Ahad, 5 September 2010

Iklan Raya yang Wajib dibantah kerna menghina Islam


Terdapat unsur - unsur agama lain yang dicampur aduk dalam iklan ini. Bahaya dan boleh menyelewengkan Aqidah anak - anak dan generasi akan datang.

Satu iklan yang mengelirukan dan wajib dibantah. Firman Allah S.W.T

1] Katakanlah (wahai Muhammad): “Hai orang-orang kafir!
[2]“Aku tidak akan menyembah apa yang kamu sembah.
[3]“Dan kamu tidak mahu menyembah (Allah) yang aku sembah.
[4]“Dan aku tidak akan beribadat secara kamu beribadat.
[5]“Dan kamu pula tidak mahu beribadat secara aku beribadat.
[6}“Bagi kamu ugama kamu, dan bagiku ugamaku”.

Maksud tersembunyi disebalik setiap scene. Jika anda mempelajari Matapelajaran Sastera di sekolah, Amat mudah untuk mentafsir setiap scene ini

Berikut aku sertakan hujah yang diperolehi dari sahabat facebook yang bernama Yusrizal Usop berkaitan Iklan Promo Aidilfitri TV3 ini.

Scene 1 - Budak Lelaki Melayu sedang menilik-nilik sebuah buku bergambar di malam yang gelap dalam sebuah pondok buruk beratapkan rumbia dengan bertemankan sebiji mentol. Terdapat sebuah sangkar burung yang tergantung di sebelah kanan tingkap yang terbuka.

a) Budak Lelaki Melayu - Orang Melayu
b) Buku – Bible
c) Pondok Buruk Beratap Rumbia – Kemiskinan
d) Malam Yang Gelap - Islam yang mundur
e) Mentol Lampu - Pencerahan (Illumination) - Lucifer@Iblis
f) Sangkar Burung - Simbol manusia yang terkurung dan terkongkong dengan ajaran ISLAM
g) Tingkap Terbuka - Jalan keluar dari kemiskinan dan kemunduran


Scene 2 - Close up sehelai mukasurat yang mempunyai gambar sebuah beca bewarna merah dengan berlatarbelakangkan sebuah pokok Krismas dan North Star (Bintang Utara), menutup sehelai mukasurat lain bertulisan JAWI yang diterbalikkan (inverted).

a) Mukasurat Bergambar - Bible (Christianity)
b) Mukasurat Jawi terbalik - Al-Quran yang dihinakan
c) Beca Merah - Samaran untuk kenderaan Santa Claus
d) North Star - Bintang Kelahiran Horus (Dajjal)Pokok Krismas - Simbol Paganism


Scene 3 Mukasurat Jawi terbalik - Al-Quran yang dihinakan

scene 4 Pelawaan Menaiki Beca - Pelawaan Masuk Kristian
Scene 5 - Budak Lelaki Melayu dengan seorang Budak Perempuan Melayu masuk ke dalam beca dan terus duduk bersandar. (Scene ini memaparkan kejayaan memurtadkan (merosakkan) Bangsa Melayu

Scene 6 - Beca terbang ke Pulau Pinang, Teluk Intan, dan Kuala Lumpur. Tempat-tempat ini bercahaya dan bersinar (illuminated) dengan kehadiran beca merah.

a) Pulau Pinang - Tempat Illuminati mula bertapak (Francis Light)
b) Teluk Intan, Hilir Perak (Anson) - Ada Illuminati Lodge kat sini. Rotary club pun bersepah.
c) Kuala Lumpur - Malaysian Illuminati punya capital.

Teluk Intan, Hilir Perak (Anson) - Ada Illuminati Lodge kat sini. Rotary club pun bersepah.
Kuala Lumpur - Malaysian Illuminati punya capital.

Scene 7 - Beca terbang merentasi awan dan menuju ke sebuah kawasan pergunungan. Kelihatan sebuah masjid di sebelah kiri, budak-budak Melayu tak mempedulikan kewujudan masjid malah lebih tertarik dengan pemandangan di bawah beca terbang.

Komen artikel ini, tanda bantahan dari anda

 
S U R A U K I N I
Menyokong penuh usaha
 
Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pusat Tahfiz Idrisiah Bagan Datoh Perak
Sekolah Islam Al Farabi Kampung Jukaing Kemboja
 
 






 
Upah Haji RM1,500.00 Insyallah sempurna 013-2791608 - layari www.suraukini.com

5 ulasan:

Raziklx berkata...

Mgkin ni kerja2 freemason n sekutuny..

Kakzakie berkata...

Salam,

Hanya yang celik hati saja sedar apa yang tersirat dari apa yang dipaparkan. Moga pihak bertanggung-jawab cepat bertindak...

Tanpa Nama berkata...

kenapa tv3 skrg dh tersasar dari akiqah Islam? sejak dua menjak ni..tv3 sudah byk kali membuat perkara2 yg berunsurkan Illumination (tak salah saya konsert muzik2 dgn apa ntah). sapakah yg membuat ini smua? ..dunya akhir zaman..

lina berkata...

Masya Allah...kita dah lama tak tengok TV tak sempat.mcm keadaan sekarang. Patut di bantah

Tanpa Nama berkata...

benda ini x pelik sbb sgala stesen tv yg dimonopoli adalah dibawah freemasion. Mmg patut benda gini berlaku. Kepada yg sedar alhamdulillah, yg x sedar, hanyutlah dia dlm kesesatan, illuminati sgt bijak. Pergerakannya hampir x dpt dikesan oleh org awam mcm kita. Inilah dinamakan fitnah akhir zaman addajjal. Kita sentiasa hidup dlm byangan yahudi dan bosnya, dajjal. So, rajin2lah baca 10 ayat terakhir surah alkahfi, disitu terletak doa utk jauhi fitnah2 akhir zaman semacam ini insyaallah

-lightspeed traveller