Insya Allah Sempurna

Pendaftaran dibuka sekarang , hubungi 013 755 7011

Projek Pembinaan Surau Wakaf di Kemboja - Anjuran Kristal Tasnim

“Amal jariah pahala terus mengalir”"

Projek Wakaf Telaga Pam Tangan di Kemboja

Sebaik baik sedekah adalah sedekah air

Projek Wakaf Air di Bangladesh

“Sesungguhnya Orang Islam itu adalah bersaudara”"

Agihan Beras Fidyah

Untuk asnaf fakir miskin di Kemboja’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

Al Quran Terjemahan Bahasa Khmer’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

“Ukhuwwah Tanpa Sempadan”"

Infaq untuk Operasi Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

“Akaun Bank Islam 14069010024005”"

Wakaf Lampu Solar dan Bateri

“Madrasah Tahfiz Miftahul Ulum Kemboja”"

Projek Wakaf Panel Solar

“Bekalan tenaga letrik Suria menerangi kegelapan malam di pedalaman Kemboja ”"

Sabtu, 7 Januari 2012

Hukum mengahwini perempuan mengandung - Ustaz Azhar Idrus
Penjelasan Ustaz Azhar
 

 


Jumaat, 6 Januari 2012

Upah Haji / Badal Haji 1439 H / 2018 di buka sekarang! - Harga Bermula RM1,600


Pakej Biasa RM1,600

PENDAFTARAN UPAH HAJI 2018  DI BUKA SEKARANG!!!
HARGA PAKEJ ANTARA RM1,600 - RM3,500.00 SAHAJA


Pakej Upah Haji Ekslusif RM2,000Pakej Upah Haji Premium RM2,350


Pakej Upah Haji Super Premium RM3,500Sebahagian pemegang Amanah terdiri dari Pemastautin di Makkah Haji Badal Tahun 2014 / 2015 / 2016 / 2017. Wakil Kristal Tasnim di Makkah Mukarramah,


Sebahagian pemegang Amanah terdiri dari Pemastautin di Makkah Haji Badal Tahun 2014 / 2015 / 2016 / 2017. Wakil Kristal Tasnim di Makkah Mukarramah, 


Sebahagian pemegang Amanah terdiri dari Pemastautin di Makkah Haji Badal Tahun 2014 / 2015 / 2016 / 2017. Wakil Kristal Tasnim di Makkah Mukarramah, 

Jazakumullah Khairal Jaza'

Insya Allah Sempurna!!

Pakej Biasa 
RM1,600 termasuk menyempurnakan  haji, Sijil Badal Haji, sejadah, kopiah dan tasbih

Pakej Eksklusif
RM1,900 termasuk menyempurnakan haji, 1 Umrah, Khatam Al Quran, Tahlil , Sijil Badal Haji, Air zam - zam 500ML, sejadah, kopiah dan tasbih

Pakej Premium
RM2,350 termasuk menyempurnakan haji, 1 Umrah, Khatam Al Quran, Tahlil , Sijil Badal Haji, Air zam - zam 500ML, korban di Kemboja, sejadah, kopiah dan tasbih

Pakej Super Premium
(Dilaksanakan oleh Penuntut Malaysia di Makkah)


RM2,350 termasuk menyempurnakan haji, 1 Umrah, Khatam Al Quran, Tahlil , Sijil Badal Haji, Air zam - zam 500ML, korban di Kemboja, sejadah, kopiah dan tasbih

Insyallah Sempurna!! 013 - 755 7011

 BADAL HAJI / UPAH HAJI UNTUK

TAHUN 2018 / 1439
KINI DI BUKA UNTUK PENDAFTARAN

Sukacita dimaklumkan pihak Pengurusan Kristal Tasnim kini telah membuka urusan pendaftaran Badal Haji Untuk Tahun 2018 / 1439 Hijrah. Kuota Badal Haji / Upah Haji sangat terhad. Anda yang betul - betul berhajat sila hubungi 013 - 7557011  lebih awal untuk tempahan.

FIRMAN ALLLAH S.W.T

Dan kamu sempurnakanlah Haji dan Umrah kerana Allah”
(Al-Baqarah : 196).

Seorang wanita bertanya Nabi S.A.W tentang ayahnya yang meninggal dunia dalam keadaan belum mengerjakan Haji. Nabi S.A.W berkata kepada wanita tersebut, “Tunaikanlah Haji bagi pihak ayahmu”.

