Insya Allah Sempurna

Pendaftaran di buka sekarang , hubungi 013 755 7011

Kami sedang menyemai benih

Jom! Bersama kami berkongsi pahala. Sumbangan dialu - alukan’.

Kami menyusun Soff

Generasi pewaris Al Quran’.

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

“Kami melahirkan Para Huffaz Al Al Quran”"

Perspektif Kompleks Ad Diniyyah

“Jom! menyumbang Untuk pembesaran Surau Pusat Tahfiz Ad Dinyyah Hubungi 0137557011 ”"

Pelajar Pusat Tahfiz Ad Diniyyah

Generasi Pewaris Al Quran

Isnin, 4 Oktober 2010

AL-FATIHAH - HJ MOKHTAR BIN MAT SAMAN


Tn Hj Mokhtar bin Mat Saman S/U Kerja PAS Kawasan Selayang telah kembali ke rahmatullah pada hari ini 4 Oktober 2010 jam 10.45 pagi dan telah disembahyangkan di Masjid At-Taqwa Selayang Baru selepas solat Asar. Jenazah telah dikebumikan di Tanah Perkuburan Selayang Baru pada jam 5.00 petang.


YB. Dr. Hassan Ali memimpin solat jenazah

Dedikasi dari HabibAbdulSamad


"Hanya pejuang Islam tulen sahaja yang dipilih oleh Allah untuk kembali kepadaNYA di saat sedang tekun, gigih, istiqamah & iltizam dalam melaksanakan pelbagai tugasan Harakah Islamiyyah. Saat menatap wajahnya buat kali terakhir, tika bertemankan linangan air mata, terdetik hatiku, apakah mampu untukku mengecap detik akhir sehebat apa yang dikecapi arwah".


S U R A U K I N I

Menyokong penuh usaha

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pusat Tahfiz Idrisiah Bagan Datoh Perak
Sekolah Islam Al Farabi Kampung Jukaing Kemboja

 


 

Upah Haji RM1,500.00 Insyallah sempurna 013-2791608 - layari www.suraukini.com


Keretapi Metro MakkahBerita baik untuk bakal haji.

JEDDAH: Kereta Api Mashair juga dikenali sebagai Metro Makkah yang menghubungkan kawasan tanah suci Mina, Arafah dan Muzdalifa dengan Makkah akan menjalani ujian selama 30 hari sebelum ia digunakan untuk mengangkut jemaah tempatan dan negara Teluk pada musim haji akan datang.

Menteri Hal Ehwal Majlis Tempatan dan Luar Bandar, Putera Mansour bin Miteb akan memeriksanya esok untuk memastikan kemudahan itu sudah bersedia untuk mengangkut tetamu Allah. Kewujudan Metro Makkah akan membawa perubahan dramatik dalam pengangkutan jemaah antara kawasan tanah suci di Makkah.

Pembinaannya yang menelan belanja SR6.5 bilion (RM5.3 bilion) mampu mengangkut 72,000 jemaah sejam. Sembilan stesen dibina di Arafah, Mina dan Muzdalifah.

Ia adalah projek kedua terbesar dilaksanakan oleh kementerian berkenaan selepas Jambatan Jamrah di Mina, yang berharga SR4.5 bilion (RM3.7 bilion). Timbalan Menteri kementerian terbabit, Habib Zain Al-Abidine berkata, untuk fasa pertama, ia akan mempunyai 10 kereta api dengan setiap satu sepanjang 300 meter.

‘Setiap kereta api itu boleh membawa 3,000 penumpang.” Menurutnya, pihak berkuasa akan mengumumkan tambang kereta api itu selepas Pengerusi Jawatankuasa Tertinggi Haji, Putera Naif membuat keputusan mengenainya. Fasa kedua projek itu akan menghubungkannya dengan Masjidil Haram di Makkah dengan sebuah stesen di Jalan Umm Al-Qura. Ia juga akan dihubungkan dengan Kereta Api Haramain yang menghubungkan Makkah dengan Madinah dan Jeddah. - Agensi


K   R   I   S   T   A   L      T   A   S   N   I   M      E   N   T   E   R   P   R   I   S   E
(No Pendaftaran SSM 002118796-U)

Menyokong Penuh Usaha

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Surau Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pembinaan Surau Nurul Iman, Daerah Snoul, Wilayah Keracheh Kemboja