Jumaat, 8 Mac 2013

Hebatnya Allah!! Video Belalang Juta serang IsraelBerjuta - juta belalang di laporkan telah menyerang Israel melalui sempadan Mesir sejak 02 March 2013 lalu. Berikut di sertakan beberapa gambar serangan belalang JUTA ke atas Israel.
 
Jika Belalang Juta ini menyerang pasti banyak kerosakkan pasti akan berlaku .Belalang juta mampu memakan anggaran tumbuhan hijau seberat jisim badan mereka setiap hari: daun, bunga, kulit kayu, batang, buah, dan benih. Hampir kesemua tanaman, dan tumbuhan bukan tanaman, berisiko, termasuk millet, padi, jagung, sorghum, tebu, barli, kapas, pokok buah, pokok kurma, sayuran, rumput ragut, akasia, pine, dan pisang.
 
  

 

 

5 ulasan:

Kakzakie Purvit berkata...

Melihat ini fikiran kakak terus teringat suroh ababil. Bagaimana Allah turunkan burung ababil ke atas tentera abrahah...

Kunfayakun Allah tiada siapa mampu menghalang.

Hamba Allah berkata...

Kehendak Allah apa yg manusia blh bantah...

cantik karangan dan ayat saudara... dari mana sumbernya?

suraukini berkata...

Sumber dari email berangkai ...:) . Search di youtube untuk kepastian.

Tanpa Nama berkata...

SUBHANALLAH...

Unknown berkata...

Allah Swt berfirman yang artinya, "Maka Kami kirimkan kepada mereka taufan, belalang, kutu, katak dan darah sebagai bukti yang jelas, tetapi mereka tetap menyombongkan diri dan mereka adalah kaum yang berdosa." (QS: Al-A'raf Ayat: 133). Ayat ini menjadi penegas bahwa belalang yang menyerang Israel secara besar-besaran terjadi atas kehendak Allah Swt.