Insya Allah Sempurna

Pendaftaran dibuka sekarang , hubungi 013 755 7011

Projek Pembinaan Surau Wakaf di Kemboja - Anjuran Kristal Tasnim

“Amal jariah pahala terus mengalir”"

Projek Wakaf Telaga Pam Tangan di Kemboja

Sebaik baik sedekah adalah sedekah air

Projek Wakaf Air di Bangladesh

“Sesungguhnya Orang Islam itu adalah bersaudara”"

Agihan Beras Fidyah

Untuk asnaf fakir miskin di Kemboja’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

Al Quran Terjemahan Bahasa Khmer’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

“Ukhuwwah Tanpa Sempadan”"

Infaq untuk Operasi Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

“Akaun Bank Islam 14069010024005”"

Wakaf Lampu Solar dan Bateri

“Madrasah Tahfiz Miftahul Ulum Kemboja”"

Projek Wakaf Panel Solar

“Bekalan tenaga letrik Suria menerangi kegelapan malam di pedalaman Kemboja ”"

Sabtu, 16 Februari 2013

Video - Saat kejatuhan Bashar Al Asad kian hampir. Pengkalan tentera Udara ditawan FSA

 
 
 
Tentera Pembebasan Syiria (FSA) berjaya menguasai pangkalan tentera udara Jarrah di pinggir Aleppo beberapa hari lalu. Pejuang berjaya  menawan lebih daripada 30 jet pejuang yang di antaranya masih beroperasi, termasuk jet pejuang MiG.
 
Pejuang kini menetapkan sasarannya untuk terus mara ke Lapangan Terbang Antarabangsa Aleppo selepas menyerang pangkalan tentera Briged 80 dan pusat pemeriksaan ketenteraan Manara, sekali gus membawa mereka hanya beberapa ratus meter jauhnya dari lapangan terbang kedua Syria yang mereka dihujani dengan bedilan kereta kebal.
 

 
SK teringat kata - kata Sheikh Ahmad Deedat dalam video ini
 

 

Gambar terbaik 2013 - cara menuntut ilmu yang betul


Gambar terbaik 2013 Kategori Menuntut Ilmu . Kelihatan Dato' Ismail sedang membuat catatan ketika mendengar kuliah yang disampaikan oleh Tuan Guru Dato' Dr. Haron Din Al Hafiz.

Agaknya kat tiang mana kita bersandar semasa mendengar kuliah? :)900 cedera meteor terhempas di Russia - Koleksi video rakaman amatur

MOSCOW - Meteor dari angkasa menimpa Rusia pagi tadi (waktu tempatan) menyebabkan bola api, yang mengejutkan ramai, dan mencederakan lebih 900 orang Di Chelyabinsk, wilayah Ural, timur Moscow, pagi tadi waktu tempatan.
Jurucakap pihak berkuasa Chelyabinsk berkata, sembilan orang dimasukkan ke hospital. Kebanyakan cedera disebabkan terkena kaca yang pecah. Agensi berita tempatan, RIA Novosti melaporkan, sekurang-kurangnya tiga lagi kritikal, juga akibat terkena kaca pecah dalam kejadian kira-kira jam 9.20 pagi.

Jumaat, 15 Februari 2013

Penjelasan tentang Upah Haji / Badal Haji oleh MAZA

 
 
Ibu bapa sudah meninggal dunia. Mereka tidak berkesempatan untuk menunaikan Haji. Bolehkah si anak atau waris menyempurnakan Haji bagi pihak arwah. Bolehkah si anak mengupah orang lain untuk menyempurnakan haji arwah. Ikuti penjelasan Dr. MAZA berkenaan Badal Haji.
 
 


Info lanjut badal Haji di sini
 

Khamis, 14 Februari 2013

Gambar dan Video Sekitar Pembinaan Masjidil Haram Makkah Mukarramah 2013

Masjidil Haram - 7 Februari 2013

Hampir 20 - 30 peratus ruang dalam Masjidil Haram kini dipecahkan untuk kerja - kerja peluasan Masjid. Saksikan gambar - gambar dan video terkini dari Kota Suci . Dua menara di Bab Al Fatah dibesarkan.
Menara Babul Fatah ditinggikan

K   R   I   S   T   A   L      T   A   S   N   I   M      E   N   T   E   R   P   R   I   S   E
(No Pendaftaran SSM 002118796-U)

Menyokong Penuh Usaha

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Surau Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pondok Tahfiz Moden Idrisiah Bagan Datoh Perak
Sekolah Islam Al Farabi Muslimcare Malaysia di Kampung Jor Kaeng Kemboja


Rabu, 13 Februari 2013

Kisah Tuan Guru Dato' Dr Haron Din mencium rambut Rasulullah S.A.WIkuti kisah yang diceritakan oleh Tuan Guru Dato' Dr Haron Din Al Hafiz pengalaman beliau berpeluang mencium rambut Rasulullah S.A.W.
 
 


K   R   I   S   T   A   L      T   A   S   N   I   M      E   N   T   E   R   P   R   I   S   E
(No Pendaftaran SSM 002118796-U)

Kami Menawarkan Perkhidmatan Upah Haji, Wakaf  Telaga di Kemboja dan Bangladesh,
Korban dan Aqiqah di Kemboja

Kristal Tasnim Menyokong Penuh Usaha

Pondok Tahfiz Bustanul Arifin di Kampung Songkum Thmey Kemboja
Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Surau Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A

Video - Buaya terbesar di dunia

SK teringat kata - kata Ustaz Yusaini Yahya. Manusia bersedih bila badak, harimau dan buaya pupus. Tapi tiada siapa yang bersedih bila ulama' pupus.
SYDNEY - Seekor buaya gergasi sepanjang 5.48 meter yang bernama Cassius memperoleh semula gelaran sebagai buaya terbesar di dunia yang dipelihara di dalam kurungan, lapor agensi berita dpa semalam.
Cassius dipamerkan kepada orang ramai di taman buaya Marineland Melanesia, Pulau Green yang terletak dekat Cairns, Australia. Buaya jantan itu seberat satu tan dan berumur 110 tahun. Reptilia tersebut memperoleh semula gelaran itu selepas seekor buaya gergasi sepanjang 6.17 meter yang bernama Lolong mati di sebuah taman ekopelancongan di Bunawan, selatan Filipina pada Ahad lalu.
Bedah siasat dilakukan bagi mengetahui punca kematian buaya air masin itu yang dianggarkan berusia sekitar 50 tahun. Sebelum mati, buaya itu dikatakan menelan tali pintal. Bagaimanapun, bedah siasat itu mendapati tiada benda ganjil seperti tali pintal itu yang ditemui di dalam perutnya.
Ketua Biro Hidupan Liar dan Perlindungan di Filipina, Mundita Lim berkata, punca kematian haiwan itu akan diketahui hujung minggu ini.
Buaya jantan itu ditangkap oleh penduduk dan pakar-pakar haiwan tersebut di sebatang anak sungai pada September 2011 selepas ia dipercayai membaham kepala seorang kanak-kanak perempuan. "Kami berasa kecewa terutamanya George Craig," kata Billy Craig yang merupakan cucunya ketika mengulas tentang kematian Lolong.
"Dia (George) merupakan seorang pemburu buaya di sini dan pengasas taman itu.

"Justeru, kematian itu adalah sesuatu yang menyedihkan walaupun ia menjadikan Cassius sebagai 'raja' semula," tambahnya. Menurut Billy, pihak Guinness Book of World Records menghubungi pihak taman itu selepas Lolong mati. "Menurut pihak Guinness Book of World Records, rekod itu akan dikembalikan semula kepada kami. "Ia baik untuk perniagaan," tambahnya.
Cassius ditangkap di sebatang sungai di Wilayah Utara, Australia selepas haiwan itu menyerang bot-bot dan enjin motor sangkut. Reptilia itu dijual kepada George yang membawanya ke Pulau Green. Menurut Billy, adalah sesuatu yang menyedihkan kerana Lolong mati terlalu muda. "Cuba bayangkan apakah saiz haiwan itu jika ia boleh hidup selama 50 tahun lagi?" katanya. - Agensi
SK : Teringat kata - kata Ustaz Yusaini Yahya. Manusia bersedih bila badak, harimau dan buaya pupus. Tapi tiada siapa yang bersedih bila ulama' pupus.

Jom bersama kami membina generasi pelapis ulama'