Insya Allah Sempurna

Pendaftaran dibuka sekarang , hubungi 013 755 7011

Projek Pembinaan Surau Wakaf di Kemboja - Anjuran Kristal Tasnim

“Amal jariah pahala terus mengalir”"

Projek Wakaf Telaga Pam Tangan di Kemboja

Sebaik baik sedekah adalah sedekah air

Projek Wakaf Air di Bangladesh

“Sesungguhnya Orang Islam itu adalah bersaudara”"

Agihan Beras Fidyah

Untuk asnaf fakir miskin di Kemboja’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

Al Quran Terjemahan Bahasa Khmer’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

“Ukhuwwah Tanpa Sempadan”"

Infaq untuk Operasi Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

“Akaun Bank Islam 14069010024005”"

Wakaf Lampu Solar dan Bateri

“Madrasah Tahfiz Miftahul Ulum Kemboja”"

Projek Wakaf Panel Solar

“Bekalan tenaga letrik Suria menerangi kegelapan malam di pedalaman Kemboja ”"

Sabtu, 26 Oktober 2013

Gambar sekitar Program Korban 1434 Di Surau Ad Diniyyah Selayang - Serba KuningMeriah dan ceria
 
Semuanya serba kuning. Warna tema Korban 1434 Peringkat Surau dan Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Taman Bandar Baru Selayang Fasa 2A. Meskipun SK tidak dapat bersama rakan rakan yang lain pada tahun ini , kemeriahan tetap dapat dikongsi bersama melalui rakaman gambar - gambar ini.
 
Terima kasih atas usaha Photographer Dino Alhamd kerana meluang masa merakam gambar - gambar terbaik ini.
 
Tahniah kepada semua yang terlibat.
 
Ustaz Zaki menyempurnakan penyembelihan
 
 
 
 
Air pun kuning
 
 
 
 
T Shirt Khas kuning 1434
 

 
Misi Kuning di Kemboja 1434. Baju kuning juga, cuma lokasi berbeza. 
 Video Ilmuan NASA temui Terompet Sangkakala Malaikat Israfil??

 
 
Peristiwa mengerikan yang akan terjadi pertama kali pada hari kiamat adalah ditiupnya sangkakala (ash-shur) oleh malaikat Israfil atas perintah Allah.

Makna ash-shur secara etimologi (bahasa) adalah al-qarn (tanduk). Sedangkan menurut istilah syariat, yang dimaksud adalah sangkakala yang sangat besar yang malaikat Israfil telah memasukkannya ke dalam mulutnya (siap untuk meniupnya), dan dia sedang menunggu kapan dia diperintahkan untuk meniupnya. (Syarh Lum’atul Itiqad karya Ibnu Utsaimin, hal. 114)

Makna ini disebutkan dalam hadits shahih dari Abdullah bin ‘Amr, dia berkata:

Seorang badui bertanya: “Wahai Rasulullah, apa itu ash-shur?” Rasulullah menjawab: “Tanduk yang akan ditiup.” (HR. Ahmad, Tirmidzi dan Abu Dawud. Hadits ini disebutkan dalam Al Jami Ash Shahih 6/113-114, karya Asy Syaikh Muqbil)

Ilmuwan NASA ‘Menemukan’ Terompet Sangkakala Malaikat Israfil

Wilkinson Microwave Anisotropy Probe (WMAP) adalah alat yang merupakan bagian dari program atau misi NASA untuk melihat Kosmologi (studi tentang sifat alam semesta) secara keseluruhan. Proyek ini melakukan observasi terhadap alam semesta untuk menemukan bentuk sebenarnya dari alam semesta. Sebab prediksi yang umum selama ini mengatakan bahwa alam semesta berbentuk bulat-bundar atau prediksi lain menyebutkan bentuknya datar.

Dengan menggunakan WMAP, mereka mendapatkan sebuah kesimpulan yang sangat mencengangkan, karena hasil penelitian tersebut menemukan bahwa alam semesta ini berbentuk seperti terompet.

Pada bagian ujung belakang wilayah ‘terompet’ alam semesta itu merupakan alam semesta yang tidak bisa diamati (unobservable), sedang bagian depan, di mana bumi dan seluruh sistem tata surya berada merupakan alam semesta yang masih mungkin untuk diamati (observable).