(Hadis riwayat An-Nasaie).


Kepada semua Waris - waris

Umat Islam yang berhajat untuk membuat tempahan Badal Haji / Upah Haji dan Umrah Haji bagi tahun Hijrah 2018 / 1439 . PENDAFTARAN DIBUKA SEKARANG. Upah Haji dan Umrah ini dilaksanakan oleh mereka yang berpengalaman luas mengerjakan Ibadah Haji dan Umrah Haji yang bermaustautin di MAKKAH AL-MUKARAMAH.

Hukum Upah Haji untuk yang uzur atau telah meninggal dunia

Hukumnya WAJIB bagi waris yang MAMPU. (Sila tonton video berkaitan upah haji di bawah)

"Barangsiapa yang mampu menyambut panggilan haji, kemudian kerana sakit atau lanjut usia tidak dapat melaksanakannya, maka dia diharuskan meminta orang lain untuk menghajikannya. (Badal Haji / Upah haji)

DALIL:

Hal ini berdasarkan hadis riwayat Fadl bin Abbas R.A. Bahawa seorang wanita dari Bani Khats'am berkata, "Wahai Rasulullah saw.! Sesungguhnya Allah telah mewajibkan haji kepada hamba-Nya, bapaku seorang yang sudah berumur, tidak mampu mengadakan perjalanan, apakah boleh aku menghajikannya?" Rasulullah saw. menjawab, "Boleh."

Ini pendapat Imam Syafi'i, Imam Ahmad dan Imam Abu Hanifah. Sementara Imam Malik berkata, "Tidak wajib."

Apabila seorang yang sakit setelah dihajikan sembuh: Maka kewajiban hajinya tidak gugur. Yang bersangkutan wajib mengulanginya. Menurut Imam Ahmad kewajibannya telah gugur. Barangsiapa yang melaksanakan haji nazar sementara dia belum melaksanakan haji Islamnya, maka haji nazarnya itu dibalas sebagai haji Islam dan setelah itu ia harus menunaikan haji nazarnya.

Barangsiapa yang meninggal dunia, belum malaksanakan haji Islam atau haji nazar, maka walinya wajib untuk menunaikan haji tersebut dengan biaya dari harta si mati. Ini pendapat ulama Syafi'i dan Hambali. Ulama Hanafi dan Maliki berpendapat, "Ahli waris tidak wajib menghajikan si mayit kecuali jika si mayit mewasiatkannya, maka ia dihajikan dengan biaya tidak lebih dari sepertiga harta warisan."

Syarat orang yang mengerjakan haji badal:

Orang yang melaksanakan haji badal / upah haji disyaratkan sudah melaksanakan haji untuk dirinya baik mampu atau tidak.

Dalil:

Hal ini berdasarkan hadis riwayat Ibnu Abbas r.a., Bahawa Rasulullah S.A.W. mendengar seorang laki-laki berkata, "Aku penuhi panggilan-Mu untuk Syabramah." Rasulullah saw. bertanya, "Apakah engkau telah melaksanakan haji untuk dirimu?" Ia menjawab, "Belum." Beliau bersabda, "Hajilah untuk dirimu kemudian laksanakan haji untuk Syabramah."

Jom! tunaikanlah badal  haji / upah haji  untuk arwah ibu, ayah, datuk nenek, moyang dan sesiapa sahaja yang masih tidak mengerjakan haji sama ada kerana uzur atau yang telah kembali ke rahmatullah...

Tuan / Puan yang berhajat untuk menunaikan haji badal / upah haji sila hubungi 013 - 755 7011 

Insyaalah Upah Haji ditunaikan oleh pelajar dari Malaysia, Indonesia dan Fathani yang berada di Makkah , Madinah , Thoif dan Misfalah.

