mei 2010

Balasungkawa Haji Zulkifli Muharram KSB .


SK menerima berita kematian Haji  Zulkifli Muharram sekitar jam 4.00 petang Sabtu lalu ketika berada di Ipoh. Agak terkilan juga kerana tidak dapat bersama sahabat yang lain menguruskan jenazah Allahyarham. Allahyarham adalah contoh pengusaha Agensi Umrah yang berjaya. Seorang yang tenang dan senang ketika bersamanya.

Kematian arwah mengingatkan SK kepada pertemuan kali terakhir dengannya. Pertemuan SK dengan arwah, kalau tidak salah ingatan, ialah pada malam - malam  terakhir Ramadhan tahun lepas, sewaktu berada di Tanah Suci Makkah. Kami bertemu di tingkat 2 di laluan Sofa Marwa, kemudian allahyarham membawa kami ke hotelnya berehat - rehat sambil berbual - bual selepas Tarawikh.

SK, Tuan Habib dan Allahyarham kemudian menuju ke Mat'am As Sofa Syisya Makkah Al Mukarramah. Sebuah Restoran Nasi Mandy yang terkenal di Makkah. Allahyarham melayan kami dengan baik , bersembang - sembang hingga lewat malam , sambil pekena nasi Mandy di Restoran yang terkenal itu.

Semua itu kini sudah menjadi kenangan, Allahyaraham telah ditakdirkan untuk kembali bertemu Tuhan Rabbul Jalil. Semoga keluarga Allahyarham tabah dalam menghadapi saat - saat sukar ketika ini.

Setiap yang bernyawa pasti bertemu dengan kematian. Kita juga pasti menyusul.

Al Fatihah untuk Arwah.


S U R A U K I N I

Menyokong penuh usaha

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pusat Tahfiz Idrisiah Bagan Datoh Perak
Sekolah Islam Al Farabi Kampung Jukaing Kemboja
Upah Haji RM1,500.00 Insyallah sempurna 013-2791608 - layari www.suraukini.com