“Dan ditiuplah sangkakala, Maka matilah siapa yang di langit dan di bumi kecuali siapa yang dikehendaki Allah. kemudian ditiup sangkakala itu sekali lagi, maka tiba-tiba mereka berdiri menunggu putusannya masing-masing.” (Az Zumar: 68)

“Kami biarkan mereka di hari itu bercampur aduk antara satu dengan yang lain, kemudian ditiup lagi sangkakala, lalu Kami kumpulkan mereka itu semuanya.” (Al Kahfi: 99)

“Dan (ingatlah) hari (ketika) ditiup sangkakala, maka terkejutlah segala yang di langit dan segala yang di bumi, kecuali siapa yang dikehendaki Allah. Dan semua mereka datang menghadap-Nya dengan merendahkan diri. (An Naml: 87)

“Dan ditiuplah sangkakala, maka tiba-tiba mereka keluar dengan segera dari kuburnya (menuju) kepada Tuhan mereka.” (Yasin: 51)

Banyak ulama tafsir mengatakan bahwa tiupan terompet sangkakala di ayat-ayat tadi selalu diartikan sebagai peristiwa di hari kiamat. Dr Wahbah az-Zuhaily dalam Tafsir Al Wasith menguraikan bahwa tiupan terompet di hari kiamat itu tiga kali. Pertama, tiupan yang menggentarkan, lalu kedua yang mematikan seketika seluruh makhluk. Tiupan ketiga tanda mulainya hari kiamat, di mana semua dibangkitkan dan dikumpulkan.

Kalau kita cermati, Al Quran menyebutkan bahwa tiupan itu selalu “di dalam” terompet, “Wanufikha fi-shshuuri”. Mengapa terompet? Mengapa di dalam (Fi)?

Tim WMAP mengamati pola titik-titik panas dan dingin radiasi microwave kosmik, yang bisa menggambarkan bentuk alam semesta 380.000 tahun setelah Big Bang. Proyek WMAP dari NASA membuat peta titik-titik tadi secara mendetail, hasilnya ialah pola itu cenderung memudar, yakni tidak ada titik panas dan dingin yang tampak melebihi jarak rentang 60 derajat. Ini menyimpulkan bahwa ketika mengembang, alam semesta terulur panjang. Sempit di awal dan kemudian makin lebar seperti corong. Mirip bentuk terompet abad pertengahan. Hal ini tentu mematahkan prediksi selama ini yang menyatakan bahwa bentuk alam semesta seperti bola (bulat) yang mengembang ke segala arah.

Tim WMAP yakin bahwa alam semesta bukanlah berbentuk bola, tetapi berbentuk terompet. Alam semesta bukan meluas tak terbatas, tetapi dibatasi oleh ujung terompet. Jadi, alam semesta ada awal dan akhirnya. Hanya Allah yang tidak berawal dan berakhir, “Huwal awwalu wal akhiru”.

“Sesungguhnya telah datang kepada kalian cahaya dari Allah, dan Kitab yang menerangkan. Dengan Kitab itulah Allah menunjuki orang-orang yang mengikuti keridhaan-Nya ke jalan keselamatan, dan (dengan Kitab itu pula) Allah mengeluarkan orang-orang itu dari keadaan gelap gulita kepada cahaya yang terang benderang dengan seizin-Nya, dan menunjuki mereka ke jalan yang lurus.” (Al Maidah: 15-16)

“Itulah Kitab yang tidak ada keraguan di dalamnya, sebagai petunjuk bagi orang-orang yang bertakwa.” (Al Baqarah: 2)

“Sesungguhnya Al Quran itu adalah kitab yang mulia. Yang tidak datang kepadanya kebatilan baik dari depan maupun dari belakangnya, yang diturunkan dari Rabb yang Maha Bijaksana lagi Maha Terpuji.” (Fusshilat: 41-42)

Maha Benar Allah atas segala Firman-Nya

Editor: Farid Zakaria
 
Credit Info & Picture © NASA / WMAP Science Team (http://map.gsfc.nasa.gov/media/060915/index.html)
 
 
Adakah ini video yang dimaksudkan??
 
