Insya Allah Sempurna

Pendaftaran dibuka sekarang , hubungi 013 755 7011

Projek Pembinaan Surau Wakaf di Kemboja - Anjuran Kristal Tasnim

“Amal jariah pahala terus mengalir”"

Projek Wakaf Telaga Pam Tangan di Kemboja

Sebaik baik sedekah adalah sedekah air

Projek Wakaf Air di Bangladesh

“Sesungguhnya Orang Islam itu adalah bersaudara”"

Agihan Beras Fidyah

Untuk asnaf fakir miskin di Kemboja’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

Al Quran Terjemahan Bahasa Khmer’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

“Ukhuwwah Tanpa Sempadan”"

Infaq untuk Operasi Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

“Akaun Bank Islam 14069010024005”"

Wakaf Lampu Solar dan Bateri

“Madrasah Tahfiz Miftahul Ulum Kemboja”"

Projek Wakaf Panel Solar

“Bekalan tenaga letrik Suria menerangi kegelapan malam di pedalaman Kemboja ”"

Jumaat, 26 Ogos 2011

Gempar - Perang Sabil di malam rayaSuasana malam raya di Kuala Kangsar. Macam - macam idea manusia menyambut raya. Ini bukan calang - calang punya meriam buluh. Silap hari bulan, macam - macam boleh jadi. Perghhh!!

Ini adalah rakaman video malam raya di Kuala Kangsar


 
Jom melancong ke Stratosfera Bumi :)

KAPSUL yang bergerak ke lapisan stratosfera Bumi dengan belon.

BARCELONA - Sebuah syarikat Sepanyol mencipta sebuah kapsul yang akan membawa pelancong ke stratosfera Bumi dengan menggunakan belon helium pada 2013, lapor sebuah akhbar kelmarin. Stratosfera berada pada ketinggian di antara 12 hingga 50 kilometer dari Bumi. Syarikat Zero 2 Infinity itu mengenakan tambang sebanyak £90,000 (RM442,734) untuk setiap pelancong yang berada di dalam kapsul tersebut selama lima jam.

Para pelancong akan menikmati pemandangan Bumi. Kapsul tersebut direka supaya mereka boleh memakai baju-T semasa berada di dalamnya

BENTUK kapsul yang akan dinaiki oleh pelancong.

Ketua Pegawai Eksekutif Zero 2 Infinity, Jose Mariano Lopez-Urdiales berkata, dia mendapat idea untuk melaksanakan projek tersebut sepuluh tahun lalu.Setakat ini tiga ujian sudah dilakukan pada jarak 32.18 kilometer dari bumi. Para pelancong akan disajikan makanan semasa mereka berada di dalam kapsul itu. - Agensi

Jom lihat video ini. Mengembara bersama belon helium


Download Tazkirah Ustaz Sheikh Hanafi di siniTazkirah malam 25 Ogos 2011 Bersama Ustaz Sheikh Hanafi dari negeri Trengganu Darul Iman. Klik sini untuk Download tazkirah Ustaz Sheikh Hanafi

Anda klik sini untuk mendengar secara online

Download Tazkirah Ustaz Abdullah Iraqi di siniTazkirah Ramadhan pada 24 Ogos 2011 bersama Ustaz Abdullah Iraqi. Klik sini untuk download tazkirah Ustaz Abdullah Iraqi.

 Dengar secara online di sini

Rabu, 24 Ogos 2011

Pembangunan Mekah dan Kedatangan Dajjal

Mekah tempat lahirnya Nabi Muhammad saw dan tempat terletaknya Kaabah yang menjadi kiblat umat Islam sedang mengalami pembangunan komersial yang terhebat dalam sejarah. Beratus - ratus buah bangunan sedang dalam pembinaan tanpa meninggalkan sedikit pun sejarah dan binaan asal dari Rasulullah, para sahabat dan kesemua tinggalan Khilafah Rashidin dan apatah lagi Khilafah Othmaniyyah. Tinggalan Kubu Ajyad dari zaman Othmaniyyah pada abad ke 18 merupakan kubu yang dibina untuk mempertahankan Mekah pada masa itu telah diratakan tanpa sebarang kesan. 