Upah Haji Harga bermula  : RM1,600.00 - RM2,350.00

Hubungi 013 - 755 7011  untuk keterangan lanjut

CARA MENDAFTAR NAMA BADAL HAJI

Isi borang Pendaftaran


DOWNLOAD BORANG FORMAT PDF DI SINI


------------------------------------------------------------------- 

E MAIL BORANG KEPADA suraukini@yahoo.com 

ATAU 

HUBUNGI 013 7557011

ATAU SMS / WHATSAPP

Hantarkan (Nama) (Alamat) (Nama Arwah) (No Telefon) (Email)  dan hantarkan ke 013 - 755 7011 
Kami alamat hubungi anda dalam waktu terdekat selepas menerima msg


 Proses perlaksanaan
  1. Pembayaran terus ke akaun KRISTAL TASNIM ENTERPRISE . Akaun CIMB 8600766015 atau temujanji.
  2. Pengesahan penerimaan bayaran. Resit rasmi akan dikeluarkan
  3. Akad dibuat selepas bayaran secara temujanji atau melalui telefon.
  4. Perlaksanaan Haji semasa musim haji pada tahun yang berkenaan.
  5. Penghantaran Sijil Pengesahan dan hadiah dari pelaksana badal haji berupa aiz zam zam 500ML . (Sekurang-kurangnya sebulan selepas musim haji berlalu)
TERHAD! HUBUNGI SEGERA

Atau jumpa kami  di sini


LAIN LAIN VIDEO YANG MENJELASKAN TENTANG BADAL HAJIK R I S T A L  T A S N I M   E N T E R P R I S E

Menyokong penuh usaha

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pusat Tahfiz Idrisiah Bagan Datoh Perak
Sekolah Islam Al Farabi Kampung Jor Keing Kemboja

Upah Haji Insyallah sempurna 013 - 755 7011 
layari www.suraukini.com

Rabu, 4 Januari 2012

Upah Dari Google Adsense & Nuffnang : Haruskah?(Semua blogger molek baca artikel ini)


Berikut adalah soalan dan jawaban dari Ustaz Zaharudin Abdul Rahman berkaitan Upah Dari Google Adsense & Nuffnang

Salam ustaz, saya nak bertanya pasal satu advertisement blog yg bernama nuffnang ni. kalau kita letakkan subscribe nuffnang dan google adsense di blog, kita akan dapat duit upah kerana telah mengiklankan sesuatu produk. Soalan saya ialah, boleh ke kita ambil duit yang diberi dan apakah status duit tersebut? Harap UZAR dapat ulas. terima kasih


Saya tidak pernah meneliti perjanjian yang diletakkan oleh pihak Nufnang dan Google Adsense, justeru saya sukar untuk saya memberikan jawapan yang tepat dan specifik kepada kedua-dua penyedia ruang iklan tersebut.

Namun untuk tidak mengecewakan pihak yang bertanya, saya akan memberikan jawapan umum yang berupa panduan ringkas untuk menyemak status hukum dalam hal-hal yang melibatkan iklan dan bayaran darinya.

Sefaham saya, isu utama dalam hal ini adalah upah yang diberi kerana membenarkan ruang web atau blog kita digunakan bagi tujuan pengiklanan oleh pihak nuffnang dan google adsense, hasil dari kemudahan yang diberikan itu, kedua pihak tadi akan memberikan upah tertentu menurut cara tertentu.

Dari sudut aqad atau kontrak, susbstance atau inti utama kontrak sebegini jatuh dalam kategori aqad ‘menjadi wakil dengan tawaran upah tertentu' atau wakalah bil ujr. Atau lebih tepat, dalam hal ini pemilik web menjadi wakil memanjangkan iklan syarikat-syarikat dan produk yang tersenarai dalam senarai panjang google dan nuffnang (kerana biasanya bukanlah google dan nuffnang mengiklan barangan mereka sendiri tetapi barangan dan produk pihak lain)

Dalam konteks ini, kita selaku pemilik web dan blog dikira menjadi wakil pihak nuffnang and google untuk menyebarluaskan iklan mereka, sebagai timbal balas, ganjaran akan diberikan kepda pemilik web atau blog, berdasarkan formula kiraan tertentu sama ada berdasarkan jumlah klik dan sebagainya.
Secara ringkasnya, bagi menentukan hukum dalam hal ini beberapa perkara perlu diambil kira iaitu:-

1) Autoriti : Autoriti pihak yang menyediakan tawaran, dalam konteks ini adalah Nuffnang dan Google. Jika telah disemak dan dipastikan kedua-dua pihak mempunyai kredibiliti untuk melunaskan janji dan tawarannya, satu peringkat semakan hukum telah lulus. Peringkat ini penting bagi memastikan tiada unsur gharar dalam penawaran mereka.

2) Upah dan cara kiraan : Jumlah upah dan cara pengiraannya MESTILAH diberitahu dengan jelas dan boleh difahami oleh pihak pelanggan (kita). Jika perkara ini telah berjaya dipastikan dan difahami sebaiknya, tatkala itu lulus peringkat kedua semakan Shariah.

3) Kandungan iklan : Kandungan iklan yang dipaparkan. Jika sekiranya kandungan yang terbit di ruangan iklan yang disediakan untuk google dan nuffnang itu memaparkan iklan yang TIDAK HALAL, seperti gambar wanita tidak menutup aurat, permainan berunsur judi, iklan forex trading, bank riba dan pinjaman riba dan apa sahaja iklan yang tidak halal, tatkala itu upah yang diterima kerana mengiklankannya juga turut haram sebagaimana kandungan iklan tersebut.

Prinsip Islam jelas dalam hal ini, setiap promosi produk dan iklan yang haram adalah haram juga mempromosikannya, maka setiap upah atas promosi sesuatu yang haram juga jatuh di dalam kategori haram. Dalilnya terlalu banyak antaranya adalah laknat nabi terhadap setiap golongan yang terlibat dengan arak, demikian juga riba. Juga firman Allah yang melarang kerjasama dalam hal yang membawa dosa dan permusuhan.

Saya difahamkan bahawa terdapat fungsi ‘filter' atau pemilihan iklan yang boleh kita benarkan terpapar di web kita. Namun begitu, masih terdapat juga iklan-iklan yang tidak sewajarnya tersiar dan di luar kawalan pemilik web. Justeru, dalam menentukan keharusan penggunaan kedua-dua Nuffnang dan Adsense, hal seperti ini mestilah terlebih dahulu dipastikan terkawal dengan sempurna.

4) Cara pembayaran ; Hal ini mestilah juga disemak dengan teliti bagi memastikan tiada unsur penipuan dan gharar.

KESIMPULAN

Jika keempat-empat peringkat iaitu semua lulus dan berjaya mematuhi hukum Islam, tatkala itu upah yang kita perolehi juga turut halal, demikian juga sebaliknya.

Perlu diingat sekali lagi, tulisan saya ini TIDAK MEMBERIKAN SEBARANG PENGESAHAN terhadap penggunaan google adsense dan Nuffnang, ia hanya memaklumkan garis panduan yang perlu diambil kira oleh sesiapa yang ingin menyediakan ruang iklan kepada kedua pengendali iklan terbabit.

Sekian
 

Download Pengajian Kitab Minyatul Musolli Siri 4 - Dr. Harun DinSambutan hangat dari pembaca blog suraukini.!! Siri kuliah Kitab Minyatul Musolli Dr. Harun Din mencatatkan bilangan pendengar yang tinggi. SK akan terus upload ke semua siri (27 siri) secara beransur - ansur. Terima kasih kepada semua yang mendengar. Tiada bayaran yang dikenakan . Semua percuma. Rebutlah peluang menuntut ilmu online di sini!!

Perbaiki Solat Anda!! Ikuti kuliah pengajian Kitab Minyatul Musolli oleh Al Fadhil Ustaz Dr. Harun Din. Sila beli kitab ini. Ikuti kuliah ini secara bersiri. Sambil mendengar sambil rujuk kitab.


Download Kuliah Kitab Minyatul Musolli siri ke 3 di sini


Atau mendengar secara online

Pergh!! Kereta Mesra Alam


BEIJING: Seorang pencipta China menghasilkan rekaan baru sebuah kereta yang menakjubkan, yang boleh bergerak di atas jalan tar, pasir, ais dan juga air. Kenderaan itu yang mempunyai kelajuan maksimum 92 kilometer sejam dan beroperasi seperti hoverkraf, boleh bergerak antara permukaan itu tanpa gangguan.

Yuhan Zhang, 21, menghasilkan kereta yang diberi nama Volskwagen Aqua untuk menyertai pertandingan anjuran syarikat pembuat kereta Jerman itu.Ia dilengkapi dengan empat kipas dan digabungkan dengan dua beg angin yang boleh menggelembung untuk membolehkannya bergerak seperti hoverkraf.

Ia juga mesra alam kerana kedua-dua motornya menggunakan kuasa hidrogen tanpa mengeluarkan sebarang karbon. Satu daripada motor itu menggelembungkan ‘skirt’ di sekeliling kenderaan itu untuk membolehkannya terapung sementara

sumber metro
Isnin, 2 Januari 2012

Rancangan meluaskan kawasan Tawaf di masjidil haramJEDDAH: Menteri Dalam Negeri Arab Saudi, Putera Naif menyeru supaya projek meluaskan mataf (tempat bertawaf mengelilingi Kaabah) yang dapat menempatkan 130,000 jemaah haji pada satu masa, dipercepatkan.

Dia berkata demikian ketika mempengerusikan mesyuarat Jawatankuasa Tertinggi Haji di pejabatnya di Riyadh. Mesyuarat itu membincangkan setiap aspek dalam projek itu, terutama dalam menangani masalah berkurangnya keluasan mataf ketika pembinaan sedang dijalankan.

Menurut laporan agensi berita Saudi, apabila siap, projek itu dapat meningkatkan kapasiti mataf daripada 52,000 kepada 130,000 jemaah. Projek itu sudah pun dimulakan. Menurut perancangannya, mataf itu akan diluaskan 20 meter hingga ke serambi Uthmaniyah di setiap tingkat dalam Masjid Besar termasuk di teres.Di bahagian bawah, tiang di ruang solat akan diruntuhkan untuk projek perluasan mataf itu.

Mesyuarat itu turut membincangkan beberapa isu yang berkaitan dengan haji dan jemaah, juga mengenai projek pembinaan di Makkah dan beberapa tempat suci.

Putera Naif kemudian bertemu dengan Menteri Dalam Negeri Mauritius, Mohamed Pild Beilill yang menandatangani perjanjian keselamatan dengan Timbalan Menteri Dalam Negeri Putera Ahmed. - Agensi


Sambutan Tahun Baru 2012. Apa kata mereka?

Download Pengajian Kitab Minyatul Musolli Siri 3 - Dr. Harun DinSambutan hangat dari pembaca blog suraukini.!! Siri kuliah Kitab Minyatul Musolli Dr. Harun Din mencatatkan bilangan pendengar yang tinggi. SK akan terus upload ke semua siri (27 siri) secara beransur - ansur. Terima kasih kepada semua yang mendengar. Tiada bayaran yang dikenakan . Semua percuma. Rebutlah peluang menuntut ilmu online di sini!!

Perbaiki Solat Anda!! Ikuti kuliah pengajian Kitab Minyatul Musolli oleh Al Fadhil Ustaz Dr. Harun Din. Sila beli kitab ini. Ikuti kuliah ini secara bersiri. Sambil mendengar sambil rujuk kitab.


KULIAH SIRI 3 KITAB MINYATUL MUSOLLI.


Download Kuliah Kitab Minyatul Musolli siri ke 3 di sini

Atau mendengar secara online


Kemalangan di Sitiawan - Al fatihah kepada semua mangsa


Saat ajal menjemput

Remuk!!


Semoga Allah tempatkan semua anak - anak muda ini bersama para solihin. Al Fatihah


 


Ahad, 1 Januari 2012

Download Jadual Kuliah Bulan Januari 2012
Semua kuliah / ceramah / program di bawah diadakan di


Tempat :
Surau dan Pusat Tahfiz Ad Diniyyah, No 62 Jalan 2A/5, Taman Bandar Baru Selayang Fasa 2A, Jalan Sg Tua, Batu Caves, Selangor Darul Ehsan.

Terbuka untuk semua tiada bayaran dikenakan, semua dijemput hadir dan hebahkan.

Sabda Rasulullah SAW:
"Barangsiapa yang melalui jalan - jalan (berusaha) untuk mencari ilmu, nescaya Allah permudahkan jalannya ke syurga"

Insyaallah, jadual ini akan di update dari masa ke semasa. Ada beberapa orang ustaz yang belum dapat disahkan kehadirannya. Rajin - rajinlah melayari blog ini.