 
 
 Jumaat, 25 Oktober 2013

Video kenangan Korban di Kampung Stoung Cambodia


Masyarakat setempat di Kampung Stoung bergotong royong selepas solat Idul Adha 1434

 

Rakaman video amatur dari SK... :)Ini adalah sebahagian rakaman video dan gambar aktiviti korban di Kampung Stoung Cambodia. Rakaman dibuat pada hari raya korban. Tarikh 10 Zulhijjah 1434 bersamaan 15 Oktober 2013. Misi Korban bersama Alfarabi Consultant and Management, Kristal Tasnim Enterprise dan suraukini.com.

SK mohon maaf kerana kualiti rakaman dan edit video tidak professional. Tapi cukup memberi gambaran keadaan dan suasana di Kampung Stoung.

Terima kasih kepada yang terlibat menyertai korban . Dengan meryertai korban anda dapat membantu pembinaan Sekolah dan Masjid Alfarabi yang kini dalam pembinaan

Nantikan rakaman video di Kampung Jumnik pula ... Insyallah
 Khamis, 24 Oktober 2013

Hentikan Budaya Sebar Gambar Mangsa Jenayah

 
 
KPN : Harus Hentikan Budaya Menyebar Gambar Mangsa Jenayah

Sejak petang tadi tersebar luas gambar seorang pegawai bank wanita, Noazita bt Abu Talib yang ditembak di bahagian muka dan mati ditempat kejadian.

Tindakan menyebarkan gambar mangsa kejadian jenayah membabitkan seorang pegawai bank wanita ditembak di muka sejak petang tadi merupakan satu tindakan yang tidak bertanggungjawab. 

 
Jika ia dilakukan oleh pegawai polis, maka tindakan tersebut merupakan satu tindakan yang tdak beretika. Ini bukan kali pertama gambar - gambar yang mengerikan membabitkan mangsa jenayah diedarkan melalui telefon dan ruang siber.

Dipercayai hampir 90% penyebaran ini dibuat oleh anggota polis yang tiba d tempat kejadian atau mengendalikan kes tersebut.

Kita tidak pasti apakah tujuan anggota polis yang pernah melakukan tindakan ini. Mereka mungkin berniat baik mahu mendapat simpati masyarakat. Tapi sebahagian besar saya percaya bertujuan mencari perhatian, sakit jiwa dan sekadar membuang masa tanpa memikirkan implikasi perkara ini kepada pelbagai pihak.

Pengedaran gambar - gambar membabitkan mangsa jenayah dan tempat kejadian jenayah (crime scene) merupakan pembocoran maklumat siasatan secara tidak langsung.

Tidak mustahil suatu hari nanti gambar - gambar ini akan menjadi pertikaian umum dan akhirnya menjejaskan siasatan dan pendakwaan. Gambar - gambar sebegini juga memberi trauma kepada keluarga mangsa dan juga rakyat biasa.

Prihatinlah sama dengan keluarga mangsa dan juga rakyat biasa yang tidak biasa melihat gambar -gambar mengerikan sedemikian. Bayangkan ahli keluarga mangsa yang melihat gambar - gambar tersebut bertebaran di ruang siber.

Bagaimanakah seorang bapa boleh menghalang anaknya daripada melihat wajah ngeri ibu yang ditembak tersebut?
 


 Suatu ketika dahulu negara digemparkan dengan pengedaran gambar bedah siasat allahyarham adik Nurin Jazlin yang berusia 8 tahun, hilang pada 20 Ogos 2007 selepas dia pergi ke pasar malam berhampiran rumahnya di Seksyen 1, Wangsa Maju di Kuala Lumpur.

Dua puluh tujuh hari kemudian, mayatnya ditemui dalam sebuah beg gimnasium di depan sebuah kedai di Jalan PJS 1/48 di Petaling Jaya dan laporan bedah siasat mendedahkan dia didera secara seksual.Gambar tersebut dipercayai diedar oleh seorang anggota polis berpangkat lans koperal.