Dengan satu malam sahaja bukit yang menempatkan kubu tersebut telah diratakan untuk pembinaan menara Abraj Al Bait. Begitu juga seluruh penduduk yang mendiamai kawasan tersebut telah dipindahkan ke pinggir-pinggir Mekah dan bandar - bandar yang berdekatan. Kawasan yang dulunya adalah bersejarah dalam tamadun Islam akan bertukar menjadi komplek membeli belah yang terhebat, hotel termasyhur dan kediaman mewah.
 

Apakah Hijjaz yang dikuasai Raja Badwi itu adalah milik sepenuhnya. Apakah tujuan pembangunan besar -besaran itu untuk kebaikan umat Islam? Gabenor Mekah, Putera Khaled Al Faisal sering melaung - laungkan menjadikan Mekah bandar abad 21, menukar destinasi ibadat haji ini kepada bandar contoh dari segi pembangunan dan pemodenan. Mereka berpegang dengan fatwa tempat tinggalan Rasulullah dan sahabatnya adalah bidaah tapi peliknya membawa masuk pengaruh yahudi di Mekah dan Madinah, telah memusnahkan semua sejarah dan senibina yang telah di asaskan oleh Rasulullah S.A.W dan sahabat.
 
Pembangunan Mekah sepatutnya dikongsi bersama oleh umat Islam bukan dibolot oleh Dinasti Raja Badwi sahaja. Setidak - tidaknya umat Islam tidak terbeban dengan kewangan yang tinggi bagi menunaikan rukun Islam yang kelima itu. Tetapi motif sebenar pembangunan tersebut seperti yang terjadi adalah kerana dorongan keuntungan kepada suku sakat Raja Badwi semata-mata.

Pembangunan di Mekah menyebabkan harga tanah melonjak lebih dua puluh kali ganda sejak sepuluh tahun lepas kepada purata $70,000 per meter persegi dan harga apartment sekurang-kurangnya $3 juta. Akibat dorongan mendapatkan keuntungan semata - mata, pemaju pembinaan tidak memberikan keutamaan kepada keperluan sebenar jemaah haji (tidak seperti didakwa pemerintah).

Kesemua pembangunan setakat ini hanya menumpukan kepada keperluan golongan berada dan hartawan, daripada gedung membeli belah ternama, restoran terkenal berada dalam mall hinggalah hotel-hotel berjenama antarabangsa (yang dikuasai Yahudi) yang mengenakan caj sekurang-kurangnya $700 semalaman. Umat Islam amat berkira untuk berbelanja supaya tidak terbeli barangan buatan Yahudi tapi rupanya di Mekah uamt Islam berbelanja tanpa had di gedung-gedung dan hotel-hotel milik Yahudi! Siapakah yang menggadaikan tanah suci dan kiblat umat Islam ini? Inilah tahap umat Islam sekarang ini yang tergambar oleh Rasulullah S.A.W ketika hampir wafatnya beliau, ya ummati, ya ummati!

Antara mercu tanda terbaru ialah pembinaan Menara Abraij Al Bait (menara Jam) atau Fairmont Tower merupakan pembangunan yang merangkumi Masjidil Haram itu sendiri. Komplek menara tersebut mempunyai keluasan lantai 15.6 juta kp adalah terbesar didunia dan menaranya adalah antara tertinggi didunia; binaan pencakar langit akhir zaman seperti yang di beritahu oleh Rasulullah yang dibina oleh kaum badwi adalah betul - betul berada di hadapan Kaabah!
Al Abraj Al Bait

Abraij Al Bait merupakan penswastaan komersial yang terbesar di dunia. Ia dibiayai sepenuhnya oleh Saudi Bin laden Group (SBG), dan diberi kontrak selama 25 tahun untuk menguruskan komplek tersebut. Sebahagian akan disalurkan kepada Wakaf Malik Abdul Aziz tetapi SBG mempunyai hak terhadap keuntungan selepas tamat tempoh penswastaan selama 25 tahun. 

