Insya Allah Sempurna

Pendaftaran dibuka sekarang , hubungi 013 755 7011

Projek Pembinaan Surau Wakaf di Kemboja - Anjuran Kristal Tasnim

“Amal jariah pahala terus mengalir”"

Projek Wakaf Telaga Pam Tangan di Kemboja

Sebaik baik sedekah adalah sedekah air

Projek Wakaf Air di Bangladesh

“Sesungguhnya Orang Islam itu adalah bersaudara”"

Agihan Beras Fidyah

Untuk asnaf fakir miskin di Kemboja’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

Al Quran Terjemahan Bahasa Khmer’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

“Ukhuwwah Tanpa Sempadan”"

Infaq untuk Operasi Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

“Akaun Bank Islam 14069010024005”"

Wakaf Lampu Solar dan Bateri

“Madrasah Tahfiz Miftahul Ulum Kemboja”"

Projek Wakaf Panel Solar

“Bekalan tenaga letrik Suria menerangi kegelapan malam di pedalaman Kemboja ”"

Sabtu, 3 November 2012

Gambar sekitar Program Korban 1433 Ad Diniyyah

Ustaz Mohamad Zaki Pengarah Program

Lokasi Padang Permainan Taman Bandar Baru Selayang Fasa 2A.

Tarikh : 27 Oktober 2012
Hari : Sabtu

Koleksi rakaman Cinagambar dan Dino Alhamd
Cinagambar memberi arahan

Sama melapah!

Rabu, 31 Oktober 2012

Superstorm! Jom! saksikan lintas langsung Taufan Mega "Sandy" Di New York

 
 
NEW YORK - Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama mengisytiharkan bencana besar di New York ekoran taufan Sandy yang menyebabkan banyak kemusnahan. Obama mengisytiharkan bencana besar itu di negeri New York dan New Jersey.
 
Taufan itu melanda kelmarin sebelum ia meninggalkan New York semalam. Pengisytiharan itu akan menyebabkan pinjaman dan geran akan dikeluarkan bagi membantu mangsa-mangsa untuk membaiki dan memperoleh rumah buat sementara.
 
Taufan itu membawa ombak gergasi yang melanda kawasan Pantai Timur AS. Bursa Saham New York dan Nasdaq turut ditutup semalam. Sementara itu, sebanyak 50 buah rumah terbakar di kawasan kediaman di bandar raya ini akibat taufan tersebut.
 
Hanya dua orang dilaporkan cedera dalam kebakaran tersebut. Menurut laporan media, seramai 25 orang dilaporkan terperangkap di tingkat atas sebuah apartmen dalam kejadian tersebut. Anggota-anggota bomba menggunakan bot untuk tiba di lokasi tersebut kerana jalan dipenuhi air.
 
Dua buah loji nuklear AS juga ditutup iaitu di New Jersey dan di tepi Sungai Delaware.Menurut firma Eqecat, kerugian akibat taufan itu dianggarkan AS$20 bilion (RM61.04 bilion). - Agensi


Video Rakaman Amatur ketika Sandy melanda NY

 
 


Selasa, 30 Oktober 2012

Jom! Sujud Syukur!!

Warga Selangor, Pulau Pinang , Kedah dan Kelantan disunatkan sujud syukur!
Untuk penduduk negeri - negeri lain , kalau kena saman, sila sujud Sahwi!! :)
 
 
KUALA LUMPUR - Empat Kerajaan Negeri yang ditadbir Pakatan Rakyat iaitu Pulau Pinang, Kedah, Kelantan dan Selangor bersetuju menangguhkan pemasangan Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES).
 
Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berkata, sebanyak 331 kamera AES dicadang untuk dipasang di empat negeri itu, namun pelaksanaannya terpaksa ditangguhkan.
 
"Kami akan bertemu Ketua Setiausaha Kementerian Pengangkutan Datuk Long See Wool bulan depan bagi mendapatkan maklumat lanjut mengenai AES termasuk kos dan syarikat pengendali," katanya pada sidang media di lobi Parlimen di sini, hari ini.
 
Guan Eng berkata, pemasangan AES itu seharusnya mendapat kelulusan daripada pihak berkuasa di peringkat kerajaan negeri terlebih dahulu.

AES adalah sistem kamera automatik berteknologi tinggi yang dipasang di lokasi yang dikenal pasti sering berlaku kemalangan selain bertujuan meningkatkan keberkesanan dan kecekapan sistem penguatkuasaan serta mampu mengurangkan kemalangan maut.

Ia merakam pesalah trafik yang melanggar dua kesalahan utama iaitu memandu melebihi had laju atau melanggar lampu merah. - Bernama
 
AES
 
S U R A U K I N I

Menyokong penuh usaha

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pusat Tahfiz Idrisiah Bagan Datoh Perak
Sekolah Islam Al Farabi Kampung Jukaing Kemboja


 

Upah Haji RM1,500.00 Insyallah sempurna 013-2791608 - layari www.suraukini.com

Mesyuarat Bulanan Ad Diniyyah November 2012
Mesyuarat Bulanan AJK Surau dan Tahfiz Ad Diniyyah akan diadakan pada tarikh berikut. Semua yang berkenaan dijemput hadir!

Hari : Ahad
Tarikh : 04 NOVEMBER 2012
Masa : Selepas Solat Subuh
Tempat : Surau Ad Diniyyah

Jom ! Mesyuarat kerana mesyuarat adalah Sunnah Rasul SAW.

Alhamdulillah, semua urusan badal haji selesaiSemua urusan badal haji / upah haji telah selesai disempurnakan pada 13 Zulhijjah 1433. Insyaalah semua urusan penghantaran sijil akan bermula pada 4 November 2012 akan datang. Terima kasih kepada semua yang berurusan upah haji / badal haji dengan SK pada tahun ini. Insyaallah tahun depan SK akan usahakan untuk menambah bilangan petugas badal haji.

Insyaallah Sempurna

Terimakasih
SK

Untuk upah haji tahun hadapan klik sini

Taufan selebar 1,600 kilometer bakal melanda New York!!
Taufan Sandy - Taufan terbesar dijangkan melanda New York!!

NEW YORK: Ramai yang menyifatkan bandar raya ini tidak pernah tidur.  Tetapi, di seluruh Manhattan semalam, kebanyakan perniagaan kelihatan membuat persiapan untuk tutup, mungkin selama beberapa hari.

Taufan, mungkin yang terbesar pernah dicatatkan, sedang menghala ke bandar raya itu, mengancam peniaga dengan kemusnahan amat teruk, banjir dan keputusan bekalan elektrik yang mungkin berlarutan sehingga beberapa hari.


Di Times Square, restoran, kedai elektronik dan minyak wangi membenarkan kakitangan masing-masing pulang sebelum 7 malam, waktu perkhidmatan kereta api bawah tanah dihentikan.

Keadaan sama juga dilihat di seluruh Mildtown, sepanjang Madison Avenue dan di kawasan Bohemian di Greenwich Village dengan kebanyakan kedai ditutup awal.

Taufan Sandy itu dilapor semakin kuat dan bergerak dengan kelajuan 32 kilometer sejam, menghala ke pantai timur Amerika Syarikat. Kira-kira 50 juta orang, dari Atlantik Tengah hingga ke Kanada mendiami kawasan yang dijangka dilalui taufan selebar 1,600 kilometer itu.

 

Isnin, 29 Oktober 2012

Bagaimana nak jadikan AES lebih produktif?Selamat pulang dari kampung selepas beraya! Alhamdulillah selamat! Macamana perjalanan anda? Jem tak? Kena saman tak? Maklumlah zaman sains dan teknologi ni kerja menyaman jadi lebih mudah. Kamera sepanjang jalan siap sedia untuk menyaman anda.

Video di bawah menunjukkan cara lebih produktif mempertingkatkan jumlah saman.

JANJI MASYUKKKK!! :)
 


SK: Ketawa tergolek :())