Insya Allah Sempurna

Pendaftaran dibuka sekarang , hubungi 013 755 7011

Projek Pembinaan Surau Wakaf di Kemboja - Anjuran Kristal Tasnim

“Amal jariah pahala terus mengalir”"

Projek Wakaf Telaga Pam Tangan di Kemboja

Sebaik baik sedekah adalah sedekah air

Projek Wakaf Air di Bangladesh

“Sesungguhnya Orang Islam itu adalah bersaudara”"

Agihan Beras Fidyah

Untuk asnaf fakir miskin di Kemboja’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

Al Quran Terjemahan Bahasa Khmer’.

Projek Wakaf Al Quran di Kemboja

“Ukhuwwah Tanpa Sempadan”"

Infaq untuk Operasi Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

“Akaun Bank Islam 14069010024005”"

Wakaf Lampu Solar dan Bateri

“Madrasah Tahfiz Miftahul Ulum Kemboja”"

Projek Wakaf Panel Solar

“Bekalan tenaga letrik Suria menerangi kegelapan malam di pedalaman Kemboja ”"

Sabtu, 13 Oktober 2012

Video Rakaman Khutbah Yusof Qardawi 12 Oktober 2012 - Russia, China dan Iran adalah musuh utama umat Islam

 
 
DOHA : Syeikh Dr Yusuf al-Qaradhawi, Ketua Persatuan Ulama Antarabangsa, mengatakan bahawa ketika ini, Russia adalah musuh utama umat Islam. Ini merujuk kepada sikap Russia yang menyokong Rejim Bashar al-Assad di Syiria,

Kenyataan ini disampaikan Al-Qardhawi dalam Khutbah pada Jumaat  12 Oktober 2012 di Masjid Umar bin Khatab, Doha, Qatar, yang disiarkan secara langsung oleh Televisyen Aljazeera.
 
Russia kini menjadi musuh pertama umat Islam. Rejim Syiria  telah membunuh lebih dari 30 ribu orang dengan senjata buatan Russia,” tegas al-Qaradhawi - (Dengarkan khutbah pada minit 58.00 dalam video di bawah! )

Selain Russia, Al Qardhawi juga menyebut China dan Iran sebagai sekutu dan juga musuh umat Islam. Al-Qaradhawi memperingatkan Iran dengan tegas agar tidak membunuh saudaranya yang sesama Muslim, selama masih menyebutkan dua kalimat syahadah!!

Orang - orang Iran telah membunuh rakyat Syiria. Namun mereka tidak rasa bersalah, kerana bukan dari mazhab mereka. Beginikah kalian memperlakukan sesama Muslim yang masih menyebut syahadah? Sesama Muslim adalah bersaudara,” tegas al-Qardhawi kepada Iran.

Dengan tegas Al-Qaradhawi juga memperingatkan rakyat Iran untuk menghormati hak - hak sesama Muslim, hak - hak anak - anak, hak  - hak wanita dan hak manusia.

Dengarkan khutbah penuh Al Fadhil Yusof Qardhawi pada 12 Oktober 2012. Dalam khutbah pertama beliau menceritakan tentang Kuasa dan Penguasa, Kisah keadilan pemerintahan zaman Nabi Sulaiman A.S. Kisah Nabi Sulaiman dengan semut dan kisah Nabi Sulaiman dengan hud - hud dan Balqis. Kehebatan dan kekuasaan yang dimiliki Nabi Sulaiman, bukan setakat memimpin manusia dan jin malah mengusai pergerakan angin. Kerajaan Nabi Sulaiman adalah contoh Kerajaan yang adil yang perlu dicontohi

Dengarkan khutbah kedua Syeikh Al Qardhawi pada minit 58.00 yang mengecam Moscow, China dan Iran sebagai musuh utama ummat Islam!!

Iran membunuh puluhan ribu umat Islam Islam di Syiria!
 

Khamis, 11 Oktober 2012

Pasak Bumi! Hebatnya Allah! - Lihat Video ini!


Menonton video ini akan menyebakan anda akan berasa kerdil. Amat bagus ditonton untuk orang yang keras kepala. Amat bagus ditonton untuk muhasabah diri! Video kedua agak panjang. Namun sangat berbaloi untuk ditonton.
 
Allah berfirman (maksud):
 
"Dan gunung - ganang pula dikukuhkan letaknya (di bumi, sebagai pancang pasak yang menetapnya)" (Surah An-Naazi’aat, 79: Ayat 32)

Allah berfirman (maksud):

"Dan gunung - ganang sebagai pancang pasaknya" (Surah An-Naba’, 78: Ayat 7)

Dan Allah berfiman juga berfirman (maksud):

"Dan Ia mengadakan di bumi gunung - ganang yang menetapnya supaya ia tidak menghayun-hayunkan kamu..." (Al-Quran, Surah An-Nahl, 16: Ayat 15)
 

Dalam sesetengah tafsir disebut

Dan Dia menancapkan gunung - gunung di Bumi supaya Bumi itu tidak berguncang bersama kamu, (dan Dia menciptakan) sungai - sungai dan jalan - jalan agar kamu mendapat petunjuk.”

Sebagai orang Islam kita yakin setiap huruf dan perkataan yang terkandung dalam Qur'an pasti betul.

Sekarang tengok gambar ini pula. Setelah beribu tahun lamanya, saintis barat baru - baru ini menemui sebuah gua yang terletak di Naica Mexico, gua ini dipenuhi dengan batu - batu kristal yang berbentuk seperi pasak atau pancang seperti yang biasanya dipasang pada bangunan bangunan besar. Ada yang yang berukuran sehingga 12 meter panjang. Seperti dikatakan saintis, pasak - pasak ini hanyalah mukadimah sahaja, kerana dikatakan lebih dalam mereka masuk lebih besar pasak - pasak yang dijumpai


 
 
 

 


Tentera Israel yang pengecut!Seorang anak muda warga Palestin Muhammed Badwan 13 tahun, telah di ikat pada grill cermin sebuah pacuan empat roda tentera Israel, untuk di jadikan " PERISAI " bagi menghalang para demonstrasi Palestine dari terus melontar batu kearah mereka.

Saeed Badwan - 34 - seorang buruh - bapa kepada Muhameed Badwan berkata "mereka (tentera Israel) secara HARAM menggunakan anak saya sebagai PERISAI MANUSIA untuk menghalang para demonstrasi membaling batu kearah mereka"

Kejadian zalim ini berjaya dirakamkan dan mengundang kutukan keras dari negara - negara luar.

Kerajaan Israel berkata kononnya berjanji mereka akan melakukan siasatan keatas insiden yang amat zalim lagi meyedihkan ini.

Rabu, 10 Oktober 2012

Mengukuhkan struktur tanah lereng bukit Surau Ad Diniyyah


 
Insyallah , kerja - kerja membaik pulih lereng bukit Surau Ad Diniyyah akan bermula tidak lama lagi. Signboard sudah terpacak. Terima kasih pihak yang berusaha mengetengahkah isu tanah lereng bukit ini.  Terima kasih Unit Pengurusan Zon taman Templer, Tuan Haji Mohamad Abdul Rahman, JAIS, Pusat Zakat dan JKR Negeri Selangor.

Alhamdulillah. Mudah - mudahan pihak kontraktor dan Jururunding dapat menjalankan kerja dengan baik dan amanah demi keselamatan jemaah surau dan anak - anak Tahfiz. Selangorku Prihatin.

Jazakallah Khair

 
Dari kaki lereng bukit Surau Ad Diniyyah
 
 
Gambar Arkib Ad Diniyyah 2006 - Struktur Tanah lereng bukit yang curam .
 
 
Gambar Arkib Ad Diniyyah 2009 - Struktur Tanah lereng bukit yang curam .
 
 
 

Mesyuarat Jalinan Mesra Idul Adha 1433- Bakar Lemang Perdana

 


Mesyuarat tersebut akan diadakan pada

Hari : Ahad
Tarikh : 14 Oktober 2012
Masa : 8.40 Malam
Tempat : Surau Ad Diniyyah

Jom! Bakar Lemang . Edisi Khas Idul Adha 1433

Selasa, 9 Oktober 2012

Syarikat Penerbangan Tambang Murah

Penerbangan Tambang Murah! Pakej Muhasabah Diri!

Video menunjukkan seorang lelaki dari China merekacipta kapal terbang buatan sendiri. Berani, kreatif tetapi jangan cari fasal. Sayangi Nyawa!K   R   I   S   T   A   L      T   A   S   N   I   M      E   N   T   E   R   P   R   I   S   E
(No Pendaftaran SSM 002118796-U)

Menyokong Penuh Usaha

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Surau Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pembinaan Surau Nurul Iman, Daerah Snoul, Wilayah Keracheh Kemboja