Sebelum ini umat Islam di warwarkan menara tertinggi ini akan menempatkan jam terbesar di dunia yang akan menjadi kemegahan umat Islam dan bilik - bilik penginapan akan dibuka untuk pelaburan umat Islam seluruh dunia. Tetapi sebenarnya kesemuanya sebanyak 1005 bilik telah diserahkan kepada  rangkaian hotel antarabangsa Yahudi, Fairmont hotel; rangkaiannya meliputi kasino di Monte Carlo hingalah Tel Aviv.  Fairmont hotel ini diasaskan oleh Benjamin Swig seorang banker dan aktivis Yahudi di San Francisco pada tahun 1945. Dia merupakan tokoh Yahudi dan termasuk dalam senarai tokoh Yahudi paling berpengaruh.


Siapakah penduduk Madinah yang menjadi pengikut Yahudi dan bersama Dajjal?
Diriwayatkan dari Aisyah radhiyallahu ‘anha:

Rasulullah masuk ke kamarku dalam keadaan aku sedang menangis. Beliau berkata kepadaku: ‘Apa yang membuatmu menangis?’ Aku menjawab: ‘Saya mengingat perkara Dajjal maka aku pun menangis.’ 

Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam berkata: 

‘Jika dia keluar sedang aku masih berada di antara kalian niscaya aku akan mencukupi (melindungi) kalian. Jika dia keluar setelah aku mati maka ketahuilah Rabb kalian tidak buta sebelah. Dajjal keluar bersama orang - orang Yahudi Ashbahan hingga datang ke Madinah dan berhenti di salah satu sudut Madinah. Madinah ketika itu memiliki tujuh pintu, setiap celahnya ada dua malaikat yang berjaga. Maka keluarlah orang - orang jahat dari Madinah mendatangi Dajjal ….” 

(HR. Ahmad, Abdullah bin Ahmad, Ibnu Hibban. Asy-Syaikh Al-Albani rahimahullahu berkata: Sanadnya shahih)
Lencana askar
Lambang Askar
Lencana Polis
New world order

Sila perhatikan simbol - simbol tersebut adakah terdapat persamaan, sila buat kesimpulan masing - masing. Wallahu’alam.

Isnin, 22 Ogos 2011

Download Audio Tazkirah Ramadhan 1432 - Ustaz Dr. Mohd Shafie Mohd Amin Al Muqri di sini


Audio Tazkirah Ramadhan 1432 oleh Ustaz Dr. Shafie Mohd Amin
Tajuk :
       
HAK CIPTA TIDAK TERPELIHARA. CETAK ROMPAK SANGAT DIGALAKKAN.
Walau bagaimanapun berilah sedikit kredit kepada link ini www.suraukini.com selepas anda download / copy paste embed dan lain lain sebaran
 
Sila download audio ini dan sebarkan.
 
Nabi S.A.W bersabda:
: إِنَّ الدَّالَّ عَلَى الْخَيْرِ كَفَاعِلِه

"Sesungguhnya orang yang menunjukkan kepada kebaikan (mendapat pahala) sama seperti orang yang melakukannya".
 
Untuk ibadah badal haji / upah haji dan ibadah korban di Kemboja yang sempurna hubungi SK 013-2791608

 Untuk video s u r a u k i n i yang lain klik sini

Klik di sini untuk download audio Tazkirah 22 Ogos 2011 bersama Ustaz Dr Mohd Shafie Al-Muqri

Anda juga boleh mendengar secara online di sini


Download Tazkirah Ustaz Shukri Harun di sini

Klik di sini untuk download Tazkirah 21 Ogos 2011 Ustaz Shukri Harun

Anda juga boleh mendengar tazkirah online di sini

Download Tazkirah Subuh Ustaz Mohd Zaki Madzar di sini


Kuliah subuh bersama Ustaz Mohd Zaki Madzar Atham pada Ahad 21 Ogos. Klik sini untuk download Tazkirah Subuh Ustaz Mohd Zaki Madzar Atham

Anda juga boleh mendengar secara online di sini.

Awas kurma RM1
GEORGE TOWN – Permintaan tinggi buah kurma semasa bulan Ramadan menyaksikan ada segelintir peniaga mengambil kesempatan dengan menjual buah kurma yang dicampur dengan bahan pemanis. Kebiasaannya, cara ini diamalkan oleh peniaga yang menjual buah kurma secara pukal atau timbang dengan harga yang lebih rendah.