Apakah tindakan ke atas anggota tersebut? Sejak kebelakangan ini semakin kerap gambar dan laporan jenayah tersebar melalui telefon bimbit dan ruang siber sehinggakan ia menjadi satu kemegahan kepada penyebarnya.

Anggota polis sebagai mereka yang dilatih dengan disiplin, peraturan dan tanggungjawab sewajarnya menunjukkan empati dan simpati yang lebih kepada mangsa bukannya bersuka hati menyebarkan gambar mangsa jenayah dan maklumat tempat jenayah berlaku.

Dalam satu kes pembunuhan di Bukit Putih pada April tahun lalu (2012), Ketua Polis Daerah Kulim, Superintendan Ghuzlan Saleh pernah memberi peringatan agar orang ramai jangan sewenangnya memuat turun sebarang rakaman video dan gambar bagi mana-mana kes jenayah kerana ia akan mengganggu siasatan selain mengaibkan mangsa terlibat.

Malangnya, dalam kebanyakan kes penyebaran ini dilakukan oleh para anggota sendiri berdasarkan eksklusiviti gambar dan laporan seperti laporan polis.

Saya fikir sudah masanya, Ketua Polis Negara wajar memberi peringatan serius dan juga mengambil tindakan kepada para anggota polis mengenai isu ini. Bukan kerja anggota polis membantu jualan akhbar atau rating media sosial melalui penyebaran gambar - gambar mangsa jenayah.
 Sijil Penyertaan Korban di Kemboja siap untuk diserahkan kepada semua peserta. Terima kasih atas sokongan anda!!


Sijil Penyertaan Korban mula diserah kepada semua peserta


Kepada

Program Korbandan aqiqah di Kemboja 1434 / 2013


Pengesahan Pelaksanaan Ibadah Korban di Kemboja bagi Tahun 2013 / 1434  

Sukacita dimaklumkan bahawa Pihak Kristal Tasnim Enterprise telah melaksanakan amanah korban bagi pihak tuan untuk tahun ini. Pelaksanaan ibadah korban ini telah disempurnakan dalam misi Korban Kemboja bertarikh 14 – 17 Oktober 2013 yang lalu.

2.          Semua daging korban dan aqiqah ini telah diagihkan kepada penduduk Islam yang miskin di Kampung Jukaing, Jumnik, Stoung serta beberapa kampung terpilih di Wilayah Kampong Cham.

3.          Pihak kami sekali lagi mengucapkan ribuan terima kasih kepada tuan / puan kerana dengan penyertaan korban dan aqiqah ini sebenarnya dapat membantu pihak kami menyempurnakan pembinaan Sekolah Islam Alfarabi dan Masjid Alfarabi di Kampung Jukaing . Insyallah sekolah ini akan siap sepenuhnya pada 23 November 2013 nanti.

4.          Untuk melihat dengan lebih dekat suasana, gambar serta video rakaman sepanjang kami di Kemboja ,tuan / puan bolehlah melayari website kami www.suraukini.com

5.          Bersama – sama ini kami sertakan sijil pengesahan penyempurnaan ibadah korban dan aqiqah tuan / puan. Sijil ini ditandatangani oleh Pengerusi Persatuan Ulama’ Cambodia, Prinsipal Alfarabi Consultant and Management dan Pengarah Kristal Tasnim yang terlibat dalam misi korban kali ini


6.             Harapan kami agar pihak tuan / puan terus memberi sokongan kepada kami khususnya kepada program korban pada tahun akan datang dan membantu untuk dana penyelenggaraan Sekolah Islam yang telah kami bina ini.

Terima kasih kerana menyokong Pusat Tahfiz Ad Diniyyah. Dan Sekolah Islam Al Farabi Kemboja Layari www://suraukini.com

Yang Benar
SK
Pengurus Kristal TasnimVideo penuh pembunuhan kejam lagi zalim di bank. Sadis dan menyentuh jiwa


Harapkan pagar, pagar tak boleh diharap...

SK : Al fatihah untuk mangsa dan takziah kepada semua waris. Semoga Allah kurniakan kesabaran dan syurga..


