Selasa, 11 Mac 2014

Kehilangan MH370 - Jauhi fitnah Dajjal, CNN, Yahudi dan Nasrani. Semoga Allah selamatkan kita semua

Konspirasi "Dajjal" di sebalik WTC


Banyak bukti menunjukkan tragedi WTC 11 September dirancang oleh puak Yahudi laknatullah alaihim. CNN di belakang mereka. Hati - hati menerima berita, khususnya berita dari CNN. Jauhi fitnah CNN. Jauhi fitnah Dajjal.

Kesudahan kisah WTC, akhirnya Islam dipandang sebagai "Pengganas"

CNN sedang menyeret pemikiran kita untuk mengikuti plot kehilangan MH370 mengikut versi mereka. Versi Dajjal. Hari ini CNN sudah melaporkan penglibatan Mr Ali. (Nama orang Islam Iran yang dikaitkan dengan kehilangan MH370. Plot baru yang kelihatan menarik.

Apakah Islam akan dikambinghitam lagi??

Kita nantikan adegan CNN seterusnya.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا

"Wahai orang-orang yang beriman ketika datang kepada kalian orang yang fasik dengan membawa suatu berita maka tabayyunlah (carilan kebenaran berita)".(QS. Al Hujurat : 6)


Perbanyakkan membaca dan mendengar Surah Al Kahfi.  Semoga Allah membuka hati kita untuk mengenali Dajjal. Mengenali yang hak dan yang bathil.
Dari Abu Darda r.a meriwayatkan bahawa Nabi s.a.w bersabda: “Barangsiapa membaca tiga ayat daripada surah al-Kahfi, akan terhindar daripada fitnah dajjal.” (HR Tirmizi)
Dari Abu Darda r.a meriwayatkan bahawa nabi s.a.w bersabda: “Barangsiapa yang menghafal sepuluh ayat daripada awal surah al-Kahfi, akan terhindar daripada fitnah dajjal.
Dalam riwayat yang lain dinyatakan daripada akhir surah al-Kahfi.” (HR Muslim) Dari Sauban r.a meriwayatkan bahawa Nabi s.a.w bersabda: “Barangsiapa yang membaca sepuluh ayat terakhir daripada surah al-Kahfi, maka sesungguhnya pembacaannya itu menghindarkannya daripada fitnah dajjal. (HR Nasai) 

Dengarlah bacaan surah ini sekerap mungkin, Insyallah ada hijab yang terbuka. 

Semoga kita terhindar dari fitnah dajjal dan tergolong bersama para mukminin

Antara sifat orang mukmin

عَنْ أَبِي سَعِيدٍ الْخُدْرِيِّ قَالَ
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ اتَّقُوا فِرَاسَةَ الْمُؤْمِنِ فَإِنَّهُ يَنْظُرُ بِنُورِ اللَّهِ َ
Dari Abu Sa'id Al Khudri r.a. berkata: Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Salam bersabda: "Takutilah pada firasat orang mukmin kerana sesungguhnya dia melihat dengan cahaya Allah."

Firman "Sesungguhnya pada yang demikian itu benar - benar terdapat tanda-tanda (kekuasaan Allah) bagi orang-orang yang memperhatikan tanda-tanda." (Al Hijr: 75)
 
 
 
Jom Aminkan doa SK ini.
 
Bismillahir Rahmanir Rahim
 
Ya! allah Kau tunjukkan kami kebenaran sebagai kebenaran dan kebatilan sebagai kebatilan! jangan kau tunjukkan kami kebatilan sebagai kebenaran

YA Allah!!

Selamatkanlah anak - anak kapal dan semua penumpang MH370 . Semoga naluri hatiku yang merasakan semua mereka masih hidup ini adalah benar, Kau selamatkan mereka semua Ya Allah... Kau kembalikanlah mereka semua kepangkuan keluarga yang merindui mereka Ya Allah.

Ya Allah

Lindungi kami dari perancangan jahat kaum kuffar Yahudi dan Nasrani. jauhkan Tanah air kami dan umat Islam dari tersepit dan terseret dengan perancangan licik mereka.

Ya Allah

Kau lidungi kami dari menjadi mangsa percaturan politik dan perebutan & monopoli perniagaan Negara seperti Amerika, China dan Russia 

Ya Allah kau jauhilah kami dari syirik kepada Mu dalam isu ini Ya Allah. Hari ini sudah ada dikalangan kami yang mempercayai ramalan bomoh dan dukun tentang kehilangan pesawat ini . Ya Allah kau lindungi kami dari syirik dan menyengutukan Mu Ya Allah.

Selamatkan aqidah kami dan mereka Ya Allah!!

Amin YA Rabbal Alamin.
S U R A U K I N I
Menyokong penuh usaha

Pusat Tahfiz Ad Diniyyah Bandar Baru Selayang Fasa 2A
Pusat Tahfiz Idrisiah Bagan Datoh Perak
Sekolah Islam Al Farabi Kampung Jukaing Kemboja


Upah Haji RM1,500.00 Insyallah sempurna 013-2791608 - layari www.suraukini.com

0 ulasan: