Selasa, 24 Ogos 2010

Video Pejuang Chechen ketika menghampiri SyahidSalam Ramadhan Bulan Jihad!

Banyak peperangan di zaman Rasullullah SAW dengan tentera kuffar Musyrikin berlaku pada bulan Ramadhan. Sempena bulan Ramadhan yang mulia ini mari kita menjejaki semangat jihad umat Islam di negara luar.

Rakaman video ini menceritakan tentang saat - saat akhir akhir seorang mujahid Checya, yang dikenali sebagai Abu Dujana, di Wilayah Nokhchicho (Chechnya) dalam Imirat Kavkaz (Wilayah Kaukasus). Allahyarham syahid selepas mengalami kecederaan di dalam pertempuran dengan tentera Russia sekitar awal tahun 2010. Semoga Allah menerima amal soleh dan jihad beliau dan memberi kekuatan kepada barisan mujahideen Chechen menentang tentera kafir.

Lihat ketabahannya di saat - saat akhir bertemu Allah.

Video ini tidak mengandungi unsur ganas. Dalam video ini dipaparkan bagaimana pejuang syahid ini cedera di kakinya. Lihat ketabahannya menghadapi saat - saat akhir kehidupan sebelum bertemu Allah SWT. Anak - anak di bawah 18 tahun mungkin tidak sesuai untuk menonton rakaman ini


 

Di Chechen, Iraq, Afghanistan dan Palestin, anak - anak remaja bersusah payah menempuh kehidupan. Mereka  setiap hari berhadapan dengan kejahatan zionis. Mereka berjuang dan mati syahid mempertahankan tanahair.

Anak  siapa ni?  mati di "jalan yang lurus"?

Usah bazirkan usia anda!
 


Jangan Biarkan Anak anda Mati katak! Sayangi Mereka3 ulasan:

Kakzakie berkata...

Salam,

Adik-adik kakak sedarlah bahawa kematian itu pasti. Lihatlah bagaimana seorang hamba Allah mati syahid kerana berjuang membela agama. Tinggalkanlah pebuatan yang sesia. Selalulah bermuhasabah diri. Takutnya kakak melihat keadaan masa kini semakin ramai yang lalai.

Ya Allah bukakanlah hati anak-anak yang lalai ini kejalan yang diredhaiMu. Amin....

abg mat berkata...

salam,
semua ibubapa luangkan masa berdoa untuk keselamatan anak2 dan keluarga tiap kali lepas solat, itulah rezeki yg tak ternilai.

Tanpa Nama berkata...

Berjihadlah dengan berbagai cara dan sesuai dengan kemampuan , persediaan , kekuatan , kebolehan , taqwa dan kesesuaian . Allah SWT akan sentiasa bersama kamu ....SERI DUSUN