 

 

Pendaftaran Upah Haji 1441 / 2020 - Harga Bermula RM1,690


Terima kasih kerana berurusan Upah haji dengan Kristal Tasnim.
Kami menyediakan perkhidmatan UPAH HAJI / HAJI BADAL.
Pendaftaran untuk Upah Haji 2020 / 1441H kini sudah dibuka­čśÄ.


Harga pakej Adalah seperti berikut

Pakej Biasa RM1,690
Pakej Ekslusif RM2,000
Pakej Premium RM2,350
Pakej Super Premium RM3,500

Perincian pakej adalah seperti dibawah iniPakej Biasa adalah Termasuk

1 Haji Ifrad
1 x Khatam Al Quran di Pusat Tahfiz di Selayang
Tahlil Arwah
Sijil Pengesahan Sempurna Haji
Air zam – zam 500ml
Sejadah
Tasbih
Kopiah
Mug 
Surah Yassin


Pakej Upah Haji Ekslusif RM2,000 adalah termasuk

1 Haji Ifrad
1 Umrah
1 x Khatam Al Quran di Pusat Tahfiz di Selayang
Tahlil Arwah
Sijil Pengesahan Sempurna Haji
Air zam – zam 500ml
Sejadah
Tasbih
Kopiah
Mug
Surah Yassin
Pakej Upah Haji Premium RM2,350 adalah termasuk

1 Haji Ifrad
1 Umrah
Korban 1 Bahagian Lembu di Kemboja
1 x Khatam Al Quran di Pusat Tahfiz di Selayang
Tahlil Arwah
Sijil Pengesahan Sempurna Haji
Air zam – zam 500ml
Sejadah
Tasbih
Kopiah
Mug
Surah Yassin


Pakej Upah Haji Super Premium RM3,500

PAKEJ INI DISEMPURNAKAN OLEH PELAJAR MALAYSIA DI MAKKAH

1 Haji Ifrad
1 Umrah
Korban 1 Bahagian Lembu di Kemboja
1 x Khatam Al Quran di Pusat Tahfiz di Selayang
Tahlil Arwah
Sijil Pengesahan Sempurna Haji
Air zam – zam 500ml
Sejadah
Tasbih
Kopiah
Mug
Surah YassinSebahagian pemegang Amanah terdiri dari Pemastautin di Makkah Haji Badal Tahun 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019. Wakil Kristal Tasnim di Makkah Mukarramah,


Sebahagian pemegang Amanah terdiri dari Pemastautin di Makkah Haji Badal Tahun 2014 / 2015 / 2016 / 2017/ 2018 / 2019 -  Wakil Kristal Tasnim di Makkah Mukarramah, 


Sebahagian pemegang Amanah terdiri dari Pemastautin di Makkah Haji Badal Tahun 2014 / 2015 / 2016 / 2017/ 2018  / 2019 Wakil Kristal Tasnim di Makkah Mukarramah, 

Jazakumullah Khairal Jaza'

Insya Allah Sempurna!!

Pakej Biasa 

RM1,690 termasuk menyempurnakan  1 Haji Ifrad, Tahlil Arwah dan Khatam 30 Juzuk seminggu sebelum hari wukuf,  Sijil Badal Haji  sejadah, kopiah dan tasbih, mug dan Surah Yassin.

Pakej Eksklusif
RM2,000 termasuk menyempurnakan  1 Haji Ifrad, 1 Umrah, Tahlil Arwah dan Khatam 30 Juzuk seminggu sebelum hari wukuf,  Sijil Badal Haji  sejadah, kopiah dan tasbih, mug dan Surah Yassin.

Pakej Premium
RM2,350 termasuk menyempurnakan  1 Haji Ifrad, 1 Umrah, Korban 1 Bahagian lembu di Kemboja , Tahlil Arwah dan Khatam 30 Juzuk seminggu sebelum hari wukuf,  Sijil Badal Haji  sejadah, kopiah dan tasbih, mug dan Surah Yassin.

Pakej Super Premium
RM3,500 termasuk menyempurnakan  1 Haji Ifrad, 1 Umrah, Korban 1 Bahagian lembu di Kemboja , Tahlil Arwah dan Khatam 30 Juzuk seminggu sebelum hari wukuf,  Sijil Badal Haji  sejadah, kopiah dan tasbih, mug dan Surah Yassin.
(Dilaksanakan oleh Penuntut Malaysia di Makkah)


Insyallah Sempurna!! 013 - 755 7011

 BADAL HAJI / UPAH HAJI UNTUK

TAHUN 2020 / 1441
KINI DI BUKA UNTUK PENDAFTARAN

Sukacita dimaklumkan pihak Pengurusan Kristal Tasnim kini telah membuka urusan pendaftaran Badal Haji Untuk Tahun 2020 / 1441 Hijrah. Kuota Badal Haji / Upah Haji sangat terhad. Anda yang betul - betul berhajat sila hubungi 013 - 7557011  lebih awal untuk tempahan.

FIRMAN ALLLAH S.W.T

Dan kamu sempurnakanlah Haji dan Umrah kerana Allah”
(Al-Baqarah : 196).

Seorang wanita bertanya Nabi S.A.W tentang ayahnya yang meninggal dunia dalam keadaan belum mengerjakan Haji. Nabi S.A.W berkata kepada wanita tersebut, “Tunaikanlah Haji bagi pihak ayahmu”.

(Hadis riwayat An-Nasaie).


Kepada semua Waris - waris

Umat Islam yang berhajat untuk membuat tempahan Badal Haji / Upah Haji dan Umrah Haji bagi tahun Hijrah 2020 / 1441 . PENDAFTARAN DIBUKA SEKARANG. Upah Haji dan Umrah ini dilaksanakan oleh mereka yang berpengalaman luas mengerjakan Ibadah Haji dan Umrah Haji yang bermaustautin di MAKKAH AL-MUKARAMAH.

Hukum Upah Haji untuk yang uzur atau telah meninggal dunia

Hukumnya WAJIB bagi waris yang MAMPU. (Sila tonton video berkaitan upah haji di bawah)

"Barangsiapa yang mampu menyambut panggilan haji, kemudian kerana sakit atau lanjut usia tidak dapat melaksanakannya, maka dia diharuskan meminta orang lain untuk menghajikannya. (Badal Haji / Upah haji)

DALIL:

Hal ini berdasarkan hadis riwayat Fadl bin Abbas R.A. Bahawa seorang wanita dari Bani Khats'am berkata, "Wahai Rasulullah saw.! Sesungguhnya Allah telah mewajibkan haji kepada hamba-Nya, bapaku seorang yang sudah berumur, tidak mampu mengadakan perjalanan, apakah boleh aku menghajikannya?" Rasulullah saw. menjawab, "Boleh."

Ini pendapat Imam Syafi'i, Imam Ahmad dan Imam Abu Hanifah. Sementara Imam Malik berkata, "Tidak wajib."

Apabila seorang yang sakit setelah dihajikan sembuh: Maka kewajiban hajinya tidak gugur. Yang bersangkutan wajib mengulanginya. Menurut Imam Ahmad kewajibannya telah gugur. Barangsiapa yang melaksanakan haji nazar sementara dia belum melaksanakan haji Islamnya, maka haji nazarnya itu dibalas sebagai haji Islam dan setelah itu ia harus menunaikan haji nazarnya.

Barangsiapa yang meninggal dunia, belum malaksanakan haji Islam atau haji nazar, maka walinya wajib untuk menunaikan haji tersebut dengan biaya dari harta si mati. Ini pendapat ulama Syafi'i dan Hambali. Ulama Hanafi dan Maliki berpendapat, "Ahli waris tidak wajib menghajikan si mayit kecuali jika si mayit mewasiatkannya, maka ia dihajikan dengan biaya tidak lebih dari sepertiga harta warisan."

Syarat orang yang mengerjakan haji badal:

Orang yang melaksanakan haji badal / upah haji disyaratkan sudah melaksanakan haji untuk dirinya baik mampu atau tidak.

Dalil:

Hal ini berdasarkan hadis riwayat Ibnu Abbas r.a., Bahawa Rasulullah S.A.W. mendengar seorang laki-laki berkata, "Aku penuhi panggilan-Mu untuk Syabramah." Rasulullah saw. bertanya, "Apakah engkau telah melaksanakan haji untuk dirimu?" Ia menjawab, "Belum." Beliau bersabda, "Hajilah untuk dirimu kemudian laksanakan haji untuk Syabramah."