Difahamkan, peniaga atau pemborong ini mengimport buah kurma yang berkualiti rendah secara pukal sebelum diproses bagi membolehkan buah kurma ini dijual semula.Kosmo! diberitahu, buah-buah kurma ini digaul dengan gula merah dan disimpan beberapa lama untuk sebati sebelum dicampur semula dengan buah kurma kualiti sederhana.

“Hasilnya, buah kurma kualiti rendah ini akan terasa manis seperti kurma sebenar (buah kurma yang berkualiti baik) tapi sebenarnya ia telah dicampur gula merah.“Buah kurma jenis ini dijual secara timbang dan banyak dijual di kedai-kedai runcit atau gerai kaki lima sepanjang Ramadan,” ujar sumber yang memberitahu pernah mempraktikkan kaedah tersebut.

Ahad, 21 Ogos 2011

Novelis terkenal - Azizi Hj abdullah kembali ke RahmatullahGEORGETOWN, 21 Ogos: Novelis terkenal tanahair, Haji Azizi Abdullah meninggal dunia di Hospital Besar Pulau Pinang pukul 7.30 pagi tadi.

Rakan sekerjanya di Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP), Zulkifli Mohd Yusuf ketika dihubungi mengesahkan perkara itu.

Jenazah Allahyarham Haji Azizi akan dibawa pula ke kediamanya di Taman Bersatu berdekatan Petronas Kulim tengahari ini. Allahyarham meninggal disebabkan sakit jantung setelah lebih enam bulan di rawat di hospital berkenaan.

Al Fatihah -

SK teringat kepada Novel Seorang Tua Di kaki Gunung karya Allahyarham.

Download tazkirah Ustaz Zamri Zainuldin di sini


Tazkirah oleh Ustaz Zamri Zainuldin adalah berkisar tentang "Mengingati Mati" . Klik di sini untuk download Tazkirah Ustaz Zamri

Anda juga boleh mendengar secara online di sini. (Tempoh mendengar secara online terhad) Dengarlah secara online sebelum tamat tempohnya, :)

Angkasa nafi bulan kelilingi KaabahJangan percaya SMS ini

Daripada Dato Mazlan astrology.. Malam ni di Mekkah jam 3.25 a.m (pagi) , bulan akan mengelilingi Kaabah .. dan langit akan bertukar menjadi biru cair (terang jadinya) . Dan masa inilah saat saatnya doa kita dimakbulkan .. Benda ini terjadi selepas 10 juta tahun .. Sila sebarkan perkara ini kepada kawan kawan .. Mekkah 3.25 pagi , Singapore , Malaysia 8.25 pagi (Sabtu Pagi)...

KUALA LUMPUR – Agensi Angkasa Negara (Angkasa) menafikan dakwaan blog dan laman sosial Facebook yang menghebahkan dakwaan kejadian pelik bulan mengelilingi Kaabah dan langit bertukar menjadi biru terang berlaku di Mekah malam kelmarin.

Fenomena yang kononnya berlaku sehingga semalam itu turut tersebar meluas melalui khidmat pesanan ringkas (SMS) yang dikatakan dihantar oleh bekas Ketua Pengarah Angkasa Prof. Datuk Dr. Mazlan Othman.
Ketua Unit Penyelidikan Sains Angkasa, Mohd. Fairos Asillam berkata, dakwaan itu tidak berasas kerana tiada kejadian unik atau ganjil dari segi pergerakan atau kedudukan bulan pada malam tersebut.

“Bulan sekadar melintasi Kaabah dan tidak mengelilinginya seperti yang disebarkan kerana ia seperti biasa akan terbit di sebelah timur dan terbenam di sebelah barat,” katanya.

Fairos menambah, dakwaan bahawa kenyataan itu dikeluarkan adalah tidak benar memandangkan Mazlan tidak pernah berbuat demikian.

 

Download Tazkirah Ustaz Zulkifli Ahmad di siniSalam Penghujung Ramadhan!

Ramadhan kini di 10 malam terakhir. Semoga kita dikurniakan rahmat, keampunan dan pembebasan dari api neraka . Semoga ditemukan malam yang dijanjikan. Malam Lailatul Qadr

klik di sini untuk Download Tazkirah Power Ustaz Zulkifli Ahmad

Dengar tazkirah Ustaz Zulkifli Ahmad secara online di sini. Memang Berbaloi!!