04.01.12 - Rabu - Ustaz Zaki Madzar Atham (Kitab Matla'ul Badrain)
05.01.12 - Khamis - Ustaz Dr. Rahmat Abdullah - (Kitab Bimbingan Mukminin)
05.01.12- Khamis - Bacaan Yassin dan Tahlil Arwah
07.01.12 - Sabtu- Ustaz Mohd Rapi Bin Mohd Nor Kuliah Subuh (Kitab pilihan)
07.01.12 - Sabtu 9.00 Pagi - Ustazah Salehah Kuliah Fardhu Ain Muslimat
07.01.12 - Sabtu - Ustaz Muda Bin Abdullah ( Hadith 40)
08.01.12  - Ahad 9.00 Pagi - Ustaz Mustafa Desa (PENGAJIAN ALA PONDOK)
08.01.12  - Ahad 2.00 Ptg.- Ustaz Zaki Madzar Atham Hidayah As Sibyan
08.01.12 - Ahad - FORUM PERDANA - ISLAM DAGANG DI AKHIR ZAMAN - Ustaz Ridhuan Mohamad Nor, Ustaz Nik Abduh Nik Abdul Aziz
10.01.12- Selasa - Ustaz Khairi Anuar Bin Salleh (Sirah Nabawiyah Durus Wa I'bar)
11.01.12 - Rabu - Ustaz Ahmad Awang - Tafsir ayat Pilihan
12.01.12  - Khamis - Ustaz Dr. Rahmat Abdullah (Kitab Bimbingan Mukminin)
12.01.12- Khamis - Bacaan Yassin dan Tahlil Arwah selepas solat Isyak
14.01.12 - Sabtu- Ustaz Mohd Rapi Bin Mohd Nor Kuliah Subuh (Kitab pilihan)
14.01.12 - Sabtu 9.00 Pagi - Ustazah Salehah Kuliah Fardhu Ain Muslimat
15.01.12- Ahad- Ustaz Mohd Rapi Bin Mohd Nor Kuliah Subuh (Kitab pilihan)
15.01.12 - Ahad 9.00 Pagi - Ustaz Mustafa Desa (PENGAJIAN ALA PONDOK)
15.01.12 - Ahad - Ustaz Zaki Madzar Atham - Hidayatus Sibyan (Selepas Solat Zohor)
18.01.12 - Rabu- Ustaz Sidek Noor- Kitab Minhajul Abidin
19.01.12 - Khamis - Bacaan Yassin dan Tahlil Arwah selepas solat Isyak
20..01.12 - Jumaat - Ustaz Zulkifli Ahmad (Belum Confirm)
21.01.12  - Sabtu Ustaz Mohd Rapi Bin Mohd Nor Kuliah Subuh (Kitab pilihan)
21.01.12 - Sabtu 8.30 Pagi - Ustaz Mustafa Desa (PENGAJIAN ALA PONDOK)
21.01.12 - Sabtu 9.00 Pagi - Ustazah Salehah Kuliah Fardhu Ain Muslimat
21.01.12 - Sabtu - Ustaz Nurul Khalil - Kitab Riyadus Solihin
22.01.12 - Ahad- Ustaz Mohd Rapi Bin Mohd Nor Kuliah Subuh (Kitab pilihan)
22.01.12  - Ahad 9.00 pagi - Ustaz Mustafa Desa (PENGAJIAN ALA PONDOK)
22.01.12 - Ahad - Ustaz Khairi Anuar Bin Salleh (Sirah Nabawiyyah Durus Wa I'bar)
26.01.12  - Khamis - Bacaan Yassin dan Tahlil Arwah selepas solat Isyak
27.01.12- Ustaz Sobri Mat - (Pendidikan anak - anak Dalam Islam)

Gempa awal tahun 2012 di JepunKUALA LUMPUR: Satu gempa bumi kuat bermagnitud 6.5 skala Richter melanda di tenggara Honshu, Jepun pada pukul 1.27 petang tadi.
Jabatan Meteorologi Malaysia dalam satu kenyataan berkata pusat gempa bumi itu di 450 km tenggara Osaka, Jepun dan 3,523 km timur laut Kudat, Sabah.
Gempa itu tidak membawa ancaman tsunami, katanya. -- BERNAMA

Ustaz Azhar Idrus dan Zizan Raja Lawak - Countdown 2012Sesi soal Jawab bersama Ustaz Azhar Idrus bersama Zizan Raja Lawak di Countdown 2012 Dataran Kemerderkaan Shah Alam malam tadi


Download di sini

kredit utk sheik Arrawa

Atau dengar secara online di sini