Jom! tunaikanlah badal  haji / upah haji  untuk arwah ibu, ayah, datuk nenek, moyang dan sesiapa sahaja yang masih tidak mengerjakan haji sama ada kerana uzur atau yang telah kembali ke rahmatullah...

Tuan / Puan yang berhajat untuk menunaikan haji badal / upah haji sila hubungi 013 - 755 7011

Insyaalah Upah Haji ditunaikan oleh pelajar dari Malaysia, Indonesia dan Fathani yang berada di Makkah , Madinah , Thoif dan Misfalah.

Upah Haji Harga bermula  : RM1,600.00 - RM3,500.00

Hubungi 013 - 755 7011  untuk keterangan lanjut

CARA MENDAFTAR NAMA BADAL HAJI

Isi borang Pendaftaran


DOWNLOAD BORANG FORMAT PDF DI SINI


------------------------------------------------------------------- 

E MAIL BORANG KEPADA suraukini@yahoo.com 

ATAU 

HUBUNGI 013 7557011

ATAU SMS / WHATSAPP

Hantarkan (Nama) (Alamat) (Nama Arwah) (No Telefon) (Email)  dan hantarkan ke 013 - 755 7011 
Kami alamat hubungi anda dalam waktu terdekat selepas menerima msg


 Proses perlaksanaan
  1. Pembayaran terus ke akaun KRISTAL TASNIM ENTERPRISE . Akaun CIMB 8600766015 atau temujanji.
  2. Pengesahan penerimaan bayaran. Resit rasmi akan dikeluarkan
  3. Akad dibuat selepas bayaran secara temujanji atau melalui telefon.
  4. Perlaksanaan Haji semasa musim haji pada tahun yang berkenaan.
  5. Penghantaran Sijil Pengesahan dan hadiah dari pelaksana badal haji berupa aiz zam zam 500ML . (Sekurang-kurangnya sebulan selepas musim haji berlalu)
TERHAD! HUBUNGI SEGERA

Atau jumpa kami  di sini

Wajah lelaki dikehendaki polis - Pembunuh kejam!

Merompak dan membunuh dengan kejam
 
 
 
Polis sedang mengesan seorang pengawal keselamatan bank yang menembak mati seorang wanita kakitangan bank yang dirompaknya di sebuah bank di USJ Sentral, petang tadi.

Walaupun bergerak sendirian, lelaki berusia dalam lingkungan lewat 30-an ini dikategorikan berbahaya kerana memiliki senjata api yang digunakan dalam rompakan berdarah pada 6.18 petang tadi.

Timbalan Ketua Polis Selangor Datuk Abdul Rahim Jaafar berkata, identiti sebenar lelaki itu masih dikenal pasti berikutan dia dipercayai menggunakan kad pengenalan palsu sejak berkhidmat dengan syarikat kawalan keselamatan yang menjadi majikannya sejak setahun lalu.

"Suspek masih bersenjata dan kita harap orang ramai berhati-hati selain menyalurkan maklumat segera sekiranya bertemu lelaki terbabit," katanya kepada media di tempat kejadian.

Dalam kejadian itu, pegawai operasi bank Ambank, Norazita Abu Talib, 37, maut di tempat kejadian selepas mengalami kecederaan parah di kepala akibat ditembak dengan senjata jenis pump gun oleh suspek berusia 37 tahun yang berasal dari Sabah.

Difahamkan, ketika kejadian itu, mangsa bersama suspek serta tiga lagi pekerja wanita bank itu berada di premis berkenaan untuk membuka sebuah peti besi.

Dipercayai apabila peti pintu kebal itu dibuka, suspek kemudian melepaskan tembakan dan mengenai dahi mangsa yang meninggal dunia serta-merta di tempat kejadian.

Suspek sempat mengambil sejumlah wang itu telah melarikan diri dengan sebuah motosikal.

Abdul Rahim berkata, siasatan mendapati ketika kejadian suspek bersama si mati dan tiga lagi wanita yang bekerja di bank berkenaan.

"Berdasarkan rakaman kamera litar tertutup (cctv) di bank ini, kita dapati suspek berusia 37 tahun tidak gementar atau ragu-ragu ketika melakukan perbuatan berkenaan.

"Lelaki terbabit dilapor melepaskan tembakan ke arah mangsa sebelum mengarahkan seorang lagi pekerja memasukkan duit ke dalam beg hitam yang dibawanya selepas si mati membuka pintu kebal berkenaan.

"Akibat tembakan itu, wanita terbabit yang bekerja sejak 16 tahun di bank ini maut di tempat kejadian," katanya yang turut mengedarkan gambar suspek kepada media di lokasi kejadian.

Ditanya wartawan mengenai status suspek, Abdul Rahim berkata, lelaki terbabit adalah pekerja (pengawal keselamatan) yang menggantikan orang lain ketika kejadian.

"Suspek bergerak sendirian dalam kejadian itu. Dia ganti orang lain pada hari ini dan pernah menggantikan empat ke lima kali mengawal bank ini sepanjang setahun dia bekerja dengan syarikat keselamatan berkenaan," katanya.

Katanya, keraguan dalam kad pengenalan milik suspek yang disyaki palsu itu akan dipastikan selepas ini dengan merujuk kepada Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

Menurutnya, pihaknya juga akan memeriksa cctv di kawasan berhampiran.

Katanya, sehingga kini pihaknya masih belum dapat memastikan jumlah wang yang dilarikan suspek dan berkemungkinan bernilai ratusan ribu ringgit.

Katanya, mangsa sudah bekerja di bank berkenaan sejak 16 tahun lalu dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan (KK).
 


Rabu, 23 Oktober 2013

Video solat di tempat awam - Bagaimana reaksi rakyat Amerika?Solat ditempat awam

Lihat video ini. Bagaimana reaksi orang awam di Amerika Syarikat melihat pemuda Islam mendirikan solat sunat ditempat awam.

Mereka muatnaikkan rakaman video ini ke  Youtube dengan judul Praying In Public
 
 

 


 

Jom! Dengarkan bacaan Imam baru Masjidil Haram - Sheikh Bandar Balila


Sheikh Bandar Balila


Sheikh Bandar Balila adalah imam baru di Masjidil Haram . Dengarkan bacaan imam muda ini. Ini adalah rakaman video solat yang pertama yang dipimpin oleh Sheikh Bandar Balila di Masjidil Haram baru baru ini.


 K   R   I   S   T   A   L      T   A   S   N   I   M      E   N   T   E   R   P   R   I   S   E
(No Pendaftaran SSM 002118796-U)

Kami Menawarkan Perkhidmatan Upah Haji, Wakaf  Telaga di Kemboja dan Bangladesh,
Korban dan Aqiqah di Kemboja

Kristal Tasnim Menyokong Penuh Usaha

Pondok Tahfiz Bustanul Arifin di Kampung Songkum Thmey Kemboja
Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Surau Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A

 
 

 

Tahniah! Kerajaan Brunei laksana hudud


 
Brunei Darussalam akan melaksanakan hukum syariah mulai tahun depan. Pernyataan tersebut disampaikan Sultan Hassanal Bolkiah hari ini selasa, 22 Oktober 2013.

“Dengan akan berlakukanya peraturan ini, alhamdulillah, tanggung jawab kita di hadapan Allah telah tertunai..

Dengan penuh yakin Sultan Hassanal Bolkiah menegaskan bahawa dengan perlaksanaan undang-undang ini nanti tanggungjawab Negara beliau terhadap Allah S.W.T bakal terlaksana.

Hukum syariah yang antara lain pencuri dipotong tangannya, pemabuk di sebat, dan penzina direjam tersebut akan mulai berlaku mulai April tahun depan.

Sebelum ini Brunei juga telah melarang penjualan minuman beralkohol dan penyebaran agama selain Islam.

Sultan Bolkiah menambahkan undang - undang baru itu tidak akan mempengaruhi kebijakan pemerintah secara keseluruhan, termasuk kebijakan investasi asing.

Mufti Brunei, Awang Abdul Aziz, dalam siding media menyatakan hukum syariah “menjamin keadilan bagi setiap orang dan melindungi keberadaan mereka.”